SaiPalle vieraita Uudeltamaalta - millainen on Bluesin kokoonpano?

LIIGA / Ennakko
Jani Nieminen saanee pitkästä aikaa mahdollisuuden osoittaa taitonsa veräjän suulla.
Pudotuspelipaikkaa tavoitteleva Blues haastaa suorassa pudotuspelipaikassa kiinni olevan SaiPan Lappeenrannan perjantai-illassa. Voiton lisäksi epäselvää on se, että millainen on vierasjoukkueen kokoonpano.

SaiPan ja Bluesin toistaiseksi ainoasta kohtaamisesta tällä kaudella on ehtinyt kulua jo yli kolme kuukautta. Lokakuussa pelatussa ottelussa SaiPa oli etevämpi lukemin 3-0. Kyseisen ottelun jälkeen Saimaan kanavan läpi on ehtinyt virrata tuhansia kuutioita vettä ja Bluesin kokoonpano muuttua täysin erilaiseksi. Blues ei kuitenkaan ole antanut periksi, ja se tarjoaa varmasti tiukan vastuksen SaiPalle.

Edelliset ottelut

Tällä viikolla SaiPa on toistaiseksi pelannut vain yhden ottelun. Keskiviikkona Kuopiossa pelatussa ottelussa KalPa oli lappeenrantalaisia parempi maalein 4-2. Samalla katkesi SaiPan seitsemän perättäisen vierasvoiton putki. Viimeisen kymmenen ottelun aikana SaiPa on jäänyt pisteittä vain kolmesti. Pekka Tirkkosen ryhmä onkin kavunnut sarjataulukossa jo sijalle neljä.

Myös Bluesilla on alla ottelu keskiviikolta. Häntäpään taistossa vastaan asettui HPK, joka haki vieraspisteet Espoosta lukemin 1-2. Espoolaisille edelliset kymmenen ottelua ovat olleet hankalia. Kyseisenä ajanjaksona pisteitä on tarttunut haaviin vain 11. Kolmen kolmen pisteen voiton lisäksi saldona on kaksi jatkoaikatappioista saatua pistettä.

Ratkaisukohdat

Kotijoukkue SaiPa on esiintynyt kaukalossa viimeisten viikkojen aikoina alkukauden tapaan. Jokainen pelaaja on sitoutunut joukkueen pelitapaan ja vapaamatkustajia ei ole. Alkukaudella ailahdellut puolustuspeli on paranut, vaikka vieläkään täysin ehjää se ei ole. Jämäkkyyttä omaan päähän on tuonut Per Savilahti-Naganderin palaaminen keltamustien riveihin.

Bluesin olisi tärkeintä pimentää ykkösketjussa viilettävät David McIntyre sekä joulukuun pelaajaksi valittu maalipörssiä johtava Chad Rau. Kakkoskentässä ex-Blues Matti Järvinen on osoittanut piristymisen merkkejä ja raapii aloituksia tehokkaasti. Sami Venäläinen puolestaan on heiluttanut maaliverkkoja jo yhdeksän kertaa tällä kaudella.

Bluesin kokoonpano on elänyt viime kuukausien aikana runsaasti. Joukkueesta on poistunut paljon yksilötaitoa ja kokemusta, mutta myös nuoria pelaajia. Tällä viikolla espoolaisten vahvuudesta lähti kultakypärää kantanut nuori puolustaja Otso Rantakari.

Vähiten maaleja koko kaudella Liigassa tehnyt Blues on kamppailut viime aikoina suurien maalinteko-ongelmian kanssa. Suurin syy siihen on se, että joukkueesta on poistunut valtava määrä pelaajia, ja samalla kentälliset ovat eläneet jatkuvasti. Edellisissä otteluissa suurinta vastuuta maalinteossa on kantanut hyökkääjää Peter Tiivola, joka on tehnyt viimeisen kymmenen ottelun aikana viisi maalia.

Tilastopoiminnat

Bluesin kokoonpanossa on tällä kaudella ollut peräti 36 pelaajaa maalivahdit mukaan laskettuna. Näistä pelaajista kuitenkin vain 11 on pelannut 30 ottelua tai enemmän. Vertailun vuoksi SaiPalla liigakentille on päässyt tällä kaudella 28 pelaajaa, joista 19 on pelannut 30 ottelua tai enemmän.

Seuraa Heitä

Sami Venäläinen #38 | Fischtown Pinguins

Laitahyökkääjä

Venäläinen on tunnettu pitkin uraansa pelaajana, joka tekee kovasti töistä molempiin suuntiin alemmissa kentissä. Nyt SaiPassa sai mahdollisuuden pelata kakkosketjussa ja on kiittänyt mahdollisuudesta. Paukuttanut jo yhdeksän maalia kuluvalla kaudella

Peter Tiivola #74 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Kantaa joukkueensa kultakypärää ja on ottanut Jyrki Ahon suojatit reppuselkäänsä viime otteluissa. Tehnyt tällä kaudella Venäläisen tavoin yhdeksän maalia ja syöttöpisteitä tilillä on kuusi.

» Lähetä palautetta toimitukselle