Onnistumiset ja tuska kohtaavat

LIIGA / Ennakko
Kaukalossa nähdään kaksi aivan erilaisen alkukauden pelannutta joukkuetta. SaiPa on porskuttanut koko ajan vahvassa myötäisessä, kun taas Ilves ei ole vielä edes löytänyt purjeita.

Siinä missä SaiPalla on onnistunut lähes kaikki ei vastaavasti Ilveksellä ole onnistunut mikään. Monet runkopelaajista ovat epäonnistuneet tavalla taikka toisella, joka tapauksessa pisteitä ei juurikaan ole kertynyt. Pisteittä jääminen on aiheuttanut jo yhden suuren muutoksen, nimittäin valmentajan vaihdoksen, Ari-Pekka Selin vaihtui Teijo Räsäseen.

Lappeenrantalaisittain vaihdoksen tekee mielenkiintoiseksi se seikka, että Räsänen oli se valmentaja, joka sai viime kaudella väistyä SaiPan peräsimestä kun sputnikit konttasivat. Kiekkopiirit ovat siis yllättävän pienet, viime kauden epäonnistuminen ei siis vaikuttanut negatiivisesti Räsäsen työmahdollisuuksiin.

Pystyykö Räsänen kääntämään tupsukorvien suunnan? Se ei varmasti ole helppo tehtävä, sillä sen verran surkeaa on Ilveksen peli ollut. Edellisestä voitostakin on vierähtänyt aikaa jo kuukauden päivät ja jumbosija on yhä tukevammin Ilveksen käsissä. Pahiten on tökkinyt kauden alussa Ilveksen vahvimmaksi osa-alueeksi arvioitu hyökkäyspeli. Helminen, Viitakoski ja kumppanit eivät ole esittäneet viime kausilta tuttuja otteita.

SaiPalla ei pelillisiä huolia

Ilveksen tilanne on monelle kotijoukkueen pelaajalle enemmän kuin tuttu, sillä viime kausi on vielä tuoreessa muistissa. Mikään ei onnistunut ja tappiot seurasivat toisiaan. Mutta yksi kesä muutti kaiken, nyt kiekko pomppii ahkerasti töitä tekevälle SaiPalle ja tiukat tilanteet on järestään käännetty voitoiksi. Joukkue uskoo itseensä ja omaan huippuunsa yksinkertaistettuun pelitapaansa. Jos ei osaa paljoa niin keskitytään tekemään hyvin se mitä osataan.

Vaikka tilanne tuttu keltapaidoille onkin, niin sympatiapisteitä ei lähdetä Ilvekselle antamaan. SaiPalla on tämän ottelun jälkeen melkein parin viikon tauko edessä, joten tässä pelissä voi puristaa irti viimeisetkin voimanrippeet.

SaiPa lähtenee otteluun tutulla ja hyväksihavaitulla reseptillä, kova vauhti heti alkuun ja sillä tiputetaan pikkukissat kyydistä. Syytä huoleen ei ole vaikka heti alussa ei verkko pullistelisikaan Ilves maalissa, idän ihmeet ovat ratkoneet monen monituista peliä tällä kaudella vahvalla kolmannen erän pelaamisellaan. Loppuun asti pelaaminen on ollut syksyllä kotijoukkueen tavaramerkki.

» Lähetä palautetta toimitukselle