Kärkitaistelua kasarityyliin

LIIGA / Ennakko
SaiPa on vienyt nimiinsä kauden molemmat keskinäiset kamppailut Kärppiä vastaan.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Saimaan Pallon viimeiseen kotikoitokseen ennen joulutaukoa asettuu vastaan Kärpät. Ennakkoasetelmiltaan ottelu noudattelee taannoisen SaiPa-HIFK-ottelun kaavaa. HIFK:n tavoin myös Kärpät on ollut vaikeuksissa SaiPaa vastaan syyskaudella häviten molemmat keskinäiset.

Lauantaiset kiistakumppanit SaiPa ja Kärpät olivat kumpainenkin tulessa monen muun joukkueen tavoin jo edellisenä perjantai-iltana. SaiPa matkustaa kotiinsa Jyväskylästä ja Kärpät köröttelee Kisapuistoon Helsingistä. Matkustusrasitus tulee olemaan lähestulkoon identtinen.

Tärkeän ja maukkaan HIFK-voiton jälkeen sputnikit matkustivat siis perjantaina Jyväskylän JYPin vieraaksi. Kotijoukkue voitti ottelun lukemin 3-0. Lopputuloksen suurin vaikuttaja oli jyväskyläläisten maalissa ilmiömäisen 50 torjunnan illan suorittanut Tuomas Tarkki. Jani Nieminen SaiPan maalissa selvisi vain 21 torjunnalla. Selvää tasonnostoa ja yritystä SaiPalla kuitenkin oli rutkasti enemmän mitä edellisellä Hippoksen vierailulla. Lokakuun lopulla JYP pyöritti tulostaululle murskaavat 7-2-numerot.

Oululaiset kilpailivat maalintekotehokkuudesta perjantaina Jokereita vastaan Ilmalassa. Loppusummerin soidessa taululla paistoi hurjat lukemat 6-5. Tappio tiesi petopaidoille pysymistä SaiPan takana pisteen takamatkalla sijalla viisi.

Onnistuneet syyskaudet

Sekä SaiPan että Kärppien syyskausia voidaan pitää jo nyt erittäin onnistuneina. Runkosarjaa on pelattu tasan puolet, ja molemmilla joukkueilla on loppukautta ajatellen kaikki mahdollisuudet vaikka mihin. Kärppien osalta tilanne ei ole yllätys, mutta lappeenrantalaisleirissä ollaan tekemässä hurjaa tulosta.

Keltamustien suorituksen arvoa nostaa se, että tasaiseen pistejahtiin on mahtunut jo yksi loukkaantumissuma sekä kuuden ottelun tappioputki. Joukkue selätti vaikeudet ja operoi ilman NHL:n työsulkuapuja. Edelleen monien silmissä kokoonpano paperilla häviää suurin piirtein jokaiselle muulle liigaseuralle. Saimaan Pallo on kuitenkin osoittanut olevansa joukkue isoilla kirjaimilla ja se näkyy.

Mahdollisen NHL:n työsulun päättyminen onnistuneiden sopimusneuvotteluiden seurauksena on ollut kuluneella viikolla kiekkopiireissä puheenaiheena. Rapakon takaa kantautuneiden lehdistön arvioiden mukaan työsulku saattaa päättyä piankin. Tällaisessa tilanteessa Oulun Kärpät tulisi olemaan yksi eniten myllerryksiin joutuva seura.

Kärppien puolustaja Jason Demers (27 ot. 4+15=19) on saavuttanut jo eräänlaisen kulttiaseman Oulussa. Myös hyökkääjä Kyle Turris (20 ot. 7+11=18) on tehnyt tulonsa jälkeen kovaa jälkeä. Jussi Jokinen on myös käväissyt kärppäleirissä jo kahteenkin otteeseen, mutta tällä hetkellä hän ei joukkueen kokoonpanoon kuulu.

Keskiviikkoisessa ottelussa Kisapuiston yleisö lämpeni pelin edetessä ja yltyi mahtavaan kannustukseen, joka omalta osaltaan antoi takuulla kentälle oman vaikutuksensa. Lauantai-iltana samanlaista tunnelmaa on varmasti luvassa jo alusta alkaen.

Back to the 80´s

SaiPa palaa keltaiseen kotipaitaväriin yhden ottelun ajaksi retrotyylillä. Paidan rintamusta komistaa fanien keskuudessa toivottu Boston Bruinsin mallin mukaan toteutettu SaiPan logo. Pelipaita juontaa juurensa 1980-luvulta. Nähtäväksi jää, kiisteĺläänkö vai kiitelläänkö jälkeenpäin tempausta, jonka toisena herkkuna hallin dj tarjoaa ainoastaan musiikkia 1980-luvulta.

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

SM-liigan paras maalintekijä 18 täysosumallaan. Vertailun vuoksi SaiPan paras pistemies on tehnyt 19 pistettä.

Stefano Giliati #9 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Pitkän pisteputken jälkeen nyt kolme peliä kiikareilla. Teki edellisessä ottelussa Kärppiä vastaan todellisen tahtomaalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle