4 - 0

Tulikuuma KalPa haastaa vajaamiehisen Pelicansin

Sarjakärki KalPa saapuu lauantaina Lahteen tavoittelemaan kahdeksatta perättäistä voittoa. Pelikieltojen vuoksi siipeensä saaneella Pelicansilla on edessään kova iltapuhde, mikäli se mielii napata pisteitä illan ottelusta.

Kuntokäyrät

Pussinokkien lento ei ole jatkunut enää vähään aikaan samanlaisena kuin kauden alkutaipaleella. Turkoosipaidat ovat hävinneet neljä viimeistä otteluaan, napaten niistä vain yhden pisteen Espoossa Bluesin vieraana.

Kuopion keltamustat puolestaan porskuttavat vakuuttavassa voittotahdissa. Liigan piikkipaikalla mahtaileva kuopiolaisryhmä on huikeassa seitsemän ottelun voittoputkessa ja viimeisin voitto on peräisin perjantailta, jolloin KalPa ryöpytti HIFK:ta luvuin 4-0. Myös joukkueen maalivahdin, Mikko Koskisen kuntokäyrä osoittaa vahvasti ylöspäin. Isokokoinen veskari on torjunut kiekkoja lähes 97 prosentin varmuudella, voittanut viidestä pelaamastaan neljä ottelua varsinaisella peliajalla ja yhden voittomaalikilpailussa. Nollapelejä kassari on ehtinyt torjua kaksi kappaletta.

Ratkaisun paikat

Lähtökohdat otteluun ovat selvät. Pelicans joutuu taistelemaan kotikaukalossaan hampaat irvessä, koska näiden kokoonpanosta puuttuu pelikieltojen vuoksi vielä useampi avainpelaaja. KalPa puolestaan on tulikuumassa vireessä. Pelicansilta vaaditaan lauantaina jämäkkää puolustuspeliä, kurinalaista oman pään pelaamista ja maalipaikoilla armotonta viimeistelyä.


Ryan Lasch on yltynyt jälleen isolukuiseen pisteputkeen.

Pelicans hankki maalinsuulleen hätäavuksi Jere Myllyniemen SaiPasta. Lainapestillä joulukuun ajan Lahdessa kiekkoja torjuva Myllyniemi vahvistaa pussinokkien maalivahtitilannetta varmasti, sillä nuoret veskarit Antti Rautiola, Tuukka Huumonen ja Janne Juvonen eivät ole pelaamissaan liigaotteluissa vielä osoittaneet rautaisia otteita.

Kokoonpanot

Pelicansilta kokoonpanosta puuttuvat pelikieltojen takia Jyri Marttinen, Max Wärn, Joonas Järvinen ja Aaron Brocklehurst. Loukkaantuneina puolestaan ovat Niko Hovinen, Joonas Hurri ja Joonas Kuusela.

KalPa on liikkeellä lähes parhaalla miehistöllä. Loukkaantumisien takia sivussa ovat vain Jyri Junnila ja Henri Laurila.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Ryan Lasch 3 5 8
2.Tero Koskiranta 1 4 5
3.Arttu Luttinen 1 2 3
4.Jan Latvala 1 2 3
5.Matias Loppi 2 1 3
KalPa M S P
1.Sakari Salminen 2 2 4
2.Jukka Hentunen 1 3 4
3.Adam Masuhr 1 2 3
4.Jaakko Rissanen 1 2 3
5.Tuomas Kiiskinen 0 2 2

Kommentit

Edelliset ottelut

Pelicans

KalPa

26.03
KalPa - Tappara
0 - 3
24.03
Tappara - KalPa
4 - 3 JE