Karkaako Kärpät vai jatkuuko kotivoittojen sarja?

LIIGA / Ennakko
Markkanen saattaa palata maalin suulle.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
SaiPan ja Kärppien neljännestä puolivälieräkamppailusta on jälleen odotettavissa vähämaalinen ja tiukka. Kärpillä on varmasti muistissa joukkueen edellinen vierailu, joka päättyi joukkotappeluun SaiPan kukistaessa hallitsevat mestarit 5-3.

Yksi nukahdus. Edellisen ottelun ratkaisi SaiPa-puolustuksen nukahdus toisen erän puolenvälin kieppeillä, kun Patrick Davis ohjasi Arto Laatikaisen laukauksen ohi Andreas Bernardin.

SaiPan hyökkäyspeli oli myös uneliasta. Kotijäällään ympäri kaukaloa viilettäneet SaiPa-pelaajat olivat Raksilan lentokentäksikin tituleeratulla areenalla kesyjä, eikä muutamaa harvaa paikkaa lukuunottamatta Kärppien maalille saatu kunnollisia tilanteita aikaan.

Kärpät puolestaan onnistui tukkimaan SaiPan harvat maalintekoyritykset. Pääosin oululaiset saivat ohjattua SaiPan hyökkäykset kulmiin. Lisäksi joukkueen alivoima toimi hyvin, tosin tästä pienehkö kiitos pitää antaa SaiPan heikohkolle ylivoimalle.

Pääpointit neljänteen otteluun

SaiPan täytyy ehdottomasti saada luotua samanlainen henki joukkueeseen, kuin viime lauantaina. On elintärkeää, että SaiPa onnistuu avausmaalin tekemisessä, sillä Kärppien tehdessä avausmaalin on vaarana, että SaiPan peli puuroutuu väkisin yrittämiseksi.

Edellisellä vierailulla Kärpät ei löytänyt peliään missään vaiheessa. Joukkue pelasi koko ottelun takaa-ajajan asemassa, eikä se ainakaan edellisellä kerralla joukkueelle sopinut. On myös mielenkintoista nähdä, miten Iiro Tarkki selviää tällä kertaa Kisapuiston vierailusta. On varsin todennäköistä, että raumalaislähtöinen Tarkki on joukkueen aloittava maalivahti.

Jos Kärpillä on orastava maalivahtiongelma, niin SaiPalle se samainen ongelma puolestaan on vain positiivinen. Kakkosmaalivahtina kauteen lähtenyt Andreas Bernard on torjunut erinomaisesti kolme edellistä ottelua. Saattaa kuitenkin olla, että italialainen joutuu antamaan tilaa, jos tiettävästi selkävaivoista kärsinyt Jussi Markkanen palaa tolppien väliin.

Erikoinen tilastopoiminta

Kärppien Joonas Donskoi pelaa joukkueensa hyökkääjistä suurimpia minuutteja, mutta ei ole tämän kevään pudotuspeleissä onnistunut vielä avaamaan maalitiliään.

SaiPasta suurinta flyygeliä selässään kantaa Jesse Mankinen, joka runkosarja mukaan luettuna on nyt 14 ottelun maalittomassa putkessa. Viimeisessä 26 ottelussa Mankinen on tehnyt vain yhden maalin ja senkin Oulun Kärppiä vastaan tyhjään maaliin helmikuun 19. päivä.

Seuraa Heitä

Chad Rau #17 | Glasgow Clan

Hyökkääjä

Oli tiistain kamppailussa pirteällä pelipäällä ja oli järjestämässä useampaa SaiPan harvoista maalipaikoista. Pelaako tarjoilu tänään?

Dan Spang #33 |

Puolustaja

Vei edellisessä ottelussa Kisapuiston suosikkipelaajalta Ryan Glenniltä paikan pelaavassa kuusikossa. Palasi jäälle pitkän pelaamattoman jakson jälkeen, pelaten varsin perusvarman pelin.

» Lähetä palautetta toimitukselle