SaiPa-ikonin juhlaottelun vieraat Hämeenlinnasta

LIIGA / Ennakko
Ryminää on varmasti nähtävissä Kisapuistossa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lappeenrannan Kisapuistossa juhlitaan HPK-ottelun alla Ville Kohon 600. liigaottelua, mutta samalla siellä jaetaan kolme sarjapistettä. Hyvässä nosteessa oleva HPK asettaa pienistä maalinteko-ongelmista kotonaan kärsineelle kotijoukkueelle uuden haasteen.

Neljän ottelun voittoputkessa liihottava SaiPa saa vastaansa Ville Kohon juhlaotteluun HPK:n. Vaikka joulun jälkeen SaiPalla oli suuria vaikeuksia kotihallissaan, on joukkue palannut takaisin sille tasolleen, jota nähtiin koko syksyn ajan Kisapuistossa. Parantamisen varaa kuitenkin pelissä vielä on.

Joulutauon jälkeen HPK on saanut peliään parempaan suuntaan. Vaikka maalipaikoilla joukkue ei ole mässäillyt, on silti maalinteossa joukkue onnistunut paremmalla prosentilla kuin alkukaudella. Vaikka kuuluisa sananalasku sanoo hyökkäyksen olevan paras puolustus ei se tässä tapauksessa kuitenkaan pidä täysin paikkaansa. Ajoittain HPK:n puolustus on suurissa vaikeuksissa liikkuvien ja hyvällä jalalla olevien joukkueiden kanssa, joten päivän kysymykseksi jää miten HPK:n puolustus pysyy SaiPan liukkaiden ja ns. kuumien pelaajien perässä?

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kolmesti. Joulukuun alussa HPK onnistui kaatamaan SaiPan Hämeenlinnassa, mutta muuten SaiPa on poistunut jäältä voittajana.

Vaikeuksien kautta voittoihin

Joulutauon jälkeisestä mahalaskusta noussut SaiPa on laittanut uudestaan ne kuuluisat työhaalarit päälle, eikä joukkueen edellisessä kotiesityksessä Ässiä vastaan maalipaikkojen luomisesta tai yrittämisestä pelin voitto ollut kiinni. Ainoa joka kotijoukkueen tulee vielä laittaa kuntoon on maalin tekeminen. Edellisessä kotiottelussaan voiton napannut SaiPa sai voittonsa vierailjoiden lievällä avustuksella, sillä ilman Rasmus Rinteen seikkailua oman maalinsa takana ja Kamil Krepsin pelin lopussa ottamaa jäähyä olisi SaiPan voitto ollut huomattavan työn takana.

Vieraissa maalinteko on onnistunut, kuten esimerkiksi perjantaisen Ilves-pelin lukemat 1-5 osoittavat, mutta kotikentällään SaiPa ei ole samanlaisiin maalikarkeloihin päässyt sitten joulukuun alun JYP kohtaamisen, jolloin kotijoukkue vei keskisuomalaisia samoin lukemin. On tietysti totta, että on täysin sama tuleeko voitto lukemin 1-0 vai 10-0, sillä samat kolme pistettä ottelusta jaetaan, mutta mikäli maalinteossa on pidemmällä tähtäimellä ongelmia, tulee se näkymään väistämättä keväämmällä, kun sarjapisteiden jakaminen lopetetaan ja pelataan vain voitoista.

Joukkueen sairastupa on edelleen jokseenkin täynnä, mutta Stefano Giliati on palaamassa liigajäille ensi viikolla. Kaksi kuukautta sivussa ollut kanadalainen, hakee pelituntumaa tänä viikonloppuna Savonlinnasta SaPKon paidasta. Sivussa ovat kuitenkin vielä Simon Backman, Rony Ahonen, Samuli Piipponen, Jesper Piitulainen ja Lauri Taipalus.

Uudessa nosteessa kohti kevättä

Lokakuun puolesta välissä Kai Raution pois potkinut ja siitä hetkestä lähtien pöytänsä ylimääräisestä puhdistanut ja uuden kauden samaisesta ajankohdasta aloittanut HPK on saanut pelin juonesta kiinni. Pasi Arvosen johdolla HPK on hivuttanut itsensä tiukkaan kamppailuun pudotuspelipaikasta, eikä SaiPa varmasti tule jäällä saamaan mitään ilmaiseksi Hämeenlinnalaisilta. HPK onkin vain pisteen päässä viimeistä pudotuspelipaikkaa nokassaan pitävästä Pelicansista.

Ennen torstaista HIFK-ottelua neljän ottelun voittoputkessa olleen HPK:n maalinteko ongelmat näyttävät toistaiseksi ratkenneilta. Viimeiseen viiteen otteluun hämeenlinnalaiset ovat latoneet kiekon vastustajan maaliin kolmen maalin keskiarvolla, peräti yhdentoista eri pelaajan saadessa merkinnän maalintekijä sarakkeeseen. Laajuutta siis HPK:n hyökkäyspäästä on löytymässä.

HPK:n pelaajistossa on tapahtunut myös pieniä muutoksia, sillä loukkaantumisista jonkin verran kärsivä hämeenlinnalaisryhmä vuokrasi Jokereista Markus Hännikäisen ja Aleksi Rekosen rivistöönsä kahden ottelun ajaksi. SaiPa-kamppailu onkin Jokerikaksikolle viimeinen laina-ajan puitteissa. Erilaisten loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat vielä Jesse Saarinen, Jaakko Turtiainen, Jyri Niemi ja Antti Aarnio.

Seuraa Heitä

Mikko Pukka #28 |

Puolustaja

Kaksi viikkoa sitten SaiPaan palannut Pukka on yllättänyt osan jääkiekkokansasta pelaamalla kypsää ja taktisesti loistavaa puolustuspelaamista. Ohessa mies on kerännyt kuudessa kamppailussa jo kaksi tehopistettä.

Borna Rendulic #71 | Örebro

Laitahyökkääjä

Vaarallinen Kroatialaishyökkääjä on viimeaikoina ollut liekeissä. Kuusi tehopistettä viiteen kamppailuun tietää kiireistä iltaa SaiPa-puolustukselle.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle