Kauden tärkein peli

LIIGA / Ennakko
SaiPalla on perjantaina totinen paikka.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Suorasta pudotuspelipaikasta taistelevan SaiPan ja sarjajumbo KalPan kohtaamisessa asetelmat ovat selvät. Sarjassa kuudenneksi valahtaneet lappeenrantalaiset tarvitsevat ottelusta kotivoiton. Lähinnä kunniasta pelaava KalPa saapuu Lappeenrantaan uuden valmentajansa alaisuudessa.

SaiPan paluu olympiatauolta ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Liigassa piikkipaikalla oleva Kärpät kävi ryöstämässä pisteet Kisapuistosta lukemin 0-3. Tappio oli sputnikeille kirvelevä, sillä joukkue hallitsi kenttäpeliä.

Huolestuttavinta SaiPan kannalta on ollut maalien vähyys. Joukkue on jäänyt tämän vuoden puolella peräti neljästi kotonaan maaleitta, kun alkukaudella tätä ei tapahtunut ollenkaan. Pelit toki kovenevat koko ajan kauden edetessä, mutta silti SaiPan on oltava valmis tekemään maalien eteen enemmän töitä.

Kun tulosta ei tule, vaaditaan joukkueen kokeneelta kaartilta esimerkkiä. Joukkue kaipaisi nähtyä enemmän onnistumisia ulkomaalaishyökkääjiltään. Tuorein hankinta Dave Spina on aloittanut sähäkästi, mutta tekopaikoissa jo kokeneen nikkarin lähettämät kiekot ovat viuhuneet maalin ohi.

Nyt tai ei koskaan?

Jokerit meni torstain Liiga-kierroksella SaiPan ohi. Blues hengittää kuuden pisteen päässä. Mikäli Lappeenrannassa halutaan keskittyä harjoitteluun Villi kortti-kierroksen, eli "säälipudotuspelien" ajan, tulisi yhdeksän edellistä otteluaan hävinnyt KalPa kaataa kotihallissa vaikka väkisin.

Kuopiossa puhaltavat kuitenkin uudet tuulet. Kuopiolaisittain Jari Laukkasen potkut päävalmentajan paikalta ennakoivat hyvää peliä. A-junioreita ennen edustuspestiään valmentanut Anssi Laine johdattanee Kisapuiston kaukaloon hyvällä energialla varustetun kuopiolaissikermän.

Valmentajanvaihdoksella on ollut tapana tuoda ainakin hetkellinen piristysruiske joukkueen otteisiin. Lisäksi SaiPa oli joukkueiden edellisessä kohtaamisessa asennevammainen ja ajoittain helisemässä nuoren KalPa-joukkueen pyörityksessä. Ryan Glenn sentään pelasti joukkueensa voittomaalikilpailussa.

Kuopiolaisten entisen päävalmentajan Laukkasen pelaajilta vaatima ammattimainen suorittaminen oli viimeksi tiistaina HPK:ta vastaan täysin tipotiessään, mutta Laukkasen lähdettyä ääni muuttunee kellossa.

Seuraa Heitä

Jussi Markkanen #27 |

Maalivahti

Kokenut vahti palannee tolppien väliin pikkuvaivojen poistuttua. Markkaselta tarvitaan huippuotteita kauden loppuun asti ja jos kenttäpelaajat hermoilevat perjantaina KalPaa vastaan, on Markkasen oltava hereillä.

Arttu Ilomäki #75 |

Keskushyökkääjä

Joukkueen ykkössentteri piti SaiPa-pakkeja pilkkanaan edellisessä kohtaamisessa. Taitava Ilomäki nakutteli kaksi maalia lappeenrantalaisten verkkoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle