Pelicansilla ryhtiliikkeen mahdollisuus

LIIGA / Ennakko
KalPan hyökkäyksestä löytyy pistepotentiaalia.
Kuva © Teemu Soini
Vapaassa pudotuksessa oleva Pelicans saa vastaansa KalPan. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti ja molemmilla kerroilla pisteistä ovat päässeet nauttimaan kuopiolaiset.

Pelicansin peli on ollut karmeassa kunnossa. Puolustuspeli on näyttänyt jo kehittyvän parempaan suuntaan, mutta samalla maalinteko on alkanut tökkiä. TPS:ää vastaan Pelicans onnistui tekemään kaksi maalia, mutta maalipaikkoja olisi ollut reilusti enempäänkin. Ilvestä ja Jokereita vastaan Pelicans ei onnistunut kertaakaan. Hyökkäystehot ovat olleet pitkälti Radek Smolenakin harteilla, mutta tsekkihyökkääjä ei ole onnistunut viime otteluissa, vaikka maalipaikkoja on ollut lukuisia.

KalPa tulee peliin raskaammalla jalalla kuin kotijoukkue. Kuopiolaiset pelasivat edellisenä päivänä Ilvestä vastaan ja ottelu venyi voittomaalikilpailuun asti. KalPa kärsi ottelussa tehottomuudesta ja 41 maalia kohti lauotusta kiekosta vain yksi päätyi maaliin asti. KalPan pelin taso laski ensimmäisen erän jälkeen.

 - Sitä miksi emme pystyneet vastaamaan Ilveksen tasonnostoon, pitää miettiä ennen Lahteen lähtöä. Pitää kysyä samasta asiasta pelaajilta, Jari Laukkanen mietti Ilves-ottelun jälkeen.

Pussinokka painettuna rintaan

Pelicans-joukkueen itseluottamus on pohjalukemissa. Joukkueen ilme on pelokas ja alistunut. Kai Suikkasen joukkue ei ole pitkään aikaan lähtenyt voittamaan otteluita, vaan katsomaan miten käy. Vain muutama yksilö pelaa raikkaalla ilmeellä. Radek Smolenak ja Pekka Jormakka ovat olleet valopilkkuja Pelicans-hyökkäyksessä, mutta hekin ovat alkaneet vajota varjojen maille.

KalPasta löytyy osaamista laajalla rintamalla. Ratkaisuvoimaa löytyy neljästä ketjusta. Huonoa asennetta ja edellisen ottelun aiheuttama väsymys voivat olla pienieä kompastuskiviä kuopiolaisten polulla voittoon.

Kai Suikkasen antamat lausunnot oman materiaalin heikkoudesta ovat aiheuttaneet vihastunutta jupinaa Lahdessa. Valmentajan sanat ovat varmasti kantautuneet joukkueen korviin ja pelaajilla voi olla vaikeaa pelata päävalmentajalleen kaikesta ammattilaisuudesta huolimatta. Suikkasella on ollut aikaa korjata peliä syyskuusta asti ja nyt selitykset alkavat käydä vähiin. Jos peli-ilme ei ole KalPaa vastaan yhtään pirteämpi, Suikkasen koskemattomuus pannaan koetukselle.

Kokoonpanot

Kuopiolaisten riveistä puuttuvat Sami Kapanen, Pauli Levokari, Marko Kauppinen ja Juuso Riikola.

Ottelu on Ondrej Pavelecin viimeinen Pelicans-paidassa. Pelicansin kokoonpanosta puuttuvat Joni Isomäki ja Jonad Junland.

Seuraa Heitä

Vili Sopanen #15 |

Laitahyökkääjä

Pelicans-laituri ei ole vielä esittänyt ihmeempiä palattuaan sairastauolta. Joukkue kaipaa Sopaselta maaleja.

Sakari Salminen #23 | Västerås

Laitahyökkääjä

Liukas hyökkääjä on vaarallinen vaihdosta toiseen. Salmisen historia Pelicansia vastaan on täynnä pisteitä ja lisää voi olla luvassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle