Tervetuloa Suomeen, Blake ja Patrick

LIIGA / Ennakko
Pilaako Markkanen jälleen Ilveksen illan?
Kuva © Jarno Hietanen
Pudotuspeliviivojen välissä kuhisee ja Lappeenrannassa päässee ihailemaan uusia ulkomaalaisvahvistuksia. SaiPa mielii kuuden parhaan joukkoon, samaten joukkueen tiistainen vastus Ilves. Tamperelaisille akuutimpaa on pitää yhdentenätoista oleva HPK kaukana.

Tiistaina Lappeenrannassa kilvoittelevat Liigan kahdeksas ja kymmenes joukkue. Molemmat kaipaavat kuumeisesti voittoa. SaiPalle kävi kalpaten lauantaina, kun vieraat kuopiosta nappasivat kaksi pistettä voittomaalikilpailussa. Ilvekselle ei herunut edes pistettä, kun Lukko vei ottelun 6–0.

Ilves ja SaiPa ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kolme kertaa. Ottelut lihottivat niin Juha Järvenpään, Joonas Korpisalon kuin Jussi Markkasenkin nollapelisaldoa. Pelit ovat olleet tiukkoja ja viimeisin ratkesi vasta viisi minuuttia ennen loppua, kun Ilveksen Tapio Laakso iski illan ainokaisen ylivoimalla. Laakso on ollut muutenkin hyvässä vireessä ja tehnyt viiteen viime otteluun tehot 3+2, vaikkei Lukkoa vastaan onnistunutkaan.

Kentälle luistelee myös täysin uusia kasvoja, sillä sekä Ilves että SaiPa kävivät viime viikolla ostoksilla. Ilves nappasi vahvuuteensa puolustaja Blake Kesselin ja SaiPa täydensi loukkaantumisten runtelemaa hyökkäyskalustoaan Patrick Bjorkstrandilla.

Bjorkstrandin tiistain pelipaikka ei vielä ole tiedossa. Hän ottanee maanantaina operoidun Janne Tavin paikan ykkösketjussa, mutta yhteistä säveltä ei luultavasti vielä ensimmäisessä pelissä löydy.

Ville Kohon ja Jesse Mankisen suvantovaihe sai jatkoa KalPaa vastaan, sillä pisteetön ottelu oli laiturille kahdeksas ja kapteenille yhdeksäs. Tasonnostoa voi odottaa varsinkin Mankiselta, jolle peli tulee olemaan 300. SaiPassa.

SaiPa nojautuu jälleen kakkosketjuunsa, jonka ytimessä Matti Järvinen on tuurannut David McIntyrea jopa yllättävän hyvin. Dave Spina liihottaa SaiPan pistekärkenä, mutta tuoreessa muistissa on edelleen ulosajoon johtanut aggressiivinen erimielisyys Ilveksen Antti Tyrväisen kanssa. Vaikka pukarit eivät kohtaisikaan uudelleen, Spinan tulisuus voi kostautua jälleen. Toisaalta SaiPan nelosketju ja sieltä eritoten Tomi Leivo ovat kantaneet lappeenrantalaisia reppuselässä.

SaiPalta sivussa ovat edelleen keskushyökkääjä McIntyre ja puolustaja Johan Larsson. Sen sijaan viime pelit sairastelun takia sivussa olleet Sami Venäläinen ja Simo-Pekka Riikola ovat palanneet joukkueharjoituksiin, joten miehet pelannevat illalla.

Ilveksen miehistöllä ei tiettävästi ole loukkaantumisia.

Seuraa Heitä

Patrick Bjorkstrand #62 |

Keskushyökkääjä

Loukkaantumishuolista kärsinyt SaiPa löysi itselleen hyökkääjän KHL:stä. Sytyttääkö unisen ykkösketjun.

Blake Kessel #20 |

Puolustaja

Painaako pitkä lento vielä jaloissa ja antaako Kesselin kätisyys Ilvekselle sen, mitä toivottiin?

» Lähetä palautetta toimitukselle