Vieraita Hämeenlinnasta

LIIGA / Ennakko
SaiPa saa vastaansa vaarallisen HPK:n.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Kaksi kolmesta ensimmäisestä ottelustaan voittanut SaiPa, pyrkii jatkamaan tappiottomien kotiotteluiden putkeaan, kun perjantai-illan taistoon se saa vastaansa edellisessä ottelussa Lukkoa vastaan piristymisen merkkejä osoittaneen HPK:n.

Kaksi edellistä otteluaan voittanut HPK sai vihdoin maalihanansa kunnolla auki, hävittyään kauden avauskamppailun Pelicansille maalilla. Ensin kaatui Tampereella Ilves jatkoajan jälkeen ja muutamaa päivää myöhemmin Hämeenlinnalaiset kaatoivat Lukon kotonaan lukemin 5-1.

SaiPalla tulee pitämään kiirettä HPK:n ykkösketjun Jere SallinenVille ViitaluomaJoonas Vihko pysäyttämisessä, sillä kolmikko osoitti vaarallisuutensa Lukkoa vastaan. Etenkin kolme maalia Lukon verkkoon napauttanut Viitaluoma on aina vaarallinen kiekon saadessaan.

Maalivahtipeliin HPK ei varmasti ole kaatumassa, sillä nuoret maalivahdit Juuse Saros ja Frans Tuohimaa ovat esiintyneet varsin mallikkasti kauden ensimmäisissä otteluissa. Ensimmäistä kauttaan HPK:n peräsimessä olevalla Kai Rautiolla onkin positiivinen ongelma. Kumpi maalivahdeista pelaa?

Loukkaantuneiden lista tyhjäksi

SaiPa sai myös hyökkäyspelinsä toimimaan Espoon Bluesia vastaan edellisellä kierroksella. Ottelun pisterohmuina häärivät Patric Davis (2+2), Ville Koho (1+2) ja Jesse Mankinen (1+2). Peräti 15 pelaajan napatessa tehopisteitä, on täysin selvää ettei samanlaista kamppailua varmasti ole luvassa. Tärkeämpää olisi varmasti pitää huoli oman maalin edustan puhtaudesta, sillä Bluesia vastaan tuosta ei ollut tietoakaan.

Ryminää ainakin hyökkäyspäähän on luvassa, sillä yli vuoden loukkaantuneiden kirjoissa ollut Ville Paalanen palaa joukkueen kokoonpanoon. Leikkaushoitoa vaatineiden olkapäävaivojen vuoksi käytännössä koko 2012-2013 kauden menettänyt Paalanen on toipunut täysin vammoistaan ja palaa jäälle toisen loukkaantuneiden kirjoissa olleen pelaajan, Ville Hämäläisen, kanssa. Hämäläisen paluu ainakin antaa suuren piristysruiskeen SaiPan alivoimapeliin, joka on takkuillut kauden alun.

Jussi Markkanen ei ollut parhaimmillaan maalinsuulla tiistaisessa Blues-ottelussa. Vielä ei ole selvää jatkaako Markkanen SaiPan maalilla vai jatkaako SaiPa maalivahtien vuorottelua, Andreas Bernardin mahdollisesti saadessa ensimmäistä kertaa torjuntavastuun kotiyleisön edessä.

Erikoistilannepelaaminen on kummaltakin joukkueelta sujunut mollivoittoisesti. Jos kotijoukkue SaiPa on miesylivoimalla osunut vain joka viidennellä yrittämällä, on HPK:n lukema vieläkin murheellisempi, puhdas nolla. Ironisinta on se, että tuolla puhtaalla nollalla pidetään liigan kärkisijaa ylivoimatehokkuudessa vieraskentällä.

Seuraa Heitä

Ville Paalanen #32 |

Laitahyökkääjä

Yli vuoden loukkaantumisten takia sivussa ollut Paalanen palaa vihdoin pelikentille.

Ville Viitaluoma #39 |

Keskushyökkääjä

Edellisellä kierroksella kolme kiekkoa Lukon maaliin. Montako löytyy tänään SaiPan maalista?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Patrick Davis 3 3 6
2.Ville Koho 1 4 5
3.Jesse Mankinen 2 2 4
4.Markku Flinck 0 3 3
5.Per Savilahti-Nagander 2 1 3
HPK M S P
1.Juha Kiilholma 2 1 3
2.Juha Koivisto 0 3 3
3.Tuomas Santavuori 2 1 3
4.Ville Viitaluoma 3 0 3
5.Juuso Vainio 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle