Keltamustat vastaan keltamustat

LIIGA / Ennakko
KalPa on juhlinut voittoa vieraskaukalossa kahdeksan kertaa peräjälkeen.
Kuva © Nitta Soininen
SaiPa saa vieraita Kuopiosta, kun hyvässä iskussa oleva KalPa saapuu Lappeenrantaan testaamaan kotijoukkueen vireen.

Kolmen ottelun voittoputkessa oleva SaiPa ja vierasvoittoputkessa oleva KalPa kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Yhden ottelun enemmän pelannut KalPa löytyy sarjataulukosta sijalta viisi. Kotijoukkue SaiPa puolestaan on sijalla seitsemän, neljä pistettä KalPaa perässä.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue SaiPa katkaisi viime viikolla Ilvestä vastaan neljän ottelun tappioputkensa. Tämän jälkeen se on pelannut kolme ottelua ja voittanut ne kaikki. Joukkueen peli on paremmassa tasapainossa kuin muutama viikko sitten. Kiekollisessa pelissä erityisesti omassa päässä on kuitenkin edelleen ajoittain turhaa hätäilyä.

Kuntopuntarin jaetulla kärkisijalla oleva KalPa puolestaan on voittanut peräti kahdeksan ottelua edellisestä kymmenestä. Molemmat tappiot ovat tulleet kotikaukalossa. Joukkueella onkin kulkenut vieraskaukalossa erinomaisesti. Kahdeksasta edellisestä vierasottelustaan kuopiolaiset ovat voittaneet jokaisen.

Ratkaisukohdat

SaiPa tuntuu löytäneet vihdoin tasapainon ketjuihinsa. Ennen viime viikon ottelua Ilvestä vastaan päävalmentaja Pekka Tirkkonen laittoi ketjut täysin uusiksi. Kyseisten muutosten jälkeen lappeenrantalaiset ovat voittaneet jokaisen ottelun. Ilahduttava uutinen SaiPan kannalta on myös, että alkukaudella heikosti toiminut alivoima on parantunut. Viiden ottelun kuntopuntarissa joukkueen alivoima on kolmanneksi parasta. 

KalPa pelaa tällä hetkellä erinomaista jääkiekkoa, jossa kiekon hallinta on viety äärimmilleen. Joukkue ei ota turhia riskejä ja noudattaa pelitapaansa loistavasti. Peli ei ole kaikkein kauneinta, mutta tulosta syntyy. Kuopiolaiset ovat tehneet tällä kaudella toiseksi vähiten maaleja, mutta vastaavasti päästetty maaleja on ylivoimaisesti vähiten.

Joukkueiden pelityylit eroavat valtavasti toisistaan. Voittajana kaukalosta tulee poistumaan se joukkue kumpi pystyy noudattamaan omaansa paremmin. SaiPan on pystyttävä pitämään pelissä vauhtia. Jos KalPa saa määrätä pelin tahdin, se on lähellä voittoa. 

Tilastopoiminnat

SaiPalla on 21 kenttäpelaaja, jotka ovat pelanneet yli kymmenen ottelua. Ainoastaan Ville Hämäläinen on enää maalitta. KalPalla vastaavasti 22 kenttäpelaaja on pelannut yli kymmenen ottelua. Maalinteossa on onnistunut 15 pelaajaa.

Arvio ottelusta: Jani Vehviläinen

KalPan ottelut ovat olleet tällä kaudella vähämaalisia. Maali-iloittelua tuskin näemme tänäänkään. KalPa tulee pitämään paljon kiekkoa ja SaiPalla ei ole varaa hukata miehiä puolustusalueella. Jos SaiPa onnistuu puolustuspelissä paremmin kuin edellisissä peleissä, on sillä mahdollisuus voittoon. Jos pienet ja suuremmat sekoilut jatkuvat, KalPa jatkaa vierasvoittoputkeaan. 

Seuraa Heitä

Per Savilahti-Nagander #88 |

Puolustaja

Pelasi eilen ensimmäisen ottelun SaiPassa paluunsa jälkeen. Liikeessä oli vielä parantamisen varaa, mutta tulee olemaan tärkeä palanen SaiPan puolustuksessa.

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Ex-SaiPalainen Davis ajautui alkukaudella pelin ulkopuolelle. Tällä hetkellä muodostaa kuitenkin alati vaarallisen ketjun yhdessä Jaakko Rissasen ja Janne Keräsen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle