SaiPa toivoo voitokasta alkuvuotta

LIIGA / Ennakko
Saako SaiPa Bluesista revanssin?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kisapuistossa vuosi 2014 pyörähtää käyntiin SaiPan mitellessä voimiaan Espoon Bluesin kanssa. Paluu tauolta on sujunut isäntäjoukkue SaiPan osalta takkuisesti. Sputnikeilla on vyöllään nyt kaksi perättäistä tappiota, joista toisen se kärsi viime viikolla nimenomaan Bluesille.

Luvassa on siis aitoa revanssihenkeä. Viime viikolla Blues ei jättänyt SaiPalle mitään mahdollisuuksia, ja kun SaiPa tuskaili liikkeensä ja viisikkopelaamisensa kanssa, pääsi Blues lopulta lappeenrantalaisten vierailusta kohtuullisen helpolla.

Edes kaivatut avut sairastuvan puolelta eivät auttaneet, kun SaiPan tahmea tekeminen jatkui myös vuoden viimeisenä lauantaina. Lappeenrantalaisten koreaan kotisaldoon tuli yksi tahra lisää, kun Pelicans kävi ryöstämässä arvokkaat vieraspisteet sysäten samalla sputnikit kauden pisimpään pisteettömään putkeensa.

Tämän putken SaiPa halunneekin katkaista heti alkuunsa. Kotiyleisön edessä sillä on nyt kasvojen pesun paikka; peliesitysten on parannuttava roimasti loppuvuotisesta, mikäli joukkue aikoo jatkaa taisteluaan sarjan kärkikahinoissa. Mutta Blues ei ole ennenkään päästänyt SaiPaa helpolla.

Löytääkö SaiPa punaisen langan?

Blues puolestaan on ollut viime aikoina hyvässä vireessä, vaikka se kärsikin menneen vuoden viimeisessä koitoksessaan tappion. Mikäli Blues kykenee pitämään sputnikit poissa maalipaikoilta samalla tehokkuudella kun viimeksi Espoossa, on SaiPa lirissä. Tuolloin Bluesin tiivis viisikkopelaaminen oli myrkkyä lappeenrantalaisille.

Raskasjalkainen SaiPa hävisi järjestään kaikki tärkeät kaksinkamppailut. Myös avaamisen ja ajoitusten kanssa tökki. Tehottomuudesta ei kuitenkaan voida puhua, sillä Espoossa SaiPa ei päässyt edes kunnollisille paikoille. Niin tai näin, oli SaiPan kohtalona jäädä ensimmäistä kertaa kuluvan kauden aikana nollille.

Mikäli SaiPa ei ole vajaan viikon aikana löytänyt piristysruisketta yleiseen tekemiseensä, on luvassa lappeenrantalaisten näkövinkkelistä kinkkinen kiekkoilta. Alati työteliäs Blues haluaa varmasti synkistää SaiPan saldoa entisestään ja ottaa mukaansa tuomisia hankalasta Kisapuistosta.

Liikkeen ja kovan työnteon nimiin vannovien joukkueiden kohdatessa illan tahtotila ratkaisee paljon. Molemmille olisi tärkeää saada uudelle vuodelle mahdollisimman eheä alku, sillä kuuden joukkoon on tyrkyllä nippu muitakin nälkäisiä, eikä tasainen sarja anna anteeksi pitkiä tappioputkia.

Mikä on Markkasen pelikunto?

Viime lauantain Pelicans-pelissä loukkaantuneen Jussi Markkasen tilanne on yksi illan avainkysymyksistä. Markkasen tuuraaja, vähälle peliajalle jäänyt Andreas Bernard, ei ole täysin vakuuttanut otteillaan kun taas Markkanen on monesti liki yksin kannatellut joukkuetta.

Myös SaiPa-kippari Ville Koho jätti pelin kesken lauantaina, mutta saattaa hyvinkin olla Bluesia vastaan taas askissa. Sputnik-lasaretin puolella jatkanevat ainakin Rony Ahonen, Roope Hämäläinen ja pikku hiljaa toipumassa oleva Stefano Giliati.

Espoolaiset puolestaan päässevät haastamaan illan isäntänsä liki parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan.

Seuraa Heitä

Dan Spang #33 |

Puolustaja

Paljon arvostelua osakseen saaneelta Spangilta odotetaan myös maaleja. Saako Spang ketsuppipullonsa auki perjantaina Bluesin kustannuksella?

Daniel Widing #41 | Djurgården

Vasen laitahyökkääjä

Oli vahvalla pelipäällä joukkueiden kohdatessa edellisen kerran viime vuoden loppupuolella. Viilettää oivassa pistevireessä, joten SaiPa-puolustuksen on syytä olla Widingin kanssa hereillä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Per Savilahti-Nagander 1 1 2
2.Dan Spang 0 2 2
3.Kalle Maalahti 0 1 1
4.Ville Koho 0 1 1
5.Ville Hämäläinen 0 1 1
Blues M S P
1.Tommi Huhtala 2 2 4
2.Miro Aaltonen 2 1 3
3.Daniel Widing 2 1 3
4.Jussi Makkonen 1 2 3
5.Philip McRae 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle