Pitääkö JYP SaiPan maalihanat tukossa?

LIIGA / Ennakko
Tuomarit saavat olla illan ottelussa tarkkana.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
TPS-tappion ärsyttämänä JYP lähtee vielä kerran vierailulle Kisapuistoon, jossa odottaa kaksi ottelua maalitta kärvistellyt SaiPa. JYP on voittanut SaiPan tällä kaudella vain kerran, ja varsinkin Dave Spina on päässyt tekemään hurrikaanipaitoja vastaan tuhojaan.

Sarjataulukossa neljäntenä oleskeleva JYP matkustaa lauantaina SaiPan vieraaksi Kisapuistoon. Jyväskyläläisillä on ollut yö aikaa toipua TPS:ää vastaan kärsitystä 2–3-tappiosta.

Perjantain ottelussa nähtiin paljon huolimattomuutta, kärkipelaajat olivat unessa ja liike oli hakusessa. JYPin valmentaja Marko Virtanen valitteli omiensa heikkoa valmistautumista, eikä joukkueen olisi suotavaa toistaa virhettä SaiPaa vastaan. Nähtäväksi jää onko hengettömästä pelistä otettu opiksi.

Lappeenrannassa havitellaan vielä paikkaa kuuden parhaan joukosta. SaiPa lähti lyhyelle vieraskiertueelle viiden voiton putkessa, ja maalejakin oli siunaantunut neljästä viiteen voitettua ottelua kohden. Matkaan tuli mutka, kun sekä Kärpät että KalPa jättivät Idän ihmeen maaleitta, joten JYPiä vastaan tehojen on löydyttävä.

SaiPa on loukkaantumishuolien vuoksi sotkenut viisikoita tarpeen mukaan. David McIntyre pelasi ennen loukkaantumistaan Chad Raun ja Dave Spinan välissä, mutta palattuaan on yrittänyt saada Jesse Mankista uuteen nousuun yhdessä Patrick Bjorkstrandin kanssa.

Raun ja Spinan kanssa kiekkoileva Matti Järvinen on puolestaan ollut keväällä SaiPan paras pelaaja. Brian Salcido jahtaa edelleen SaiPan puolustajien kauden piste-ennätystä, joka on kahden tehopisteen päässä.

Kohtaaminen on joukkueille viides kuluvan kauden aikana. SaiPa on vienyt aiemmista otteluista pidemmän korren kolmesti. Syyskuussa Spina iski JYPin verkkoihin hattutempun seitsemässä minuutissa, ja viimeisin voitoista toi SaiPalle Hippokselta täydet kolme pistettä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2009.

Tapparaa vastaan tiistaina sivussa olleet Darryl Boyce, Jani Tuppurainen ja Juuso Pulli palasivat turkulaisia vastaan kokoonpanoon. SaiPasta JYPiin viime kaudella siirtynyt Anssi Löfman lepäsi perjantaina flunssan vuoksi, eikä pelikunnosta ole tietoa.

Simo-Pekka Riikola pelasi KalPaa vastaan oltuaan poissa Kärpät-pelin ajan. Pitkän sairausloman jälkeen paluun tehnyt Johan Larsson ei osallistunut SaiPan vierasmatkaan, mutta varmuudella kotijoukkueesta sivussa on vain Janne Tavi.

Seuraa Heitä

Juuso Ikonen #14 |

Laitahyökkääjä

Ikonen on ollut JYPille kultaakin kalliimpi joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa.

Brian Salcido #33 |

Puolustaja

Piste-ennätys on niin lähellä ja silti niin kaukana. Jäätyvätkö kädet nyt, kun tehoja tarkkaillaan suurennuslasin kanssa?

» Lähetä palautetta toimitukselle