Pelicans ei uskaltaudu maalintekokilpailuun

LIIGA / Ennakko
Pysyykö Pelicansin viisikko ehjänä SaiPaa vastaan?
Kuva © Riku Laukkanen - www.facebook.com/R1kuExposures
Torstai-illan ottelusta Lahdessa Pelicansin ja SaiPan välillä odotetaan vauhdikasta, mutta maalikarkeloja tuskin nähdään.

Pelicans ja SaiPa molemmat palasivat maaottelutauolta kotikaukaloissaan voittoisina. Lahtelaiset veivät parantuneella pelillään kolme pistettä HPK:lta, kun ketjumuutoksia hyökkäyspäässä tehnyt SaiPa hiljensi turkulaiset vieraansa täydellä pistepotilla.

SaiPa ja Pelicans ovat mittelöineet tiivistunnelmaisesti peräti kuudesti aiemmin tällä kaudella. Seitsemäs kohtaaminen ei tule olemaan kummallekaan helppo, mutta vieraat eivät ole vuosiin onnistuneet nujertamaan kotijoukkuetta Lahdessa, ja apina on selässä suuri. Voitot ovat silti aiemmissa otteluissa menneet tasan.

− Meillä on ollut vaikea talvi, mutta homma on menossa parempaan suuntaan. Meillä on ollut koko ajan jokin palikka omasta pelistä pois, mikä tarkoittaa lähinnä sairaspoissaoloja. Se on hidastanut meidän kehitystämme roimasti, toteaa Pelicans-päävalmentaja Tomi Lämsä

SaiPan ketjumuutokset

SaiPan suurimmat taisteluaseet ovat maalivahti Jussi Markkanen sekä vaarallinen ykkösketju, joka koostuu muun muassa laidoilla taidokkaasti hääräävistä Janne Tavista ja Jesse Mankisesta

− SaiPalla on erinomainen maalivahti Markkanen, joka on kyllä koko joukkueen peruspalikka. Häntä ei ole helppo ohittaa, ennakoi Pelicans-luotsi Lämsä. 

Tiistain ottelussa Turun Palloseuraa vastaan SaiPa ei ollut parhaimmillaan, ja ehjää 60-minuuttista ei joukkue saavuttanut. Viimeiselle erälle lappeenrantalaiset muuttivat hyökkäyskoostumuksia, joten uusia vieruskavereita saattavat keltapaidat jäällä torstainakin nähdä.

David McIntyren poissaolo ihmetytti varmasti katsojia, joten nähtäväksi jää palaako kanukki kokoonpanoon Lahdessa. Chad Raun, Matti Järvisen sekä Dave Spinan uusi kakkoskentän hyökkäysnyrkki ei ole esiintynyt huonosti, mutta ulkomaalaisvahvistukset eivät ole aivan päässeet tasolleen ilman McIntyrea. 

Simo-Pekka Riikola oli pitkään poissa, joten rytmiin kiinnittyminen vaatinee vielä pelin tai kaksi. Pakiston pakka on Riikolan paluun myötä koossa, mutta edellisessä ottelussa TPS:ää vastaan muun pakiston otteet haparoivat. 

Petrannut Pelicans pyrkii puolustamaan viisikkona

Tiistain ottelu Pelicansin ja HPK:n välillä lupasi jo lahtelaisille kiekkokatsojille parempaa viihdettä. Kotijoukkue on taistellut milloin minkäkin vaikeuden kanssa koko kauden, ja pelaaminen on ollut epätasaista. Edellisessä kotiottelussa lahtelaiset onnistuivat kuitenkin pelaamaan täyden peliajan ehjästi. 

− Me olemme koko talven hakeneet sitä meidän omaa peliämme. Nyt meidän oman maalimme suojelu on parantunut ja reagoimme nopeammin viisikkona, toteaa Lämsä. 

Viisikkopelaaminen onkin avainasemassa SaiPaa vastaan. Hanakasti hyökkäävä vierasjoukkue tulee pitää kurissa pysyäkseen mukana voittotaistelussa.

− Ykkösnyrkki on SaiPalla todella vaarallinen, ja kärkipelaajat meidän pitää puolustaa viisikkona tiiviisti, kommentoi Lämsä.

Maajoukkuetauko oli tehnyt Pelicansille hyvää, sillä maalipaikkojen luomisessa oli tiistaina jo kauan kaivattua juonikkuutta. Huolellinen puolustaminen on tärkeää SaiPaa vastaan, mutta ilman hyökkäyksiä on maalien tekeminen mahdotonta.

− Maalintekokilpailuun on meidän turha lähteä SaiPaa vastaan, sillä siinä jäisimme todella helposti kakkoseksi. Nopeilla vastahyökkäyksillä meillä on kuitenkin paras mahdollisuus yllättää Markkanen, pohti pelikaaniluotsi Lämsä. 

Pelicansin viimeisin värväys oli SaPKosta siirtynyt sentteri Miika Roine, mutta häntä ei vielä torstaina kokoonpanossa nähdä. 

Seuraa Heitä

Michal Repik #62 |

Oikea laitahyökkääjä

Repikin viimeiset 13 ottelua ovat menneet maaleitta. Ulkomaalaisvahvistus oli kuitenkin pirteä tiistaina.

Mikko Vainonen #5 |

Puolustaja

Vainonen oli aavistuksen epävarma ottelussa TPS:ää vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle