Kumman putki katkeaa?

LIIGA / Ennakko
Tiistaina Lappeenrannassa kohtaavat kaksi alkukauden hyvin pelannutta joukkuetta, Saipa ja Ässät. Molemmilla on allaan tappioita viimeisimmistä otteluista.

Kova kotijoukkue

SaiPa on ollut tällä kaudella kotikaukalossaan Kisapuistossa kovassa iskussa. Yhtään tappiota ei ole sputnikkien tilille kirjattu kun peli on Lappeenrannassa pelattu. Ainoastaan TPS on onnistunut hakemaan pisteen tasapelin muodossa. Kovan kotijoukkueen maineen palautus olikin yksi SaiPan päätavoitteista tällä kaudella.

Viikonvaihteessa SaiPa vieraili Lukon ja Kärppien vieraana ja saaliina oli kaksi tappiota, toinen tosin vasta jatkoajalla, joten matkalta jäi piste kotiintuomisiksi. Tämä onkin ensimmäinen kerta tällä kaudella kun SaiPa hävisi kaksi peliä peräjälkeen. Nyt onkin mielenkiintoisaa nähdä vaikuttaako tämä joukkueen pelaamiseen.

Oulussa ei kaukalossa nähty kotijoukkueen ykköstykki Machuldaa, joka huilasi sormivama äidyttyä pahaksi Lukko pelissä. Valmentaja Petri Skrikon mukaan Machulda on kuitenkin todennäköisesti mukana tiistaina, tämä selviää tiistain aamujäiden jälkeen. Muista poissaolijoista Joni Yli-Torkko palaa kaukaloon maaottelutauon jälkeen.

Vierailija Ässät

Pirteästi kautensa aloittanut Ässät on viime otteluissa esittänyt hieman vaisumpia otteita ja kolmesta viime ottelusta onkin tuloksena pelkkiä tappioita. Tappioiden lisäksi peleissä on ollut huomion arvoista Ässien maalinteon takkuilu, alkukaudesta patapaidat heiluttelivat verkkoja hyvään tahtiin.

Eräs syy tahdin hiipumiseen on varmasti joukkueen huono terveystilanne. Useampia joukkueen kokeneista runkopelaajista on vuorollaan ollut sivussa peleistä ja tämä on varmasti tuntunut joukkueen otteissa. Lappeenrannassa kaukaloon tehnee paluun myös kotiyleisölle tuttu mies, Pasi Tuominen.

Ässät lähtee varmasti pelaamaan rohkeasti hyökäten, sillä kolmen tappion jälkeen olisi voitto enemmän kuin tervetullut. Vierailijan kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä SaiPa on esittänyt todella tehokasta vastahyökkäyspeliä ja useampi vastustajajoukkueen valmentaja onkin kehunut SaiPan tehokkaan yksinkertaista peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle