Lentokorkeutta hakemassa

LIIGA / Ennakko
Lahden Pelicans ja Lappeenrannan SaiPa kohtaavat jälleen Lahdessa. Joukkueilla on mahdollisuus ottaa oppia aiemmasta kohtaamisestaan Lahdessa ja samalla mahdollisuus hyödyntää vastustajastaan tuolloin löytämiään heikkouksia. Kummankin tavoite on nostaa kuntokäyränsä uuteen nousuun.

Kuntokäyrät

Lahden Pelicans ja Lappeenrannan SaiPa kohtaavat Lahdessa lyhyen ajan sisällä toistamiseen. Pelicans pelasi kaksi ottelua tällä välillä, voittaen HPKn kotona selvin lukemin, mutta häviten vieraissa Jokereille liigan kärkikamppailussa. SaiPa taas otti kotivoiton Bluesista, Anssi Löfmanin ratkaistessa ottelun kahdella maalillaan.

Pussinokat ovat pelanneet kotihallissaan todella vahvasti, kun taas lappeenrantalaiset eivät ole vakuuttaneet vieraspeleissään. SaiPa on onnistunut kiusaamaan muita joukkueita pitkään, mutta on lopulta joutunut nöyrtymään ottelun loppua kohti. Tätä kaavaa joukkue lähteekin koettelemaan, ja yrittää tällä kertaa varmasti pitää ottelun voiton avaimet itsellään niitä pois antamatta.

Ratkaisun paikat

Pelicansin kotiesiintymiset ovat poikineet jo monta voittoa. Usein niissä on ollut samantyylinen kaava. Vastustaja on aloittanut ottelun vahvalla karvauspelillä, jota on kestänyt usein erän puoleenväliin saakka, jolloin Pelicansin puolustuksen oman pään kiekonsiirtely on alkanut tuottaa tulosta.


Pelicansilla on ollut aihetta juhlaan kotiotteluissaan.

SaiPa haluaakin varmasti säilyttää vahvan karvauspelinsä läpi ottelun, uhraamatta kuitenkaan hyvää viisikkopuolustusta.

Pelicans on jatkanut usein läpi ottelun karvaamalla vahvasti ja luomalla syöttelyllä paikkoja hyökkäysalueella. Varsinkin lahtelaisten kakkosketju Wärn-Hodgman-Jormakka on ollut tulessa viime otteluissa. HPKta vastaan käydyssä ottelussa ketju pyöritti kiekkoa mielin määrin Kerhon alueella.

Nyt vastus on kuitenkin HPKta paremmin oman alueen pelaava joukkue.

Joukkueitten ylivoimakentälliset eivät onnistuneet maalinteossa lauantain otteluissa, joten silläkin saralla tiimeillä on hakemista.

Pelicansilla Niko Hovinen luultavasti aloittaa maalissa, huolimatta huonosta pelistä Jokereita vastaan. Pelicans-vahti joutui jo toisen kerran tällä kaudella luovuttamaan veräjänvartion kesken ottelun, kumpikin kerta on sattunut liigan kärkipään joukkueita vastaan.

Kokoonpanot

SaiPalta pelistä puuttuvat alaraajavamman saanut puolustaja Brian Salcido, polvivaivainen Antti Aarnio sekä tyräleikkauksessa ollut Jere Pulli. Vielä varmaa tietoa ei ole Elmeri Kaksosesta, jonka polvivamma on parantumaan päin, mutta mies ei kuitenkaan ollut kokoonpanossa Espoon Bluesia vastaan.

Pelicansilta ottelusta puuttuu vahvaa alkukautta pelannut Jyri Marttinen. Puolustaja sai Jokerit-ottelussa kiekon leukaansa, joka ilmeisesti murtui samaisesta tärskystä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Justin Hodgman 1 6 7
2.Vili Sopanen 5 2 7
3.Janne Tavi 1 5 6
4.Max Wärn 5 1 6
5.Ryan Lasch 2 2 4
SaiPa M S P
1.Anssi Löfman 5 1 6
2.Ville Koho 2 4 6
3.Roberts Jekimovs 2 4 6
4.Pauli Levokari 1 3 4
5.Jesse Saarinen 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle