Kärkikamppailuna hegemoniataisto

LIIGA / Ennakko
Kapteeni Tommi Paakkolanvaara kantoi vastuuta Pelicansissa SaiPaa vastaan viime kaudella. Tällä kaudella odotetaan saman jatkuvan.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Lahden Pelicans on kivunnut kauden alkuun Liigan piikkipaikalle. Lahden lauantai-illassa kotijoukkue kohtaa kierroksen kärkikamppailussa myös hyvin aloittaneen tutun taisteluparinsa, Lappeenrannan SaiPan.
Mastokaupunkilaiset ovat tappiottomina Liigan kärjessä pelattuaan neljä matsia ilman häviötä. Lahtelaisten saldoon kuuluu kahden varsinaisella peliajalla tulleen voiton lisäksi yksi kappale voittomaalikilpailuvoittoja, sekä jatkoaikavoitto Tapparasta.

Lappeenrantalaisvieraiden sarakkeista löytyy kolme voittoa, sekä yhtenä ainoana tahrana vierastappio Oulussa Kärpille. Perjantaina SaiPa otti ehjällä suorituksella voiton kotonaan Hämeenlinnan Pallokerhosta.

Tutut kiistakumppanit kohtaavat hieman erilaisessa tilanteessa. Useina kausina viimeisistä pudotuspelipaikoista vääntäneet joukkueet kohtaavat tällä kertaa Liigan kärkikamppailussa. Tämä tuo jo muutenkin vauhdikkaaseen taisteluun oman mausteensa.

Jesper Piitulainen kuvasikin lauantain asetelmia osuvasti SaiPan perjantaisen Kerho-kamppailun jälkeen.

- Siellä on varmasti tupa täynnä lauantaisin ja meiltä lähtee paikalle paljon faneja. Hieno mahdollisuus, sarjan kärkikamppailu Lahdessa ja sitä ei olisi varmaan ennen kauden alkua arvannut edes Jatkoajan reportteri, Piitulainen totesi hymyssä suin.

Kumpi pitää pakkansa kasassa?

Kiistakumppanien vahvuudet ja heikkoudet menevät monessa pelin osasessa yksiin. Molemmat vaativat voittoonsa ehjän suorituksen läpi pelin. Pakan on pysyttävä kasassa ja omaa tekemistä pitää kontrolloida, muuten kaveri vie potin. Molemmat painottavat pelaamistaan joukkuepeliin ja koko kolonnan yhteiseen köydenvetoon. Jos ryhmässä ote lipsuu, menee molemmilta joukkueilta samalla tavalla pohja pelistä.

Lahden turkoosien kolmen pisteen ryöstö Turusta tiistaina onnistui suurimmilta osin kahden ison palasen myötä. Pelicans on osannut jokaisessa ottelussaan kääntää tiukan kamppailun itselleen tärkeillä hetkillä. Pussinokat ovat onnistuneet suojelemaan maaliaan tiukalla puolustuspelillään loppuun saakka samalla, kun joukkueen ratkaisuroolin miehet ovat hoitaneet oman rastinsa.

Toinen iso palanen oli maalivahti, kuinkas muutenkaan. Jere Myllyniemi on ollut erittäin kovassa liekissä maalinsa suulla. Lahtelaisten verkonvartijalla on hirveä halu näyttää ja taistella pisteet joukkueelle.

Sputnikit hallitsivat taasen perjantain kamppailua Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan lähes täysin läpi ottelun. Lappeenrantalaisjoukkue ei antanut HPK:lle mahdollisuutta, onnistuen itse fiksusti pitämään järjen ja vauhdin kasassa. Yhdysvaltalaishyökkääjä Patrick Davis väläytteli läpi kamppailun hyvää pelaamistaan, samoin puolustaja Simo-Pekka Riikola, joka paukutti kohtaamisessa kaksi maalia.

SaiPan pelaamisessa miinukseksi voi nostaa ylimääräisen jäähyilyn. Perjantaina HPK:a vastaan joukkue pelasi kuitenkin erinomaista alivoimaa.

Lappeenrantalaisten nelikko pelaa erittäin kurinalaisesti ja uhrautuvasti maalivahtinsa edessä. Jos pelaaminen vajaalla toimii Lahdessakin, on se tärkeä lääke Pelicansin vahvaa ylivoimaa vastaan, mikäli SaiPa miesvajaalle joutuu.

SaiPan kokoonpanosta puuttunee mahdollisesti vielä Rony Ahonen, joka jäi sivuun perjantain kamppailusta perheenlisäyksen takia. Pelicans taas pääsee lähtemään hegemoniamatsiin täydellä ryhmällään, kun Timo Pärssinen ja Tyler Redenbach palasivat jo tiistaina Turussa kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Radek Smolenak #70 | Slovan

Laitahyökkääjä

Lahden rakastettu. Hyökkääjä elää pisteistä ja onnistumisista, ja onkin saanut niitä nyt kauden alkuun aikaseksi. Jakaa Liigan maalipörssin kärjen.

Janne Tavi #40 | Karlskoga

Laitahyökkääjä

Paluu tutuille kulmille. Stadin kundi vietti Lahdessa liiga-aikaa viiden kauden verran. Vaihtoi maisemaa itään ja palaa nyt SaiPa-paidassa mäkien ja mastojen kaupunkiin. Sähäkällä hyökkääjällä on varmasti halu näyttää, että on kehittynyt entisestään.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle