Keltamustien kohtaaminen avaa kauden Lappeenrannassa

LIIGA / Ennakko
Samanlaista vääntöä on odotettavissa myös torstaina.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Liigakausi räjähtää käyntiin torstaina kahden pelin voimin. Illan toinen ottelu pelataan Lappeenrannassa, jossa toisensa kohtaavat SaiPa ja KalPa. Molemmat joukkueet ovat onnistuneet harjoituspeleissään vaihtelevasti, joten selvää ennakkosuosikkia ei illan kamppailuun ole.

KalPa päätti harjoituskautensa neljän ottelun tappioputkeen. Kahdessa viimeisessä European Trophyn pelissään kuopiolaisjoukkue pystyi tekemään yhteensä ainoastaan yhden osuman vastustajiensa verkkoon. Siinä sivussa omassa päässä maaliverkko heilui kuusi kertaa. KalPan suurimmat pelilliset ongelmat liittyvätkin nimenomaan maalintekoon. Savolaisten hyökkäyksissä on ollut nähtävissä tietynlainen johdonmukaisuuden puute, jonka takia maalipaikoille pääsy on ollut kovan työn takana. Vauhtia on ollut enemmän kuin järkeä.

Myös puolustuspelissä kuopiolaisilla on ollut parantamisen varaa. Harjoituskauden neljässä viimeisessä pelissään joukkue päästi yhteensä peräti 17 maalia. Lienee sanomattakin selvää, että myös tälle osastolle KalPan olisi syytä löytää lääkettä mikäli se mielii Lappeenrannassa voitosta taistella

Päinvastoin kuin KalPa, SaiPa päätti harjoituskautensa neljän ottelun voittoputkeen. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja erityisesti uusien hyökkääjähankintojen Janne Tavin ja Patrick Davisin otteet ovat lämmittäneet SaiPa-henkisten sydämiä.

Uusi kausi, uudet kujeet

Viime kaudella SaiPa ja KalPa kohtasivat toisensa yhteensä viisi kertaa. Näistä otteluista neljä päättyi yhden maalin erolla ja peräti kolmessa mentiin voittomaalikilpailuun asti. Viime kauden otteluiden merkitys on olematon mietittäessä alkavan kauden, erityisesti avausottelun, voimasuhteita, mutta siitä huolimatta tasaista vääntöä on odotettavissa myös torstaina.

SaiPan heikko kohta löytyy puolustuksesta. Kohtalaisen hyvin menneistä harjoitusotteluista huolimatta lappeenrantalaisjoukkueen puolustusosastolta löytyy vielä pienoisia kysymysmerkkejä. Poistuneiden Brian Salcidon, Mikko Pukan, Jere Pullin ja Antti Bruunin tilalle SaiPa on hankkinut Ryan Glennin Itävallan kiekkoliigasta, sekä Rony Ahosen Mestiksen puolelta. Glenn tulee varmasti olemaan iso osa SaiPan puolustusta, mutta Ahonen on vielä katsomaton kortti liigatasolla, ellei satunnaisia pelejä HIFK:n paidassa muutaman kauden takaa oteta huomioon. Onko harppaus Mestiksestä Liigaan liian suuri Ahoselle?

Myös molempien joukkueiden hyökkääjistöissä on muutoksia. Viime kausina SaiPan riesana toiminut Sakari Salminen siirtyi viime kauden jälkeen vuolemaan ruplia Kari Jalosen alaisuuteen Nižni Novgorodiin. Varsinaista korvaajaa ei ole KalPa hänelle hankkinut. Kesän aikana joukkueeseen liittynyt kanadalaissentteri Luke Pither tullee kantamaan suuren vastuun KalPan hyökkäyksessä alkavalla kaudella, mikäli hän saa sihtinsä kuntoon. SaiPan puolustajilla tuleekin varmasti pitämään kiirettä tämän vikkeläjalkaisen kanadalaisen kanssa.

Myös SaiPa on kesän aikana onnistunut naaraamaan joukkueeseensa Pohjois-Amerikkalaista kiekko-osaamista. Jo aiemmin mainittu Patrick Davis esiintyi harjoitusotteluissa erittäin lupaavan oloisesti ja hänet kannattaakin pitää erityisessä tarkkailussa torstaina, niin fanien kuin KalPan puolustajienkin. Stefano Giliatin kanssa hienosti yhteen pelannut Davis oli yksi SaiPan parhaista pistemiehistä joukkueen treenikauden aikana.

Maalivahtien taisto?

Kun summataan molempien joukkueiden heikohko puolustuspeli, sekä KalPan huonosti toiminut hyökkäyspeli yhteen, voidaan illan ottelusta odottaa kenttäpelin osalta melkein mitä vaan. Tämän takia myös veskariosasto noussee melko ratkaisevaan osaan.

SaiPaan pitkän kierroksen jälkeen palannut Jussi Markkanen esiintyi muun SaiPan joukkueen tavoin hitusen vaihtelevalla menestyksellä kesän harjoituostteluissa. Hieman heikompien pelien vastapainoksi hän esitti ajoittain myös melko vakuuttavia otteita, joista tilastoihin on merkittynä kaksi nollapeliä. Siitä ei liene epäselvyyttä, että ilman loukkaantumisia Markkanen on SaiPan aloittava maalivahti torstaina.

KalPan maalilla torstaina aloittanee viime kaudella kuopioon siirtynyt, hyviä otteita harjoituspeleissä esittänyt Pekka Tuokkola.

Poissa pelistä

SaiPalla on kauteen lähdettäessä erikoinen tilanne verrattuna menneisiin vuosiin. Joukkueen sairastupa on miltei tyhjä, sillä ainoastaan Ville Hämäläinen on sivussa vakiokokoonpanon pelaajista.

KalPalta poissa pelistä loukkaantumisten takia ovat hyökkääjä Kalle Kerman, sekä selkäänsä loukannut puolustaja Jussi Timonen.

Seuraa Heitä

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Harjoituspeleissä lupaavan oloisesti esiintynyt jenkkilaituri pelaa ensimmäisen liigapelinsä. Onnistuuko heiluttamaan maaliverkkoja KalPaa vastaan?

Luke Pither #9 | EC KAC

Keskushyökkääjä

Nopeajalkainen kanadalainen pääsee paikoille, mutta laukausten tarkkuudessa olisi vielä parantamisen varaa. Pystyykö parantamaan jo torstaina?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle