Perjantai-illan huumaa Lappeenrannassa

LIIGA / Ennakko
Tuttu näky SaiPan edellisissä otteluissa. Kiekko omassa maalissa.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Tappioputkessa vaeltava SaiPa saa vieraita Tampereelta, kun lappeenrantalaisten kanssa samoista sijoista taisteleva Ilves saapuu Kisapuistoon.

Playoff-viivan alapuolelle valahtanut SaiPa isännöi Lappeenrannan perjantai-illassa Ilvestä. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Tampereella pelatussa ottelussa SaiPa oli parempi lukemin 3-2.

Edelliset ottelut

Molemmat joukkueet löytyvät kymmenen ottelun kuntopuntarin alapäästä. SaiPa on saalistanut kyseisenä ajanjaksona ainoastaan kahdeksan pistettä. Tällä pistemäärällä ollaan kuntopuntarissa vasta sijalla 14. Ilvekselle puolestaan on kerännyt yhteensä kymmenen pistettä ja kuntopuntarissa sijoitus on 13.

SaiPan edelliset ottelut ovat olleet lukemien valossa tasaisia vääntöjä sarjan kärkijoukkueita vastaan. Viimeinen terävyys on kuitenkin puuttunut ja kaikki kolme ottelua maajoukkuetauon jälkeen ovat päättyneet tappioon.

Vierailija Ilves on pelannut maajoukkuetauon jälkeen jo neljä ottelua. Joukkue on onnistunut voittamaan näistä kaksi. Kovinpa suorituksena voidaan pitää sarjakärjessä olevan Tapparan kaatamista lukemin 4-1.

Ratkaisukohdat

SaiPan pelaaminen on ollut jo pidemmän aikaa vaisua. Moni uskoi, että SaiPa tulee parantamaan tauon jälkeen, mutta toistaiseksi parannusta ei ole tapahtunut. Hyökkäyspelaaminen on ollut puskemista, eikä alkukaudella hyvin toiminut ylivoima ole toiminut.

Vastustajat ovat saaneet sotkettua SaiPan pelaamista erityisesti kovalla karvauksella. Kontrolloitujen hyökkäysten luominen onkin tuottanut SaiPalle suuria vaikeuksia. Hyökkäykset ajautuvat kulmiin ja pelaamisesta puuttuu juonikkuus. Maalintekopaikkoja syntyy sieltä täältä, mutta ratkaisut ovat olleet heikkoja.

Kovasti taistelevaa Ilvestä vastaan SaiPan otteiden on parannuttava, jos joukkue haluaa ottelun voittaa. Erityisesti ykköspyssyjen Chad Raun sekä David McIntyerin on nostettava tasoaan.

Ilveksen otteet ovat SaiPan tavoin heitelleet laidasta laitaan. Yritys on aina kovaa, mutta se ei aina näy tulostaululla. Ehjän 60-minuuttisen saaminen ottelusta toiseen ei ole onnistunut. Toisessa ääripäässä ovat viime viikolla pelatun Tappara-ottelun kaltaiset otteet. Jos Ilves saa samanlaisen lennon päälle kuin paikalliskamppailussa, se on lähellä voittoa.

Kokoonpanot

Ilves koki suuren menetyksen, kun Antti Tyrväinen määrättiin yhdeksän ottelun pelikieltoon. Lisäksi loukkaantumisten vuoksi joukkueen vahvuudesta puuttuvat hyökkääjät Aleksi MustonenTeemu Rautiainen, Markus Jokinen ja Sami Sandell. Myös puolustaja Jyri Niemi on loukkaantuneena.

Myös SaiPa sai huonoja uutisia tällä viikolla, kun joukkueen kultakypärä Sam Lofquist loukkaantui. Puolustajan tilannetta tarkkaillaan päivittäin, joten pelaaminen ottelussa on mahdollisuuksien rajoissa. Hyökkääjä Mikael Kuronen puolestaan on poissa vahvuudesta pelikiellon vuoksi. Lisäksi pitkäaikaispotilas Petteri Nokelainen on edelleen sivussa.

Seuraa Heitä

Markku Flinck #61 |

Keskushyökkääjä

Siirtyi täksi kaudeksi SaiPasta Ilvekseen. Esitti jo SaiPassa ajoittain lupaavia otteita, mutta on nyt ottanut suuren harppauksen urallaan eteenpäin. Kantaakin tällä hetkellä joukkueensa kultaista kypärää.

Tomi Leivo #11 |

Laitahyökkääjä

Viime aikojen positiivisin SaiPalainen. Ollut SaiPan tehokkain pelaaja neljässä edellisessä ottelussa. Pisteitä on syntynyt 2+2=4.

» Lähetä palautetta toimitukselle