Kärpät Lappeenrantaan, mestaritriolla tai ilman

LIIGA / Ennakko
Dacid McIntyre on tiputtanut apinan selästään ja onnistumisia on alkanut tulla.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Kotijoukkue SaiPalle loppuviikko on varsin erityinen, koska lauantaina pelattavaan vierasotteluun Kouvolan KooKoota vastaan matkaa arviolta noin tuhat SaiPan kannattajaa. Ennen sitä on kuitenkin edessä perjantai-illan kamppailu Oulun Kärppiä vastaan.

SaiPa ja Kärpät kohtaavat kolmatta kertaa tällä kaudella. Joukkueiden ensimmäinen keskinäisen kohtaamisen Lappeenrannassa voitti SaiPa ja marraskuussa Oulussa Kärpät onnistui tasoittamaan puntit. SaiPa on viime aikoina tehnyt nousua takaisin kuuden joukkoon ja saanut pelinsä kuntoon. Kärpät tuskin kuitenkaan suostuu helpolla jättämään pisteitä Lappeenrantaan.

Edelliset ottelut

Viime viikolla SaiPa pelasi haastavan kolmen vierasottelun putken, kun se matkasi ensin alkuviikolla Raumalle ja Poriin sekä vielä sunnuntaina Tampereelle Ilveksen vieraaksi. SaiPa tarjosi faneilleen harvinaista herkkua, kun se onnistui voittamaan jokaisen ottelun keräten mukaansa täydet yhdeksän pistettä. SaiPan onnistui näissä peleissä maalinteossa 12 kertaa, kun sen omaan verkkoon maaleja syntyi vain neljä. Tällä hetkellä kotijoukkue on neljän ottelun voittoputkessa, kun ennen viime viikon vierasotteluita se onnistui voittamaan tapaninpäivänä Lahden Pelicansin. 

Edelliset ottelunsa ilman nuoria tähtiään pelannut Kärpät on viime otteluissa pelannut pitkän kaavan mukaan keräten pisteitä tasaiseen tahtiin. Joulutauon jälkeen pelatuista neljästä ottelusta peräti kolme on edennyt jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun asti. Lappeenrantaan oululaiset saapuvat allaan voitot Ilveksestä sekä Lukosta. 

Ratkaisukohdat

SaiPa on saanut kurssinsa käännettyä ja joukkueen peli näyttää jälleen yhtenäiseltä. Kärkihyökkääjät ovat saaneet onnistumisia, mikä on ruokkinut itseluottamusta ja kasvattanut koko joukkueen taistelutahtoa. Edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan lappeenrantalaisryhmä ei pelannut omalla tasollaan, mutta osoitti hyvän joukkueen merkkejä selviytymällä ottelusta voittajana. Joukkueen kyky selviytyä vaikeista hetkistä on nyt parempi ja pelin taso ei heittele laidasta laitaan ottelun läpi.

Lappeenrantalaisten kannalta erityisen ilahduttavaa on, että hyvin alkukauden aloittanut ja ennen joulua taantunut David McIntyre on jälleen osoittanut olevansa kärkihyökkääjä Liigassa. McIntyre muodostaakin tällä hetkellä yhden Liigan vaarallisimmista hyökkäysketjuista yhdessä maalipörssiä johtavan Chad Raun sekä Tommi Jokisen kanssa.

Kärppien riveistä löytyy runsaasti ratkaisuvoimaa ja kykyä ratkaista tiukkoja pelejä, vaikka joulutauon jälkeen oululaiset ovat joutuneet tulemaan toimeen ilman nuorten MM-kultaryhmässä mukana olleita Sebastian Ahoa, Jesse Puljujärveä ja Antti Kalapudasta. Tämän hetken tiedon mukaan trio palaa Kärppien kokoonpanoon lauantaina, kun oululaiset kohtaavat HPK:n. Lopullinen varmuus siitä, että pelaako kolmikko SaiPaa vastaan saadaan vasta kokoonpanojen julkaisun jälkeen.

Kymmenen ottelun otannalla Kärppien ylivoima on ollut erittäin tehokasta. Oululaiset ovat onnistuneet peräti 35,29% teholla ylivoimassaan. Vaikka SaiPan alivoima onkin toiminut samalla ajanjaksolla erinomaisesti, niin turhaan jäähyilyyn lappeenrantalaisilla ei ole varaa. Varsinkin Kärppien Lasse Kukkonen on kiusannut SaiPaa usein viime vuosien aikana juuri ylivoimalla.

Tilastopoiminnat

Molemmat joukkueet ovat onnistuneet jo rikkomaan 100:n tehdyn maalin rajan. Kärpillä maaleja on tehtynä 112 kappaletta, mikä on eniten koko Liigassa. SaiPa on tästä maalimäärästä viiden maalin päässä. Sarjataulukossa Kärpät on kärjessä ja SaiPa sijalla kolme kymmenen pistettä oululaisia perässä. 

Seuraa Heitä

David McIntyre #7 |

Keskushyökkääjä

Esitti turhautuneen pelaajan otteita ennen joulutaukoa, mutta tauon jälkeen on ollut kuin uudesti syntynyt. Taistelee joukkueen eteen vaihdosta toiseen ja onnistumisia on alkanut tulla. Löytänyt uudelleen tutkaparinsa Chad Raun.

Lasse Kukkonen #5 |

Puolustaja

Herättää aina SaiPan kannattajissa tunteita, kun vie tilanteet aina loppuun ja ajaa mukaan maalineduspaineihin. On onnistunut usein SaiPaa vastaan myös maalinteossa, varsinkin ylivoimalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle