Blues vierailee Kisapuiston lauantaisaunassa

LIIGA / Ennakko
SaiPafanit ovat päässeet tuulettamaan voittoa jokaisessa kotiottelussa.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Kotijoukkue SaiPa haluaa jatkaa voittojen tiellä kotihallissa, kun Blues saapuu Kisapuiston lauantaisaunaan. Blues puolestaan hakee kauden toista vierasvoittoaan.

Viime viikolla kolme ottelua pelannut SaiPa on saanut valmistautua otteluun viikon. Blues puolestaan kävi tiistaina vierailulla Saksassa CHL-ottelun merkeissä. Pystyykö SaiPa hyödyntämään pidemmän valmistautumisajan vai onko Bluesilla parempi pelituntuma?

Aikaisemmilla kausilla tasaisia otteluita pelanneet joukkueet kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viime kaudella joukkueet pelasivat neljästi vastakkain. Molemmat joukkueet onnistuivat voittamaan näistä kaksi.

Molempien joukkueiden maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Bluesin Kaapo Kähkönen on onnistunut viemään ykkösvahdin paikan Christian Engstrandin nenän edestä. Bluesilla on kuitenkin edessään rankka kolmen pelin viikko, joten on mielenkiintoista nähdä kumpi maalivahdeista on torjuntavuorossa. SaiPan maalivahdit Jussi Markkanen ja Jani Nieminen puolestaan pelasivat molemmat viime viikolla nollapelin. Joukkueen valmennus voikin valita kahden tasaisen maalivahdin väliltä. 

Edelliset ottelut

SaiPa on aloittanut kautensa vahvasti kotikaukalossa. Joukkue onkin voittanut toistaiseksi kaikki ottelunsa kotihallissaan. Ainoastaan Kärpät ja KooKoo ovat onnistuneet viemään pisteen mukanaan Kisapuistosta. Vieraskaukalossa puolestaan on ollut hankalampaa. Hyvän ja huonon päivän ero on ollut vierasotteluissa suuri.

Viime viikolla SaiPa oli vieraskaukalossa Lukkoa vastaan täysin vastaantulija. SaiPa kuitenkin ryhdistäytyi loppuviikolla, ja onnistui ensin kaatamaan TPS:n vieraissa lukemin 5-0. Jussi Markkasesta tuli samalla vanhin nollapelin pelannut maalivahti Liigassa. Viikon viimeisessä ottelussa puolestaan Jani Nieminen piti maalinsa puhtaana, kun SaiPa kaatoi JYPin samaisin 5-0-lukemin.

Bluesin kauden alku puolestaan on ollut vuoristorataa. Joukkueen pelintaso vaihtelee paljon, niin ottelun sisällä kuin pelienkin välillä. Blues on onnistunut voittamaan toistaiseksi vieraissa vasta kerran ja kotihallissaan kolmesti.

Blues pelasi tiistaina CHL-ottelun saksalaista Adler Mannheimia vastaan. Ottelu päättyi saksalaisten voittoon 3-2. Blues kuitenkin jatkaa taivaltaan CHL:ssä, koska alla oli ensimmäisestä osaottelusta 4-1-voitto. Bluesin edellinen liigaottelu myös viikon takaa lauantailta, kun se kohtasi TPS:n. Bluesin vahvasti alusta huolimatta TPS onnistui hakemaan Espoosta vierasvoiton 4-1-lukemin.

Ratkaisukohdat

SaiPan ylivoima on ollut tehokasta alkukaudella. Ylivoima on ollut toistaiseksi liigan toiseksi tehokkainta. Bluesin alivoima puolestaan on tällä hetkellä tilastojen valossa liigan viidenneksi heikointa. Bluesin täytyykin yrittää pysyä poissa jäähyaitiosta.

Bluesin ylivoima puolestaan on tökkinyt. Viime vuonna liigan parasta ylivoimaa pelannut joukkue on onnistunut tekemään ainoastaan kaksi maalia ylivoimalla. Huomion arvoista on myös se, että edellisessä ottelussa TPS ei saanut yhtään jäähyä Bluesin pelaajiin kohdistuneista rikkeistä. Bluesin täytyykin haastaa vastustajaa enemmän ja yrittää hankkia vastustajalle jäähyjä.

Seuraa Heitä

Eero Somervuori #8 |

Laitahyökkääjä

Pääsee pelistä toiseen maalipaikoille. Ei ole kuitenkaan vielä onnistunut maalinteossa tällä kaudella. Tulisiko vapauttava osuma vihdoin?

Tommi Jokinen #42 | Nottingham

Laitahyökkääjä

Tekee kovasti töitä joukkueensa eteen. Ei näy aina pistetilastoissa, mutta tärkeä palanen SaiPan joukkueeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle