Jatkuuko SaiPan Lahti-kirous?

LIIGA / Ennakko
Tuulettaako SaiPa viimein vierasvoittoa Lahdessa?
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Perjantaina Lahdessa kohtaavat kotijoukkue Pelicans ja vieraat idästä, Lappeenrannan SaiPa. Molemmat ovat saaneet odotella seuraavaa kamppailuaan viime viikonlopusta asti. SaiPa lähtee otteluun murtamaan pitkään säilynyttä kiroustaan. Se ei ole kyennyt voittamaan Lahdessa sitten vuoden 2010.

Viimeksi lappeenrantalaisjoukkue tuuletti voittoa mastokaupungissa 22. lokakuuta 2010, kun SaiPa vei pisteet lukemin 1-2. Vierailijat ovat käyneet Lahdessa tämän jälkeen seitsemän kertaa toteamassa Pelicansin paremmakseen.

SaiPan perjantainen vierailu Lahdessa on joukkueelle kauden toinen. Ensimmäinen kamppailu päättyi vahvan alkurynnistyksen tehneelle Pelicansille 6-2. Tuolloin ottelussa taitojaan esittelivät pääosin ulkomaalaiset, molempien joukkueiden tuolloiset kultakypärät, Radek Smolenak ja Patrick Davis.

Nyt tuskin ulkomaalaisten välistä mittelöä nähdään. Pelicansin kanadalaishyökkääjä Tyler Redenbachin osallistuminen perjantain otteluun on vielä epävarmaa, vaikka mies onnistui viime lauantaina HIFK:ta vastaan tehoin 1+1. Davisin kohdalla taas mennään katsellen, miten miehellä kulkee pelissä. Loistaako yhdysvaltalaishyökkääjä vai meneekö peli turhautuessa, jos kiekko ei kulje miehen haluamaan suuntaan?

Mikäli SaiPan Jaakko Rissanen ja Ville Koho ovat edelleen sairastuvalla, on joukkueella edessään myös perjantaina sentteripula. Ilves-kamppailussa keskushyökkääjien poissaolo ei juuri näkynyt lappeenrantalaisjoukkueen otteissa.

Verkonvartijat vastakkain

Jussi Markkanen oli SaiPan viime kamppailussa liekeissä. Markkanen koppasi 31 Ilveksen ampumaa laukausta, päästi vain yhden maalin ja venyi huikeisiin torjuntoihin läpi ottelun. SaiPan on hyvä nojata kovaan työntekoonsa ja 38-vuotiaan maalivahtinsa mainioon torjuntavireeseen. Viime Lahden vierailulla Pelicans tosin tykitti Markkasen taakse neljä kiekkoa, ja konkari vaihdettiin maaliltaan.

Hyvä kysymys onkin, kykeneekö kotijoukkueen Jere Myllyniemi vastaamaan omasta puolestaan Markkasen asettamaan haasteeseen. Myllyniemi on torjunut kelvosti Pelicansin verkonsuulla, mutta viime lauantain HIFK-kamppailussa hänelle ei jätetty sanomisen varaa. Lahtelaisten ykkösmaalivahti joutui kaivamaan kiekon neljä kertaa maalistaan.

Mikäli Myllyniemi ja Markkanen nollaavat kummassakin päässä hyökkääjiä yhtäläiseen tahtiin, voi Pelicansin ja SaiPan kohtaamisissa tuttu maali-iloittelu jäädä vähemmälle.

Seuraa Heitä

Jesper Piitulainen #54 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Tinttasi viime lauantaina Ilvestä vastaan tehot 2+1. Jatkaako nuori hyökkääjä tehoiluaan Lahdessa?

Ilkka Pikkarainen #84 |

Laitahyökkääjä

Pelannut nousujohteisesti, syöttäen HIFK:ta vastaan Pelicansin kaksi viimeistä maalia. Repiikö ''Piku'' lisää tehoja irti perjantaina?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle