Pelicansin maalivahtipelin on rauhoituttava Tapparaa vastaan

LIIGA / Ennakko
Pelicansin maalivahdeilta penätään otteisiin tasaisuutta.
Kuva © Pasi Lepola - http://www.pasilepola.com
Pelicans lähtee Tappara-otteluun levänneenä, kun Tappara pelasi pelipäivän aattona SaiPaa vastaan. Pelicansin maalivahtipelistä on kiinni, jäävätkö pisteet Lahteen vai eivät.

Pelicans on taistellut pienoisten maalivahtiongelmien kanssa, sillä vaikka joukkue on heiluttanut vastustajiensa maaliverkkoja kiitettävästi, myös omissa on soinut useasti. Kolmen maalivahdin kilpailuasetelma ei ole ainakaan toistaiseksi poikinut lahtelaisittain toivotunlaisia tuloksia.

Kolmikko Niko Hovinen, Janne Juvonen ja Sami Rajaniemi on vuorotellut tolppien välissä, mutta turkoosipaidat ovat joutuneet vaihtamaan veräjänvartijaa moneen otteeseen myös kesken pelien. Joukkueen päävalmentaja Petri Matikainen paljasti Tappara-ottelun pelaavan maalivahdin tiistaina Etelä-Suomen Sanomille.

− Maalivahtitilanne rauhoitetaan, koska näyttää selvältä, että jatkuva kilpailutilanne ei sovi meille. Kovissa ammattilaissarjoissa, kuten KHL:ssä, ei ole mitenkään poikkeuksellista, että kolme maalivahtia taistelee peliajasta. Tulosten perusteella tämä tyyli ei toimi meillä. Juvonen pelaa Tapparaa vastaan, muuta en peluuttamisesta tässä vaiheessa halua kertoa.

Viidestä viimeisestä ottelustaan vain kertaalleen voittanut Pelicans saa vastaansa Tapparan, joka pelasi vielä tiistai-iltana kotonaan Tampereella SaiPaa vastaan. Joukkue kärsi jatkoaikatappion, mutta pisteen tuonutta peliä edelsivät kolme voitokasta ottelua.

Illan vierasjoukkue ei ole kärsinyt samanlaisista maalivahtiongelmista, vaan Tomi Karhunen on pelannut pääosin hyvin. Ottelusta voi silti odottaa myös jonkin verran maaleja, sillä molempien joukkueiden hyökkäyspelaaminen on ollut viime peleissä varsin terävää.

Rangaistustilaston ääripäät

Tapparan kirvestä on hyökkäyspäähän teroittanut etenkin Kristian Kuuselan paluu kokoonpanoon. Miehen peliäly on lisännyt tamperelaisten hyökkäämiseen pari astetta juonikkuutta. Moniosaaja Jukka Peltola on jatkanut hyviä esityksiään, ja myös Stephen Dixon on alkanut päästä jyvälle hankalan alun jälkeen.

Peltolan pelaaminen on toisaalta vielä pienoinen arvoitus, sillä hyökkääjä loukkaantui kesken SaiPa-pelin. Ratkaisijoita kuitenkin löytynee laajalta rintamalta, vaikka Peltola poissa olisikin.

Pelicansin puolelta Vili Sopasen pelaaminen on ollut ilahduttavaa. Pelikaanien ykkösketjun pelaamiseen on tullut Sopasen paluun myötä uusia ulottuvuuksia. 28-vuotias laitahyökkääjä on pelannut hämmentävän hyvin siihen nähden, että mies oli loukkaantuneiden kirjoissa vuoden päivät.

Puolustuspäässä sen sijaan varsinkin Juha-Pekka Pietilältä odotetaan Pelicans-leirissä parempia edesottamuksia. Juha Leimu on ollut tapojensa mukaan tehokas, mutta koko puolustuksen pitäisi tukea maalivahteja nähtyä enemmän.

Tappara palasi totuttuihin pakkipareihinsa Markus Kankaanperän pelikiellon päätyttyä. Puolustuspelaaminen on toiminut marraskuussa kohtalaisen hyvin, sillä edellisen kerran kirvesrinnat päästivät yli kolme maalia ennen maaottelutaukoa Kärppiä vastaan lokakuun lopulla.

Ottelun kannalta ehkä mielenkiintoisin fakta löytyy rangaistustilastosta. Vastakkain ovat nimittäin Liigan eniten ja vähiten rangaistut joukkueet: Pelicans on ottanut sarjassa selvästi eniten kaksiminuuttisia, ja on jäähytilaston ykkönen 358 minuutillaan. Tappara on pelannut puhtaammin, sillä joukkuetta on rangaistu vain 176 minuutin edestä.

Arvio ottelusta: Vinski Virtanen

Pelissä nähtäneen jokunen maali molempiin päihin, mutta Pelicansin SaiPaa vastaan pelaaman, 6−5 SaiPalle päättyneen maali-iloittelun toisintoa ei nyt Lahdessa nähdä. Tappara on pieni ennakkosuosikki, mutta Pelicansilla on hyvä sauma voittoon, jos Janne Juvonen pelaa maalilla hyvän ottelun ja Tapparalla painaa tiistain SaiPa-ottelu yhtään jaloissa.

Seuraa Heitä

Janne Juvonen #30 | Ambri-Piotta

Maalivahti

Matikainen ilmoitti, että Juvonen aloittaa lahtelaisten torjujana. Tapparalla on laaja ja tehokas hyökkäysmateriaali, joten Pelicans tarvitsee Juvoselta venymistä. Vaikeidenkin torjuntojen on onnistuttava, mikäli Pelicans ottelun mielii voittaa.

Stephen Dixon #17 |

Keskushyökkääjä

Dixonin pelaamisessa on havaittavissa pieniä heräämisen merkkejä. SaiPaa vastaan ei tehopisteitä tullut, mutta HIFK:ta vastaan kanadalaishyökkääjä osui kahdesti maalipuiden väliin. Tulisiko tehoja lisää Pelicansin kustannuksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle