Painuvatko päät Pelicansissa lopullisesti torstaina?

Turo Ulvinen - www.thudesign.com

Elonkipinää vai kuolemantanssia?

Lahdessa vedellään runkosarjan viimeisiä hetkiä. Torstaina kohtaavat suoralla pudotuspelipaikalla oleileva KalPa ja vieraissa kylmää kyytiä pudotuspelihaaveilleen saanut kotijoukkue Pelicans. Lahtelaisille voitto antaisi vielä tekohengitystä viimeisen toivonkipinän päälle.

Lahtelaisjoukkue koki karvaan takaiskun viimeisen pudotuspelipaikan jahdilleen tiistaina, kun se hävisi Lappeenrannassa SaiPalle. Joukkue esiintyi hermoillen, eikä onnistunut pelaamaan aiempien vieraspeliensä tavoin. Näin katkesi myös pussinokkien seitsemän vierasvoiton putki. Lahtelaisilla on enää teoreettiset mahdollisuudet päästä kevään tosipeleihin, edellyttäen sitä, että turkoosipaidat voittavat jokaisen jäljellä olevan runkosarjaottelunsa ja samoista sijoista kamppailevat joukkueet taas onnistuvat pelaamaan ristiin.

Pelicansilla on siis vain vähän jäljellä toivoa, mutta jotain kuitenkin. Lahden pienessä kaukalossa tullaan tästä syystä varmasti kaikkensa antava pelikaaniparvi. Lahtelaisilla kun ei ole enää mitään hävittävää, vain voitettavaa. Kai Suikkanen onkin jo pitkään puhunut joukkueen pelanneen omia pudotuspelejään. Kuitenkaan ei voi olettaa, ettei mastokaupungin ylpeyden pelaajistolla ole näin huolen päivää. Ottelusta voi kehkeytyä niin pieni tulenliekki lahtelaistoivolle, mutta myös tuskaisen kauden pelanneen joukkueen viimeinen kuolemantanssi.

Kuopiossa juhlittiin seitsemän pisteen viikkoa edellisellä viikolla. KalPa nappasi kaksi suoraa voittoa ja hävisi tulikuumille Ässille vasta jatkoajalla. Lauantain kotiottelussaan Kärppiä vastaan kuopiolaiset tulivat heti avauserään onnistuneen kovaa, vaikka aiemmin joukkue on tuskaillut otteluiden avauserien kanssa.

Yksi joukkueen onnistujista, nuori Kasperi Kapanen saapuu ensimäiselle Lahden liigavierailulleen taskussaan hyviä pelisuorituksia. Taituri onnistui Kärppä-ottelussa myös komeassa soolomaalissa, joka käänsi ottelun energiatasoa kuopiolaisten eduksi. Nuorukainen on ehdottomasti ottelussa useiden tarkkailevien katseiden alla.

Kumpi kääntää heti alussa?

Aiemmissa KalPaa vastaan käydyissä kamppailuissaan Pelicans on aloittanut heti avauserässä korkean karvauksen, jolla se on saanut aikaan paineen myötä kiekonmenetyksiä ja syötönkatkoja hyökkäyspäässä. Jos lahtelaiset pystyvät estämään KalPan hyökkäykseenlähdöt ja sattuvat vielä onnistumaan maalipaikoissaan, on turkoosipaidoilla ottelu hyvässä hanskassa.

Jos kuopiolaiset pystyvät siististi suoriutumaan Pelicansin paineen alta pois ja lisäksi iskemään itse terävästi toisessa päässä, on ottelun alku taas peilikuva. Hyvin liikkuva KalPa on tuonut lahtelaisten puolustukselle hädän käteen ja lahtelaispakeilla on uusi urakka edessään torstai-iltana.

Pelicansin Jonas Junland on mahdollisesti käytettävissä jo torstaina, mutta miestä luultavasti säästellään jatkoon, mikäli Pelicansin mahdollisuudet kevään jatkamiseen paranevat. Oskari Korpikari on yhä telakalla.

KalPan kokoonpanosta on huilaajia reippasti. Viimeisimpänä lisänä on Jukka Hentunen, joka on poissa toista viikkoa.

Seuraa Heitä

Pekka Jormakka #25 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Ohittanut vihdoin joulukuussa lähteneen Radek Smolenakin sisäisessä pistepörssissä. Maali niin tasoissa Smolankin maalimäärän kanssa. Onnistui SaiPaa vastaan ja pelasi jälleen kerran pirteästi.

Petri Lammassaari #89 |

Laitahyökkääjä

Onnistui maalinteossa Kärppiä vastaan. Aukeneeko vihdoin loukkaantumisen jäljiltä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Jasse Ikonen 2 2 4
2.Antti Halonen 0 3 3
3.Adam Masuhr 1 2 3
4.Kasperi Kapanen 3 0 3
5.Petri Lammassaari 1 2 3

Kommentit

Edelliset ottelut

Pelicans

KalPa

26.03
KalPa - Tappara
0 - 3
24.03
Tappara - KalPa
4 - 3 JE