Taistelu paikasta kuuden joukossa jatkuu Lappeenrannassa

LIIGA / Ennakko
Edellisessä kamppailussa tunteet kävivät kuumina.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Paikkansa kymmenen parhaan joukossa eilen varmistanut SaiPa saa vastaansa tärkeässä ottelussa Tampereen Ilveksen. Kummallakin joukkueella on panosta illan ottelussa, sillä SaiPa hamuaa paikkaa kuuden joukossa ja Ilves haluaa varmistaa oman paikkansa pudotuspeleissä.

SaiPa varmisti eilisen kierroksen jälkeen paikkansa vähintään kymmenen parhaan joukossa. HPK:n hävittyä Jyväskylässä JYPille jäivät hämeenlinnalaiset 18 pisteen päähän SaiPasta, kun kuusi ottelua on pelaamatta. Tasapisteissä HPK tulee jäämään SaiPan taakse kolmen pisteen voittojen ollessa ratkaiseva kriteeri.

Neljän ottelun voittoputkessa olevalla SaiPalla on edessään tärkeä ottelu, sillä sarja on ollut ennätystasainen. SaiPan paikka kuuden joukossa ei ole kuitenkaan kirkossa kuulutettu, sillä peräti kuusi joukkuetta on sarjataulukossa sijoilla 3-8, viiden pisteen sisällä toisistaan.

SaiPa julkisti Matti Järvisen tehneen kahden vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa. Ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuoteen ehjän kauden pelannut Järvinen on sopeutunut erinomaisesti SaiPan pelityyliin ja joukkueeseen.

Järvinen on paikannut erinomaisesti joukkueen kakkosketjussa David McIntyrea, joka on loukkaantumisen vuoksi ollut sivussa kuukauden. McIntyre on kuitenkin palaamassa pelaavaan kokoonpanoon illan kamppailuun, joka aiheuttaa päävalmentaja Pekka Tirkkoselle positiivisen ongelman.

Pudotuspelipaikastaan taistelevan Ilveksen helmikuuu ei ole ollut paras mahdollinen. Pelaamastaan kahdeksasta ottelusta, joukkue on onnistunut voittamaan vain kolme ja löytyykin sarjataulukosta yhdeksänneltä sijalta.

Ilves on kuitenkin ollut hallitsevampi osapuoli joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa, sillä kolme neljästä tämän kauden kohtaamisista on päättynyt tamperelaisten voittoon.

Seuraa Heitä

Sam Lofquist #3 |

Puolustaja

Amerikkalaispuolustaja on pisteiden valossa ja tehotilaton perusteella erittäin hyvä puolustaja liigaan. Lofquist on yksi liigan ahkerimmista laukojista. Löytääkö joku Lofquistin laukauksista maalin perille?

Blake Kessel #20 |

Puolustaja

Kesken kauden Ilvekseen saapunut Philin velipoika on päässyt hyvin mukaan liigarytmiin. Onnistuuko Kessel lisäämään pistetiliään?

» Lähetä palautetta toimitukselle