Lahdessa kärkikamppailu

LIIGA / Ennakko
Lahdessa nähdään tiistaina kärkikamppailu, kun Pelicans saa vieraita Kuopiosta. Molemmat joukkueet ovat vahvistaneet rivejään ennen siirtorajan umpeutumista. Pussinokat hankkivat tulivoimaa hyökkäykseen Radek Smolenakin muodossa ja takalinjoille makuupaikkoja saapuu tarjoamaan Jan Platil. Kuopiolaisten puolustusta vahvistamaan siirtyi puolestaan Ryan Glenn.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen neljän ottelun voittoputki katkesi viime kotiottelussa, kun Kärpät ryöstivät voiton viimeisellä sekunnilla. Pussinokkaa ei kuitenkaan painettu hyppyrimäkien juuressa rintaan, vaan heti seuraavana päivänä lahtelaiset nappasivat maukkaan vierasvoiton Porista. Pelicans on onnistunut voittamaan pelejä huonollakin pelillä, mutta KalPaa vastaan huono peli ei riitä.

Kuudesta viime ottelusta vierailijat ovat kokeneet tappion ainoastaan kerran. Kyseisessä ottelussa kuopiolaiset saivat tuntea porilaisten hulluuden ja ottelu päättyikin Ässien murskalukemiin. Tuo työtapaturma on kuitenkin jo takana päin ja KalPa on osoittanut, että joukkueen henkinen kantti ei horju pienistä vastoinkäymisistä.

Ratkaisun paikat

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa kuopiolaiset olivat ylivoimaisia, mutta tämän jälkeen Pelicans on vienyt voiton kolme kertaa peräkkäin. Tasaiset ottelut ovat kääntyneet kerta toisensa jälkeen lahtelaisille. KalPa on varmasti sisuuntunut tappioista ja janoaa mahdollisuutta nylkeä pelikaanin. On kuitenkin mahdollista, että lahtelaiset ovat jo saaneet kilpipaidoista henkisen niskalenkin voitettujen otteluiden myötä.

Molemmat joukkueet ovat vahvistuneet viimeisen viikon aikana. Pelicans ilmoitti kahden tsekin hankinnasta, kun Tapparassa alkukaudesta kokeillut Jan Platil ja Ässistä lähtöpassit saanut Radek Smolenak liittyvät joukkueeseen. Molemmilla on varmasti todella kovat näytönhalut uuden kotiyleisön edessä. Yksittäiset pelaajat eivät yleensä pelejä voita tai häviä, mutta joukkueiden tasaisisissa kamppailuissa pienetkin tekijät voivat heilauttaa vaakaa suuntaan tai toiseen.


Radek Smolenak vaihtaa padan pelikaaniin.

Kuopioon Tampereelta muutti Ryan Glenn. Monipuolinen puolustaja sivalsi avausosumansa jo ensimmäisessä ottelussaan kilpipaidassa, mutta on sivussa ottelusta Pelicansia vastaan ylävartalovamman vuoksi. Molemmilla joukkueilla on merkittävä määrä poissaolijoita. Pelicans on kuitenkin jo tottunut tilanteeseen, joten pienoinen etu on mahdollisesti lahtelaisilla.

Tasaisissa otteluissa myös maalivahtipeli ja erikoistilanteet nousevat aina avainrooliin, joten katseet voi suunnata molempien joukkueiden maalien suulle. Viime ottelussa myös tunteet kuumenivat lopussa ja Joonas Järvinen otti yhteen Matti Kuparisen kanssa, joten jälkipeliä on mahdollisesti luvassa myös tällä kertaa. Tuomarien onkin pysyttävä ottelussa tilanteen tasalla, mikä ei ole viime aikoina Lahdessa aina onnistunut.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta varmuudella sivussa ovat Max Wärn, Marko Pöyhönen, Ilkka Pikkarainen, Markus Seikola ja polvileikkausta odottava Aaron Brocklehurst. Pekka Jormakka saattaa pelata jo tiistaina, mikäli lääkäri antaa luvan.

Myös vierasjoukkueen sairaslista on pitkä. Toipilaina ovat Adam Mashur, Ryan Lannon, Henri Laurila, Jussi Timonen ja KalPan tuorein hankinta Ryan Glenn. Lisäksi hyökkääjistä Jukka Hentunen on edelleen sivussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Justin Hodgman 1 8 9
2.Ryan Lasch 3 4 7
3.Jan Latvala 1 5 6
4.Vili Sopanen 4 2 6
5.Jarkko Immonen 1 4 5
KalPa M S P
1.Matti Kuparinen 0 6 6
2.Sami Kapanen 2 2 4
3.Tuomas Kiiskinen 2 2 4
4.Jyri Junnila 2 2 4
5.Jasse Ikonen 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle