Kotona voittoja, vieraissa tappioita

LIIGA / Ennakko
Jatkaako liigan pistepörssin kärki putkeaan Ässien kustannuksella?
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
SaiPa ei ole vielä saanut kotiotteluissaan maistaa tappion karvasta kalkkia. Torstai-illan mittelössä sitä yrittää kotijoukkueelle juottaa hallitseva Suomen Mestari Porin Ässät.

Vierailija Ässät ei ole vielä onnistunut avaamaan pistetiliään vieraskentillä. Kolmesti joukkue on saanut yrittää ja joka kerta joukkue on suunnannut vierasmatkaltaan kohti Poria ilman pisteitä. Tilanne on porilaisilla identtinen SaiPan kanssa, sillä kotonaan joukkue ei ole vielä poistunut areenalta tappio niskassaan. Maalien suhteen vieraspelien saldo on Ässä-silmin katsottuna murheellista katsottavaa. Kolmessa ottelussa joukkue on tehnyt kuusi ja viisitoista on mennyt omiin.

Vieläkin murheellisempaa saldoa näyttää Niklas Hagmanin osalta. Kovalla kohulla Poriin saapunut Hagman on viidessä pelaamassaan ottelussa kerännyt itselleen plus-miinus sarakkeeseen lukemat - 7. Tuo lukema oikeuttaa joukkueen sisäisessä tilastossa viimeiseen sijaan.

Jos Hagmanin kausi on alkanut mollivoittoisesti, on porilaisten sisäisen pistepörssin kärkikaksikko Tuomas Pihlman - Eero Elo aloittanut kautensa erinomaisesti. Kumpikin on saanut loistavaa tukea ketjukavereiltaan, Pihlman keskushyökkääjä Dragan Umiceviciltä, Mika Niemen säestäessä Eero Eloa. Parivaljakko onkin tehnyt tuhoaan tasaiseen tahtiin. Molempien neljän ottelun mittainen pisteputki katkesi tappiolliseen KalPa-otteluun tiistaina.

Kotijoukkue hakee neljän suoraa

SaiPa puolestaan kävi viime lauantaina Lahdessa Pelicansin vieraana ja haluttoman esityksen jälkeen tuloksena oli 6-2 tappio. Minkään tietyn osa-alueen pettämisestä ei voida puhua, sillä ottelun alusta lähtien tahtotilaltaan jossain muualla ollut SaiPa ei missään vaiheessa antanut sarjakärjelle minkäänlaista vastusta.

Milloinkohan viimeksi SaiPan riveistä on löytynyt pelaaja, joka johtaa liigan pistepörssiä useamman kuin kolmen pelatun kierroksen jälkeen? Patrick Davis on osoittanut, että tuskailut maalinteon suhteen, viimeisen kolmen kauden ajalta, on ainakin toistaiseksi ohi. Moskovan CSKA:ssa viimekaudella kiekkoillut Davis on nakuttanut 1,5 pisteen ottelutahdilla ja jääkin nähtäväksi, jatkuuko miehen pisteputki torstai-illan kamppailussa.

Vaikka edellisellä kierroksella SaiPa ikävästi ottikin ns. kuokkaansa, on alkukausi antanut hyvää suuntaa joukkueen tekemisen tasosta. Pekka Tirkkosen ajama suoraviivainen pelitapa onkin tuonut kotiotteluissa pisteitä, mutta vielä pitäisi löytää lääkkeet, joilla pisteitä tulee myös Kisapuiston ulko-ovien ulkopuolelta.

Viimekaudella joukkueiden väliset kohtaamiset olivat tasaisia. Neljästä kamppailusta kahdesti voiton veivät Ässät ja kahdesti SaiPa. Tosin kertaalleen SaiPa juhli voittoa vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Mielenkiintoisena kuriositeettina kerrottakoon, että kaikki joukkueiden väliset ottelut päättyivät viime kaudella lukemiin 3-2.

Seuraa Heitä

Ville Koho #8 |

Keskushyökkääjä

Sputnik-kapteeni on osoittanut hyökkäyspään taitojenkin olevan kohdallaan.

Colby Cohen #25 |

Oikea puolustaja

Isokokoinen hyvin liikkuva puolustaja ei ole vielä lunastanut kaikkia odotuksia patapaidassa. Potentiaalia miehessä kuitenkin on, mutta missä vaiheessa se näkyy tulostaululla?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Patrick Davis 6 3 9
2.Ville Koho 1 4 5
3.Simo-Pekka Riikola 2 2 4
4.Olavi Vauhkonen 2 1 3
5.Ryan Glenn 0 3 3
Ässät M S P
1.Tuomas Pihlman 2 3 5
2.Tommi Taimi 1 3 4
3.Ville Uusitalo 0 4 4
4.Dragan Umicevic 1 3 4
5.Eero Elo 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle