Satelliitti paikantaa tamperelaista Ilvestä

LIIGA / Ennakko
Aloittaako Andreas Bernard kolmannen ottelun putkeen?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Ensimmäinen neljännes runkosarjasta on jo SaiPan kohdalta tullut täyteen ja vasta nyt joukkue saa vastaansa Tampereen Ilveksen. Kummankin joukkueen kärsittyä edellisessä ottelussaan tappion, jatkuu toisen joukkueen tappioputki illan kamppailun jälkeenkin.

Kauden alla sarjan peräpäähän povailtun Ilveksen kausi on tähän asti ollut kaksijakoinen. Ennen edellisen kierroksen tappiota Kärpille, joukkue napsi peräti viidestä sitä edeltävästä kamppailusta pisteitä, pysyen edelleen tiukasti peesausetäisyydellä muihin joukkueisiin nähden.

Pisteputkea edelsi puolestaan neljän ottelun tappioputki, jonka aikana tamperelaiset saivat aikaan vain neljä maalia. Sarjasijoituksia totuutena pitäville pitää tosin muistuttaa, että Ilves on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin SaiPa.

Ilves oli erittäin pirteä Kärppiä vastaan tiistaina, mutta hallitseva mestari vei lopulta pisteet 3-2 lukemin. Yksi Ilveksen alkukauden piristyksistä on ollut tšekkiläinen Vojtech Polak, joka saavuttuaan lokakuun alussa Tampereelle on auttanut joukkueensa uudelle kurssille.

Viime kaudella Lukossa pelannut Steven Zalewski suorittaa Kisapuiston illassa ensiesiintymisensä Ilveksen paidassa. Tampereelle tiistaina saapunut Zalewski korvaa yhteisymmärryksessä sopimuksensa joukkueen kanssa purkaneen Mark Hurtubisen.

Pisteitä ropisee - kurittomallakin pelillä

Jos Ilveksen alkukausi on ollut aaltoilevaa on SaiPan kauden alku ollut loistava. Huimassa vireessä syyskuussa olleen joukkueen käyrä on kuitenkin osoittanut lokakuun aikana lieviä laskemisen merkkejä. Keskiviikkoisen HPK-ottelun täydellinen sulaminen viimeisen reilun kahden minuutin aikana oli merkki jostain.

Hyökkäyspäässä SaiPa on ollut alkukauden riippuvainen suurimmilta osin joukkueen kakkosketjusta, mutta hieman yllättävästi puolustuspäästä on tullut hyvää tulitukea hyökkäykselle. Pakkien pistepörssin ykkösijalta neloseksi tipahtaneen Simo-Pekka Riikolan ollessa sivussa illan ottelusta loukkaantumisen vuoksi, pelivuoron saa todennäköisesti HPK-ottelun tapaan isokokoinen Lasse Lappalainen.

Puolustajien pistepörssin ykkösnimen Brian Salcidon lievä kurittomuus aiheuttaa kuitenkin harmaita hiuksia. Vaikka nykyisellä pistetahdilla Salcido lyö pöytään runkosarjan päätteeksi lähes 50 tehopistettä, on miehen puolustuspeli ollut hukassa ja mies on viettänyt viime aikoina aivan liikaa aikaa jäähyaitiossa ollakseen joukkueen ykköspuolustaja.

Tästä hyvänä esimerkkinä joukkueen kolme viimestä ottelua, kruununa keskiviikko-illan HPK-ottelu, joissa Salcido on istunut jäähyaitiossa kahdesti. HPK rankaisi miehen kummankin jäähyn aikana, toisen jäähyn tultua vielä jatkoajan viimeisillä hetkillä.

Pelkoa siitä, että Salcido intoutuisi illan kamppailussa viettämään aikaa jäähyaitiossa ei kuitenkaan ole, sillä joukkueen sisäisessä jäähytilastossa jaetulla neljännellä sijalla oleva Salcido ei ole vielä tutustunut Kisapuiston kotijoukkueen jäähyaitioon, miehen kaikkien jäähyminuuttien ollessa vieraskaukaloista.

Mutta tilastot ovat ennenkin todettu täydellisiksi valheiksi.

Seuraa Heitä

Tommi Jokinen #42 | Nottingham

Laitahyökkääjä

Tarjoili keskiviikkona kauden upeimman maalisyöton Dave Spinan tekemään 3-1 maaliin. Onko lisää tarjoilua luvassa ketjukavereille?

Steven Zalewski #51 |

Keskushyökkääjä

Saapui tiistaina Tampereelle ja pelaa ensimmäisen ottelunsa Ilveksen paidassa. Heiluuko verkot avausottelussa?

» Lähetä palautetta toimitukselle