Pelicansille mielenkiintoisia vieraita Turusta

LIIGA / Ennakko
Marko Pöyhönen on ollut yksi alavireisen pelikaaniparven valopilkuista.
Kuva © Timo Savela
Kolmen ottelun tappioputkensa tiistaina Tampereella katkaissut Pelicans saa lauantaina vieraita Turusta. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran, jolloin TPS nappasi puhtaan 3−0-kotivoiton.

Kauden puoliväli on Lahdessa tullut nopeasti vastaan. Ensimmäisen puolikkaan enemmän tai vähemmän loukkaantumisten kanssa paininut Pelicans viihtyy tällä hetkellä lähes pahnan pohjimmaisena. Liiganousija Sport on ainoa pussinokkien taakse jäävä joukkue.

Vaikka Pelicans on rämpinyt pyrstösulkiaan myöden suossa, on lauantain vierasjoukkue TPS päässyt vain piirun verran helpommalla. Nimekäs, hyvin pitkälti lahtelaisfaneillekin tuttu joukkue ei ole ollut avain turkulaisten onneen.

Kahden mollivoittoisesti pelanneen joukkueen kohtaaminen ei ensisilmäykseltä välttämättä vaikuta järin kiinnostusta nostattavalta. Pelicansin ja TPS:n välillä yhdeksi yleisön kannalta mielenkiintoisimmaksi tekijäksi nousevat varmasti kokoonpanot. Palloseuran miehistöön kuuluu nimittäin useampikin myös pussinokissa uraa uurtanut pelaaja, etunenässä joukkueen huonosta menestyksestä huolimatta hyvän pistesaldon kerännyt Ryan Lasch.

Turkulaisten puolelta on varmasti hyvä nostaa esille myös marraskuun pelaajaksi valittu Teemu Lassila. TPS:n veräjänvartija on toiminut joukkueelleen oivana selkärankana. Siitä kertoo tappioista huolimatta yhdeksänkymmenen paremmalla puolella keikkuva torjuntaprosentti.

Pelicansinkin maalivahtiosastolle on tässä vaiheessa hyvä antaa pientä tunnustusta. Pitkään peliajan puutteesta kärsinyt Janne Juvonen hyödynsi mahdollisuutensa loistavasti, kun alkukauden selvää ykkösveskarin paikkaa pitänyt Jere Myllyniemi loukkaantui. Vaikka Myllyniemi onkin taas pelikunnossa, ei valmennustiimin vakuuttanut Juvonen ole tippunut kelkasta.

Myös lahtelaisten hyökkäysosastosta löytyy positiivisia pilkahduksia, vaikka tilastot eivät välttämättä puhukaan asian puolesta. Suurempaa roolia saanut Marko Pöyhönen on viimeiseen seitsemään otteluun iskenyt kolme maalia, joista yhden tiistaina Tapparaa vastaan. Pitkältä sairauslomalta palannut Anrei Hakulinen on esittänyt lupaavia otteita, vaikka tilastot näyttävätkin vielä kiikareita.

Molemmille joukkueille kauden puolivälin ottelut ovat hyvin lähellä viimeisiä mahdollisuuksia kääntää kelkka. Vaikka otteluita onkin vielä lähes kolmekymmentä, saattavat edellä olevat joukkueet päästä ikävästi karkuun, jos otteissa ei pikkuhiljaa tapahdu muutosta.

Lauantain ottelusta ovat poissa Joonas Hurri, Pekka Saarenheimo ja viimeksi kotona ikävästi loukkaantunut Vili Sopanen. Turkulaisten riveistä poissa ovat Petteri Nummelin, Tadas Kumeliauskas sekä Lauri Tukonen.

Seuraa Heitä

Anrei Hakulinen #94 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Pitkään lasaretissa ollut Hakulinen on esittänyt lupaavia otteita. Lauantain kotiottelu olisi oiva paikka avata pistetili.

Radek Smolenak #70 | Slovan

Laitahyökkääjä

Pelicansin entinen kultapoika palaa ensimmäistä kertaa vanhaan kotihalliinsa ja nähtäväksi jääkin, miten turkulaistunut hyökkääjä otetaan Lahdessa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle