Elintärkeät pisteet suuntaan ja toiseen

LIIGA / Ennakko
Pelicans on ollut vahvassa liidossa kotiotteluissaan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Perjantaina Lahdessa tarjoillaan vaihtoehtoviihdettä olympiakiekolle, kun yhteen iskevät Pelicans ja JYP. Kolme pistettä olisivat molemmille äärimmäisen tärkeät, sillä JYP pyrkii varmistamaan kotiedun pudotuspelejen ensimmäiselle kierokselle, ja Pelicans taistelee pääsystä suoraan pudotuspeleihin.

Pelicansin viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi keskiviikkona HIFK:n vieraana 2-1-lukemin. Edellinen tappio kotiareenalla tuli kolme viikkoa sitten, kun Kärpät haki täyden pistepotin. Tuon ottelun jälkeen Pelicans on voittanut kolme ottelua Lahdessa.

Myös JYPin voittoputki katkesi edellisessä ottelussa, kun TPS kaatoi JYPin jatkoajan jälkeen. Tiistaista ottelua edelsi neljän ottelun voittoputki, jonka aikana jyväskyläläiset esittivät kauden vakuuttavinta kiekkoa.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana neljästi. Molemmat joukkueet ovat onnistuneet kaatamaan toisensa kahdesti. Pelicans voitti kauden kaksi ensimmäistä ja JYP kaksi viimeisintä kohtaamista.

Kumman paketti pysyy kasassa?

Pelicansin vahvin ase voittoputken aikana on ollut tiivis puolustuspeli ja viimeisenä lukkona maalilla toiminut Jere Myllyniemi. Aiemmin mainitun Kärpät-ottelun jälkeen lahtelaiset eivät ole päästäneet kertaakaan yli kolmea maalia omiin.

Joukkueen otteet ovat olleet kohtalaisen vahvoja myös hyökkäyssuuntaan. Maaleja on tullut kiitettävän leveällä rintamalla, mutta kirkkaimmiksi tähdiksi ovat nousseet Vili Sopanen ja Joel Mustonen.

Asennevamman kanssa painineet hurrikaaninutut tuskailivat puolustuspelinsä kanssa TPS:aa vastaan. Omalla puolustusalueella tuli suuri määrä henkilökohtaisia virheitä, ja avauspelaaminen oli tasaisen tuskaista.

JYPin hyökkäyspelaaminen on kuitenkin alkanut loksahdella kohdilleen. Pelitapaansa suoraviivaistaneet jyväskyläläiset ovat onnistuneet murtamaan useiden joukkueiden puolustuksen vahvalla liikkeellä sekä aktiivisella karvauspelaamisella.

Kokoonpanot

Pelicansin riveihin ei todennäköisesti tule muutoksia. Tuomas Santavuoren paluu pelaavaan kokoonpanoon on mahdollinen. Maalilla jatkaa vahvasti esiintynyt Myllyniemi.

JYPin riveihin ei ole suuria muutoksia tulossa. Vierailijat odottavat takaisin pelikuntoon palailevaa Jonne Virtasta, jonka paluu on todennäköinen. Maalilla aloittaa tiistaina lepovuoroa viettänyt Tuomas Tarkki.

Seuraa Heitä

Vili Sopanen #15 |

Laitahyökkääjä

Kiekon kanssa ajoittain jopa dominoiva. Suojaa kiekkoa erinomaisesti, ja onkin ollut lahtelaisten vahvin pelaaja jyväskyläläisiä vastaan.

Max Wärn #84 |

Laitahyökkääjä

JYPin tehokkain pelaaja Pelicansia vastaan. Viime aikoina on ollut tehojen osalta hiljaisempaa, mutta asenne on edelleen yhtä rymistelevä kuin aina aiemminkin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 1 6 7
2.Anssi Löfman 4 2 6
3.Max Wärn 4 2 6
4.Brian Salcido 1 4 5
5.Jani Tuppurainen 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle