Täpötäyteen Kisapuistoon vieraita pääkaupungista

LIIGA / Ennakko
Ryan Glenn on kivunnut joukkueensa sisäisessä pistepörssissä kärkisijoille.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kisapuistossa kiekkokansan helliminen jatkuu launtaina, kun SaiPan vieraaksi matkustaa lappeenrantalaiset takuuvarmasti sytyttävä HIFK. Kumman osana on poistua maaottelutauolle tappio niskassaan?

SaiPan läpi kauden vahvana jatkunut kotivire koki hienoisen kolauksen tiistaina, kun sarjakärki Kärpät kykeni ryöstämään Kisapuistosta 2 sarjapistettä. Tappio oli SaiPalle vasta kauden toinen kotiareenallaan ja nytkin SaiPa haluaa varmasti katkaista orastavan tappioputkensa lyhyeen. SaiPa ja HIFK ovat usein tarjonneet kansalle varsin intensiivisiä ja tasaväkisiä taisteloita. Päälle painava marraskuun maaottelutauko antaa lauantain ottelulle oman mausteensa, sillä kumpikin osapuoli halunnee varmasti vetäytyä tauolle voitokkaana.

Molemmilla joukkueilla on tappio alla perjantailta. HIFK jäi jo toistamiseen peräkkäin maaleitta hävittyään Bluesille Espoossa, eikä SaiPankaan vierasreissu Tampereelle sujunut mairittelevasti. Se sai kuparisensa rikki Jaakko Rissasen osumalla vasta pelin viime hetkillä, eikä oikein missään vaiheessa pystynyt haastamaan kirvesrintoja taisteluun voitosta.

Jatkuuko HIFK:n vierastehottomuus?

HIFK puolestaan on kärsinyt maalintekovaikeuksista eritoten vieraskentillä. Se on tahkonnut kolme täyttä vieraspeliä osumatta kertaakaan. Edellistä vierasvoittoakin täytyy hakea aina lokakuun alkupuoliskolta. Tämä yhdistettynä SaiPan vahvaan kotivireeseen lupaa vieraille armotta vaikeaa iltapuhdetta.

Kahden maalintekonsa kanssa tuskailleen kohdatessa korostuu maalivahtipelin merkitys entisestään. Kotikaukalossaan SaiPa on kauden mittaan vain kolmesti päästänyt enemmän kuin kaksi osumaa. Perjantaina huilivuorossa ollut Jussi Markkanen on viime aikoina hieman sairastelut, mutta lienee pelikuntoinen lauantaina. Tasaisen varmasti pitkin kautta torjunut konkari pystyy illasta toiseen antamaan joukkueelleen mahdollisuuden taistella sarjapisteistä, joten pisteille aikoessaan HIFK:n ruudin on syytä olla kuivaa.

HIFK-maalilla vaihtuvuus on ollut suurta. Perjantaina pelivuorossa ollut Ville Husso pystyi Bluesia vastaan kelpo esitykseen antauduttuaan ainoastaan kerran. 

Täysi Kisapuisto

Poikeuksellisesti vasta klo. 18.30 alkava ottelu on lähes loppuunmyyty, joten tunnelma Kisapuiston illassa lienee ainakin taaattu. Kiekkojännärit näkisivät mieluusti kentällä helsinkiläisten kovanaaman, Trevor Gilliesin, mutta perjantaina itsensä suihkuun keihästäneen kanadalaisen peliaika pääkaupunkiseudun ulkopuolella on ollut kortilla.

SaiPa pääsee otteluun liki parhaalla miehistöllään, sillä sairastuvan puolella viipyilee ainoastaan nuori puolustaja Samuli Piipponen. Myös Markku Flinckin pelaaminen lauantaina on epävarmaa.

HIFK:n sairastuvalla tungosta sen sijaan piisaa. Vielä perjantaina kokoonpanosta puuttuivat hyökkääjät Roope Talaja, Tony Salmelainen ja Thomas Nykopp, sekä puolustajat Juuso Salmi ja Mikko Kurvinen.

Seuraa Heitä

Jaakko Rissanen #28 | KalPa

Keskushyökkääjä

Alkukauden varjojen mailla vaellellut Rissanen on osoittanut viime aikoina heräilemisen merkkejä. Pystyykö Rissanen jatkamaan nousujohteista tekemistään helsinkiläisten kustannuksella?

Ville Peltonen #16 |

Laitahyökkääjä

Tunnollisena pelaajana tunnettu Peltonen on joukkueensa plus-miinustilaston häntäpäässä. Kykeneekö konkari kaunistelemaan tilastojaan Kisapuistossa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Jesse Mankinen 3 1 4
2.Patrick Davis 3 1 4
3.Janne Tavi 2 2 4
4.Rony Ahonen 0 3 3
5.Lauri Taipalus 0 3 3
HIFK M S P
1.Toni Söderholm 0 4 4
2.Ville Peltonen 1 2 3
3.Eero Somervuori 1 1 2
4.János Hári 1 1 2
5.Corey Elkins 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle