Joko kolme pistettä jää Lappeenrantaan?

LIIGA / Ennakko
SaiPan ja HPK:n ottelut ovat lähes poikkeuksetta tasaista vääntöä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
SaiPa ja HPK ottavat tällä kaudella jo kolmannen kerran yhteen, kun SaiPa isännöi lauantai-illan kamppailua Lappeenrannassa. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tasaisia.

SaiPa ja HPK ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Kummatkin otteluista päättyivät varsinaisen peliajan jälkeen tasapeliin. Molemmissa otteluissa HPK tuli viime minuuteilla tasoihin. Voitot näissä otteluissa ovat menneet lopulta voittomaalikilpailuiden jälkeen tasan. Myös viime kauden viimeinen ottelu SaiPan ja HPK:n välillä päättyi tasapeliin. Tasaista vääntöä on odotettavissa siis myös lauantaina.

SaiPa aloitti viikkonsa tiistaina Jyväskylässä, kun se kävi haastamassa kovaksi kotijoukkueeksi osoittautuneen JYPin. Tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen SaiPa onnistui lopulta varastamaan jyväskyläläisiltä kaksi pistettä voittolaukauskilpailusta haalitun voiton kautta. SaiPan David McIntyre pelasi loistopelin iskien varsinaisella peliajalla kaksi maalia, ja voittomaalikilpailussa yhden. Hän saalisti myös syöttöpisteen Matti Järvisen iskemään 2-1-maaliin.

SaiPan edellinen voitto varsinaisella peliajalla on lokakuun neljänneltä päivältä. Nähtäväksi jää, jääkö kolme pistettä pitkästä aikaa Lappeenrantaan.

HPK:n viikko alkoi niin ikään tiistaina, kun hämeenlinnalaisten ylpeys kävi Tampereella haastamassa Ilveksen. Ilves oli lopulta parempi selvin 5-2-lukemin. Sama tulos kirjattiin vastustajan hyväksi myös torstain pelissä, kun JYP kävi varastamassa pisteet Hämeenlinnasta.

Maalintekoon leveyttä?

Molempien joukkueiden akilleen kantapäät ovat pitkälti olleet puolustuspäädyissä. Sekä SaiPan, että HPK:n puolustajilla on ollut vaikeuksia avaussyötöissä, sekä omien maaliensa edustoilla. Lappeenrantalaisilta suurin koomailija on viime aikoina ollut puolustuksen johtohahmoksi hankittu Brian Salcido. Hämeenlinnalaisten puolustukseen ison loven on tehnyt vasta 18-vuotiaan Joni Tuulolan loukkaantuminen.

Hämeenlinnalaisten hyökkäyspään peli on toiminut ajoittain kohtuullisesti, pääosin pistepörssiä johtavan Jesse Saarisen johdolla. Saarinen on ollut mukana yli 40 prosentissa HPK:n tekemistä maaleista.

SaiPassa hyökkäyspäässä on koko alkukauden vastuuta kantaneet pääasiassa Pohjois-Amerikan vahvistukset McIntyre ja Dave Spina. Pikkuhiljaa olisi myös muiden aika ottaa vastuuta, mikäli lappeenrantalaiset haluavat olla mukana kärkikahinoissa kauden loppupuolella. Sama pätee myös HPK:hon. Yhden kentällisen harteilla on tällä hetkellä lähes liian suuri vastuu.

Kokoonpanot

HPK:lta poissa Tuulolan lisäksi saattavat olla puolustaja Antti Bruun, sekä hyökkääjät Heikki Liedes ja Saku Salminen. SaiPan loukkaantumistilanne on loistava, sillä yhdenkään vakiokokoonpanonpelaajan ei pitäisi olla sairastuvalla. Kotijoukkueen maalilla suurella todennäköisyydellä aloittaa vastikään vuoden jatkosopimuksen solminut Jussi Markkanen, vaikka tiistaina hyvin pelanneen Andreas Bernardin esiintyminen maalilla ei olisikaan mikään suuri ihme.

Seuraa Heitä

David McIntyre #7 |

Keskushyökkääjä

Pelasi tiistaina Jyväskylässä loistavan pelin. Koko alkukausi on kokonaisuudessaankin ollut hyvä. Ratkooko pelin myös lauantaina?

Jesse Saarinen #77 |

Laitahyökkääjä

Ratkoo omalla panoksellaan otteluita illasta toiseen. Kantaako joukkuetta lauantainakin?

» Lähetä palautetta toimitukselle