Lukko yrittää voittaa pelikaanikammonsa

LIIGA / Ennakko
Torjuuko Ryan Zapolski Lukon viimein voittoon Pelicansista?
Kuva © Timo Savela
Perjantaina Lahdessa kohtaavat Lukko ja Pelicans. Raumalaiset eivät ole Pelicansia vastaan juhlineet, sillä edellinen voitto lahtelaisista on tammikuun alusta 2013. Viime kauden kaikissa kohtaamisissa Pelicans oli Lukkoa parempi, kuten myös tämän kauden harjoitus- ja sarjaottelussa.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tappio niskassaan, sillä Blues jätti Lukon maaleitta tiistaina, ja TPS teki saman tempun Pelicansille ex-lahtelaisten johdolla keskiviikkona. Pelicans oli selkeästi alakynnessä keskiviikkona Turussa ja sortui jäähyihin, joista TPS rankaisi armotta. Perjantaina vastaavaan ei ole varaa, sillä Lukko on Liigan paras ylivoimajoukkue.

Pelicans on tuskaillut koko kauden maalinteon kanssa, mutta on tiiviin joukkuepuolustamisensa takia onnistunut nappaamaan pisteitä Liigan kärkijoukkueiltakin. Tärkeässä roolissa on ollut myös Janne Juvonen, joka on tappioista huolimatta pelannut erinomaisesti. Lahtelaisia alkukauden vaivanneet lukuisat loukkaantumiset alkavat olla takanapäin, ja runkomiehistä sivussa lienevät ainoastaan Jere Myllyniemi ja Pekka Saarenheimo.

Lahtelaisten ulkomaalaisvahvistukset ovat esiintyneet vaisusti kokonaisuudessaan. Tšekkipuolustajien heikkoihin esityksiin Tomi Lämsä on reagoinut katsomokomennuksin. Blues-ottelussa katsomoon joutui Tomas Kudelka ja keskiviikkona puolestaan Josef Hrabal. Pelicansin ratkaisijoina on viime aikoina toiminut erityisesti joukkueen kolmos- ja neloskentälliset.

Vieraspelit Lukon heikkoutena

Lukko oli alkukaudesta hurjassa vireessä, mutta tahti on tasoittunut edellisessä kymmenessä ottelussa. Näistä Lukko on voittanut vain viisi. Erityisesti vieraskaukalossa Lukolta on puuttunut pelirohkeutta, ja vain neljä vieraspeliä kymmenestä on päättynyt raumalaisten voittoon. Jos on vieraskaukalossa ollut haasteita, niin ei Lukolla ole kotonakaan Pelicansia vastaan kulkenut. Edellinen voitto lahtelaisista on lähes kahden vuoden takaa.

Lukko on onnistunut ulkomaalaishankinnoissaan huomattavasti Pelicansia paremmin. Aaron Gagnon on tehnyt pisteitä kovalla tahdilla yhdessä Ville Vahalahden kanssa. Ylivoimapeli oli heidän johdollaan erityisesti lokakuussa mallikkaasti ja tulosta syntyi. Montaa peräkkäistä heikkoa peliä he eivät ole tällä kaudella pelanneet, joten Pelicansin puolustus saa tänään kovan haasteen.

Lisäksi maalivahti Ryan Zapolski on hoitanut hommansa vähintään kelvollisesti ja on pelannut koko kauden yhtä erää lukuun ottamatta Lukon maalilla. Raumalaisten marraskuun loppuohjelma on tiukka, sillä joukkue pelaa vielä viisi ottelua Pelicans-ottelun lisäksi. Jossain vaiheessa otteluruuhkaa Risto Dufva saattaa antaa Zapolskille lepovuoron ja antaa Oskari Setäselle näyttöpaikan.

Lukon kokoonpanoa loukkaantumiset eivät ole tällä kaudella juurikaan sotkeneet. Kokoonpanossa voidaan tänään nähdä joku yksittäinen vaihto, mutta runkomiehistö pysynee vakiona. Janne Lahti on aloittanut jäätreenit tällä viikolla, mutta lienee sivussa peleistä joulukuulle asti.

Seuraa Heitä

Janne Juvonen #30 | Ambri-Piotta

Maalivahti

Janne Juvonen on pitänyt Pelicansia pystyssä, vaikka joukkueen hyökkäyspeli on yskinyt.

Ville Vahalahti #82 |

Laitahyökkääjä

Vahalahti on esiintynyt parissa viime pelissä tehottomasti. Palaako viime kauden pistepörssin voittaja tasolleen perjantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle