Kärpät haastaa SaiPan kärkikamppailussa

LIIGA / Ennakko
Kärkikamppailu viikonlopun herkkupalana Lappeenrannassa
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät haastaa kauden toisessa vierasottelussa Lappeenrannassa SaiPan. Joukkueet lähtevät kärkikamppailuun tasapisteistä.

Molemmat joukkueet palaavat liigakaukaloon lähes viikon tauon jälkeen. Kärpille tämä viikko ei kuitenkaan ole ollut pelkkää lepoa ja harjoittelua. Joukkue kohtasi tiistaina CHL:ssä Düsseldorfin ja nappasi ottelusta 2-0 voiton. Myös SaiPalla on edellisestä ottelusta voitto allaan, Ässät kaatui kisapuistossa viime lauantaina lukemin 3-1.

Kärpille peli on vasta kauden toinen vieraissa. SaiPa puolestaan pelaa jo kauden neljännen kotiottelunsa. Joukkue on menettänyt kolmessa ensimmäisessä kotiottelussaan ainoastaan pisteen. Pistemenetys tapahtui liigan avauskierroksella, kun KooKoo onnistui viemään ottelun jatkoajalle. Mainittavan arvoista on myös se, että kahdessa edellisessä kotiottelussa SaiPan verkkoon on tehty ainoastaan kaksi maalia. SaiPa puolestaan on onnistunut viimeistelmään näissä otteluissa itse seitsemän maalia.

SaiPalle kauden aloitus on ollut lupauksia herättävä. Ainoa notkahdus pelintasossa tapahtui JYP:iä vastaan. SaiPan kannalta huolestuttavaa pelissä oli, että kauden kaikissa muissa peleissä vahvasti esiintynyt joukkueen ykkösketju vajosi muiden mukana. Joukkueen ykköstähtien David McIntyerin, Petteri Nokelaisen ja Chad Raun on pystyttävä kantamaan joukkuetta pahoina hetkinä. Heidän panoksensa tulee näyttelemään suurta roolia myös ottelussa oululaisia vastaan.

Kärpillä onnistumisia laajalla rintamalla

Kärppiä kohtaan on aina ennen kauden alkua suuria odotuksia. Joukkue onkin jo ehtinyt näyttää, että joukkue on valmis lunastamaan odotukset. Toistaiseki saldona on SaiPan tavoin neljä voittoa ja yksi tappio.

Oululaiset ovat onnistuneet laajalla rintamalla. Joukkueessa on paljon kokeneita konkareita, joilta odotetaan onnistumisia. Nuoret Jesse Puljujärvi, Sebastian Aho, Saku Mäenalainen ja Antti Kalapudas ovat antaneet hyvää taustatukea joukkueen kirkkaimmille tähdille.

Myös maalivahtiosasto on Kärpillä kunnossa, ainakin ykkösvahdin osalta, sillä Sami Aittokallio on aloittanut erittäin vahvasti. Takana on viisi liigaottelua, joissa torjuntaprosentti on peräti 93,52.

Molempien joukkueiden terveystilanne erinomainen

Kumpikin joukkue pääsee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. SaiPan Valtteri Virkkunen oli kauden alussa sivussa, mutta on jo palanut pelikentille. Kärpiltä loukkaantuneena on maalivahti Iiro Tarkki.

Seuraa Heitä

Miro Aaltonen #52 |

Hyökkääjä

Siirtyi Ouluun täksi kaudeksi. Vikkelä hyökkääjä tehnyt viiteen otteluun jo tehot 2+2.

Kim Strömberg #21 |

Keskushyökkääjä

Herätti kaksijakoisia tunteita SaiPan kannattajissa, kun sopimus julkaistiin. Osoittanut kuitenkin täyttävänsä ruutunsa erinomaisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle