Nollaako Kärpät jälleen SaiPan?

LIIGA / Ennakko
Iiro Tarkki on ollut ohittamaton SaiPalle.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Alavireisesti kotikentällään viimeaikoina esiintynyt SaiPa saa vastaansa sarjaa johtavan Oulun Kärpät. Vaikka oululaiset ovatkin suurimpia suosikkeja runkosarjan voittajiksi, on SaiPalla oiva tilaisuus parantaa omaa sijoitustaan ja varmistella paikkaa pudotuspeleissä.

Tiistaina tärkeät sarjapisteet Ilvekselle menettänyt SaiPa lähtee haastamaan hallitsevan mestarin. Ilvestä vastaan kolmannessa erässä kyydistä pudonneella SaiPalla on edessään tärkeä viikko, sillä Kärppien lisäksi joukkue kohtaa lauantaina Tapparan vieraissa.

Pelillisesti joukkueella ei ole suurempaa hätää, mutta pelin sisällä jokaisella osa-alueella on parannettavaa. Ilves-ottelun kolmannessa erässä maalivahti- ja puolustuspelaamisen oltua heikolla tasolla, nousi tamperelaiset maalin tappioasemasta kahden maalin voittoon.

SaiPa pelaa illan ottelun ensimmäisen erän retropaidoilla, kunnioittaen omia juuriaan. Pelipaidat on tehty vuoden 1959-1960 kauden pelipaitojen mukaan. Kausi 1960-1961 oli SaiPan ensimmäinen SM-sarjassa, jolloin seuralla oli käytössään myös saman mallinen pelipaita.

Kärppien edellisen kierroksen voitto Helsingin IFK:sta antoi Kärpille jo yhdeksän pisteen karkumatkan, kun kuudennes sarjasta on enää pelaamatta. Ilman suurta katastrofia tai tappioputkea, Kärpät tulee suurella todennäköisyydellä viemään runkosarjan voiton.

Oululaiset ovat voittaneet kauden kummatkin kohtaamiset liigassa ja pitänyt molemmilla kerroilla maalin puhtaana. Niin Iiro Tarkki kuin Tomi Karhunen ovat nollanneet kaikki SaiPan hyökkääjien yritykset.

Kärpät lähtee illan otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan, sillä ainoastaan Ivan Huml on sivussa ajaraajavamman vuoksi.

SaiPan loukkaantuneiden lista on sen sijaan pidempi, sillä tiettävästi aivotärähdyksestä kärsivä David McIntyre on toistaiseksi sivussa, Janne Tavi on operoitu ja mies on loppukauden sivussa. Pitkään sivussa olleen Johan Larssonin paluusta ei ole aikataulua.

Seuraa Heitä

Matti Järvinen #71 | BK Mladá Boleslav

Keskushyökkääjä

Kolmen ottelun pisteputkessa oleva Järvinen on tuurannut erinomaisesti loukkaantunutta David McIntyrea. Jatkuuko putki hallitsevia mestareita vastaan?

Joonas Donskoi #72 |

Laitahyökkääjä

Kärppien puolelta neljän ottelun pisteputkessa oleva Joonas Donskoi on jo rikkonut yhden kauden piste-ennätyksensä runkosarjassa. Lisääntyykö pistesarake tänään?

» Lähetä palautetta toimitukselle