Pelicans yrittää tylsyttää Tapparaa

LIIGA / Ennakko
Pystyykö Pelicans edelleen parantamaan pelinsä tasoa? Alkaako Tapparan kone taas yskiä yllättävästi? Voittaako Daavid vai Goljat? Mitä tekee Pelicansin uusi latvialaishyökkääjä Grigorijs Pantelejevs? Vastaukset näihin kysymyksiin saadaan Lahden jäähallissa.

Pantelevsistä odotetaan sateentekijää

Latvian maajoukuehyökkääjä Grigorijs Pantelejevs saapuu siis Lahteen neljän ottelun try-outille ja pelaa jo Tapparaa vastaan, mikäli peliluvat saadaan kuntoon. Todennäköisesti Petteri Hirvonen laittaa kokelaan heti ykkösketjuun Jari Kauppilan ruokittavaksi.

Tapparaa vastaan tarvitaankin kaikki mahdollinen lisäapu. Syksyn ensimmäinen peli Lahdessa oli kirvesrintojen näytöstä. Tapparan kookkaat, mutta liukkaat hyökkääjät olivat liian pahoja pideltäviä Pelicansin pienikokoiselle pakkikalustolle ja pisteet matkasivat Tampesteriin numeroin 1-4.

Myös Joonas Jääskeläinen saattaa olla huomenna rivissä mukana, joten ikävän laatutietoinen lahtelaiskatsomo voi huomenna olla runsaslukuisempi kuin kertaakaan tällä kaudella.

Tappara selvisi kriisinpoikasesta

Kolmen peräkkäisen tappion putki on ollut viimevuosien Tapparalle harvinaista kompurointia. Äskettäin tuollainen tiplu pääsi syntymään. Putki kuitenkin väännettiin väkipakolla poikki paikallisvastustaja Ilveksen kustannuksella. Pantiinpa siinä samalla poikki myös Ari-Pekka Selinin päävalmentajaura Ilveksessä.

Viimeksi Tappara pelasi vauhdikkaassa ottelussa tasan HPK:n kanssa. Sasu Hovi oli Ilves-pelin pikku haparointien jälkeen loistava ja saattaa hyvinkin jatkaa maalin suulla.

Tapparan tämän hetken suurimmat ongelmat ovat hyökkäyspäässä. Maalinteko on liian vaikeaa. Jussi Tarvainen on joukkueen kultakypärä, mutta kauden viisi tehtyä maalia syntyivät alkukierroksilla. Sittemmin Tarvainen ei ole pöllytellyt verkkoja peräti seitsemään otteluun. Viimeksi mies osui juuri Pelicansia vastaan.

Odotettavissa vähämaalinen ottelu

Molemmilla joukkueilla maalivahtipeli on kunnossa. Molemmilla joukkueilla maalinteko kangertaa. Näiden summana saadaan aikaiseksi vähämaalinen ja kuiva ottelu - ellei sitten Latvian ihme Pantelejevs muuta vettä viiniksi.

Peli alkaa poikkeuksellisesti vasta klo 19.00. Syynä on FC Lahden Veikkausliigakauden päätösottelu. Päätöskierroksella kaikki pelit pelataan samanaikaisesti, joten Pelicansin piti taipua aikataulujen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle