Pelicans yrittää pysyä JYPin kyydissä

LIIGA / Ennakko
Jatkaako JYP vahvaa erikoistilannepelaamistaan Eric Perrinin johdolla?
Kuva © Timo Savela
Torstaina Lahdessa kohtaavat sarjan häntäpäähän jämähtänyt Pelicans sekä sarjakärki JYP. Kauden kolmessa aiemmassa runkosarjakohtaamisessa JYP on ollut selkeästi parempi voittaen kaikki ottelut.

Kotijoukkue Pelicansin tilanne sarjataulukossa alkaa olla tukala. Joukkue on saanut vain viisi pistettä edellisestä kuudesta sarjaottelusta yhteensä, ja pudotuspeliviiva uhkaa karata. Lahtelaiset ovat lisäksi pelanneet pahimpia kilpailijoitaan enemmän otteluita. Mikäli pisteitä ei kohta tule, saattaa päävalmentaja Tomi Lämsän asema olla uhattuna.

Joukkueen loukkaantumistilanne on maaottelutauon jälkeen parantunut huomattavasti, eikä joukkueen runkomiehistä enää ole sivussa kuin Pekka Saarenheimo. Tämän pitäisi alkaa näkyä myös tuloksissa, mutta toistaiseksi trendi on ollut täysin päinvastainen. Harjoitusotteluissa hyvin esiintynyt Anrei Hakulinen saattaa tehdä tänään viimein debyyttinsä Liigassa. Jere Myllyniemen oltua loukkaantuneena, torjui Janne Juvonen erinomaisesti. Nyt molemmat maalivahdit ovat kuitenkin kilpailemassa peliajasta.

Viime viikolla Pelicans taisteli pisteistä sitkeästi jokaisessa kolmessa pelissään, mutta vastustaja onnistui rankaisemaan otteluiden viimeisellä kymmenminuuttisella. Pelicansin otteita on vaivannut juuri peliesitysten epätasaisuus, ja hyvätkin peliesitykset ovat päättyneet tappioon. Joel Mustonen oli viime viikolla yksi pirteimmistä pelikaaneista ja onnistui ylivoimavastuun myötä kahdesti maalinteossa. Pelicansin alemmat ketjut ovatkin pelanneet huomattavasti ulkomaalaisvahvistuksia pirteämmin.

JYP jyrää vahvalla parantuneella viisikkopelillään

Marraskuun puolivälin jälkeisestä otteluruuhkasta JYP selviytyi mainiosti. Vierasjoukkueen pitkä voitto- ja pisteputki katkesi vasta edellisellä kierroksella, kun HIFK nöyryytti vieraitaan Helsingissä. Erityisesti JYPin viisikkopelaaminen on parantunut kauden mittaan, ja joukkue on sitoutunut pelitapaansa koko ajan paremmin.

Merkillepantavaa otteluruuhkassa oli maalivahti Tuomas Tarkin peluutus. JYP on luottanut Tarkkiin jatkuvasti, mutta paremman torjuntaprosentin omaava Samu Rajaniemi voi saada mahdollisuutensa joko torstaina tai perjantaina.

Erikoistilannepelaamisessa JYP on liigan parhaita. Alivoima on aktiivista ja JYP on pystynyt eliminoimaan hyvin vastustajien ylivoimatilanteet. Joukkue pyrkii aloittamaan paineistamisen jo keskialueella ja jatkamaan paineen antamista alueelle. Liigan toiseksi paras ylivoima on kultakypärä Eric Perrinin johdolla toiminut myös mallikkaasti.

Jyväskyläläisten parasta osaamista on viime aikoina ollut ketju Markus Hännikäinen-Anssi Löfman-Jani Tuppurainen. Kauden hyvin aloittanutta Hännikäistä voidaan pitää Jypin taistelun ruumiillistumana, kun taas Löfman oli erinomaisessa vireessä tekemällä viime viikon kolmessa ottelussa neljä maalia. Tuppurainen puolestaan on edellisen kerran onnistunut runkosarjassa maalinteossa puolitoista kuukautta sitten, mutta syöttöpisteitä sen sijaan on tullut tasaiseen tahtiin. Puolustajista juuri jatkosopimukseen päässeellä Mikko Luomalla on meneillään hyvä kausi ja pelaa isoja minuutteja illasta toiseen.

Siinä missä Pelicans tarvitsee pisteitä päästäkseen pudotuspeleihin, JYPille varmasti kelpaavat kaikki pisteet tasaisen sarjan runkosarjan voittotaistelussa. Lahtelaiset eivät perinteisesti ole JYPiä vastaan juhlineet, eikä vähämaalinen vierasvoitto ole tänäänkään kaukana.

Seuraa Heitä

Anssi Löfman #14 |

Keskushyökkääjä

Juuri jatkosopimuksen tehnyt Löfman teki viime viikon kolmessa pelissä neljä osumaa, jatkuuko putki tänään?

Joel Mustonen #40 | Örebro

Laitahyökkääjä

Myös ylivoimalla vastuuta saanut Mustonen iski viime viikolla kaksi osumaa ja esiintyi muutenkin pirteästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle