Saako TPS avauserien maalittoman putken poikki?

LIIGA / Ennakko
Valkoinen kypärä vaihtui kultaiseen TPS:n Eric Perrinin päässä.
Kuva © Timo Savela
Keskiviikkoon lähdettäessä Liigan sarjataulukon 12:nnelta sijalta löytyvä Pelicans isännöi kolmatta paikkaa miehittävää TPS:ää. Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Lahtelaisjoukkue on Liigan kotipelitilastossa 11:nnella paikalla kerättyään saman verran pisteitä kahdeksassa kotiottelussa. Viime aikoina ensimmäisissä erissä yllättävän tehottomasti esiintynyt TPS vastaavasti on sarjan paras vierasnippu, kun yhdeksässä keikkapelissä se on kerännyt peräti 16 pistettä.

Edelliset pelit

Viime lauantaina edellisen kerran pelanneen pelikaanilauman hyökkäyspeli on ottanut tasaiseen tahtiin askelia parempaan suuntaan, vaikka Porissa joukkue jäikin maaleitta. Viitteitä tästä antoi viime viikon kotiottelu HPK:ta vastaan, jonka ensimmäisessä erässä Pelicans iski kolme maalia yksinkertaisten hyökkäysten päätteeksi.

Myös Ässiä vastaan Petri Matikaisen johtamalla miehistöllä oli avaimet voittoon, mutta tappio meni tökkineen maalineduspelaamisen piikkiin - Ässät nimittäin teki voittoon riittäneet kaksi osumaa nimenomaan Sami Rajaniemen naaman edestä Semir Ben-Amorin toimitettua kolmas tyhjään rysään.

Puolustuksessa joukkueelle tulee edelleen muutamia karmeita hasardeja, ja esimerkiksi Porissa Stefan Lassen pelasi kauden huonoimman ottelunsa. Yksilöistä esiin positiivisissa merkeissä puolestaan nousi Pikkuleijoniin alkuviikosta valittu Sebastian Repo, joka yritti väkisin ottaa Pelicansia reppuselkään väkevillä hyökkäyspään otteillaan.

Keskiviikon vierasjoukkue TPS sen sijaan suoritti täydellisen kasvojen pesun tiistaina, kun se avasi Jyväskylässä vieraskiertueensa tyylikkäällä 4-0-voitolla. Ennen tätä Ari-Pekka Selinin miehistö otti Tapparalta kuokkaan kotonaan rumasti 2-7.

Jos Tappara-ottelussa Liigan paras vierasjoukkue oli sysihuono, niin tiistaina se hoiti leiviskänsä erinomaisesti. Lauantaina maalivahtikaksikko Teemu Lassila-Aleksandar Georgijev oli kaukana tasostaan, mutta Jyväskylässä Lassila oli perusvarma pitäen nollat 24 kopilla. Myös puolustuspeli oli kohdillaan, kun TPS pakotti JYP-hyökkääjät lähinnä laitoihin pyörimään.

Edellisen faktan sekä nollapelin perusteella voidaankin sanoa, että Selinin miehistön puolustaminen oli turkulaisten ykkösase voittoon. Joukkue blokkasi laukauksia erinomaisella asenteella, ja myös oman alakerran keskusta pysyi tiiviinä.

Ratkaisukohdat

Jyväskylässä TPS karkasi JYP:ltä kahdella ylivoimamaalillaan, mutta toisaalta myös Pelicansin ylivoimapelaaminen on ollut kohdillaan. Vastapainoksi pitää muistaa se, että TPS siis esitti tiistaina upeaa alakerran pelaamista, ja myös lahtelaisjoukkue on ollut siinä hyvä - muutamista mokista huolimatta.

Sanonta kertoo, ettei sota yhtä miestä kaipaa, mutta JYP-pelissä Jani Tuppuraisen jyrän alle jääneen Lauri Tukosen loukkaantuminen tulee väistämättä näkymään. Nyt pisteet 20+32 iskenyt tehotrio Tukonen-Eric Perrin-Tomi Kallio on romuna. Kuka paikkaa Tukosen, vai pistääkö Selin hyökkäyskolmikoita totaalisesti uusiksi?

Erikoista

Neljässä edellisessä ottelussa kolmesti voittoa juhlinut TPS on tuskaillut viime aikoina hyvin kasvaneesta pistepussista huolimatta ensimmäisten eriensä kanssa yllättävän paljon - maaliero näissä neljässä mittelössä on nimittäin erikoinen 0-5. Tilastoa voidaan pitää kummallisena, sillä turkulaisjoukkue on kuitenkin napsinut pisteitä hyvään tahtiin.

Käyttäjän mmiettinen kuva

Arvio ottelusta: Miska Miettinen

Ratkaisukohtien alla olevien pelillisten faktojen perusteella on oletettavissa, että Lahden illassa on luvassa on tasainen ja vähämaalinen ottelu. Jatkoaika tai jopa voittolaukauskilpailu ei välttämättä ole kaukana.

Seuraa Heitä

Joonas Hurri #19 | Asplöven

Puolustaja

Kahtena edellisenä kautena tyystin maaleitta jäänyt puolustaja ampui viime viikolla HPK:ta vastaan näyttävän osuman. Pystyykö Liigan ja Mestiksen välillä hissiliikettä tehnyt Hurri vielä vakiinnuttamaan paikkansa Pelicansin pelaavassa pakistossa?

Elmeri Eronen #63 | Timrå

Puolustaja

Kuluvalla kaudella yhden syöttöpisteen saalistanut nuori pakki ei juurikaan otsikoissa näy - positiivisella tai negatiivisella saralla. TPS:n tehotilaston kärjessä lukemalla +8 luutiva pakki tekee illasta toiseen työtä, jota valmentajat taatusti arvostavat.

» Lähetä palautetta toimitukselle