Syksyn yllättäjät katkomaan tappioputkiaan Lahdessa

LIIGA / Ennakko
Vili Sopanen on ollut yksi turkoosipaitojen tehokkaimmista.
Kuva © Janita Onnelainen
Pelicans ja Ilves kuuluvat Liiga-syksyn yllättäjäjoukkueisiin. Molemmat seilaavat kuitenkin tällä hetkellä tappioputkessa ja pyrkivät katkomaan sitä toistensa kustannuksella perjantaina Lahdessa.
Tampereen Ilves kaatui tiistaina JYPin Ossi Louhivaaraan, joka tekaisi kypärätempun ja vei joukkueensa 2−3-vierasvoittoon Hakametsässä. Ottelu oli kuitenkin tasainen vääntö, joka ratkesi Ilves-puolustajien nukahduksiin, mitkä taasen johtivat JYP-hyökkääjän osumiin.

Lahden Pelicans pelasi tiistaina Porissa synkän ottelun Ässiä vastaan. Lahtelaisryhmä kärsi toisen peräkkäisen tappionsa lukemin 4−0 patapaidoille. Pelicans menetti myös Tomi Pekkalan pitkälle sairaslomalle, kun luistin viilsi laiturin jalkapöydästä auki valtimon ja kolme jännettä. Pekkala leikattiin sairaalassa, ja hän pääsi pois keskiviikkona.

Yhden maalin erolla?

Pelicans ja Ilves kohtaavat toisensa toista kertaa tällä kaudella. Ensimmäinen koitos Tampereella meni turkoosien nimiin voittomaalikilpailun kautta.

Hakametsässä pelattu taisto oli erittäin tasainen vääntö, jossa pelin hallinta jakaantui tasaisesti molemmille joukkueille. Ilves tuli tuolloin erinomaisesti ensimmäiseen erään ja repi kahden maalin eron, jonka Pelicans taas kuittasi tasoihin myöhemmin.

Tuolloin Liigan kärkikaksikon miehittäneet tupsukorvat ja pussinokat ovat nyt tipahtaneet muutaman sijan alaspäin sarjataulukossa. Molemmilla on ollut heikompi ajanjakso, jonka aikana Pelicans on kärsinyt kolme tappiota viidessä viimeisessä kamppailussaan. Ilveksellä on puolestaan taakkanaan neljä tappiota samaisessa pelimäärässä.

Joukkueet ovat maalintekotehokkuudeltaan samalla viivalla. Samalla ne ovat päästäneet omiin lähes yhtä paljon maaleja. Tämä enteilee näiden kahden työteliään joukkueen välillä tiukkaa kamppailua, jossa tuskin nähdään maalijuhlaa.

Ilvekseltä puuttuvat kokoonpanosta varmuudella pitkäaikaispotilaat Miro Hovinen, Arto Tukio ja Masi Marjamäki. Pelicansilla taas ovat sairastuvalla päivä kerrallaan itseään paranteleva kapteeni Tommi Paakkolanvaara sekä Pekkala.

Seuraa Heitä

Joonas Hurri #19 | Asplöven

Puolustaja

Nuori puolustaja jatkaa kehittymistään vakituiseksi liigajuhdaksi. Miehestä löytyy paljon yhtäläisyyksiä Lahdessa kiekko-oppinsa saaneeseen Joonas Jalvantiin. Viivassa hyvin viihtyvällä puolustajalla ei ole kuitenkaan maalitili vielä auennut paikoista huolimatta. Joko perjantaina lykästäisi?

Michael Keränen #71 | Bietigheim

Laitahyökkääjä

Pelasi viimeksi lahtelaisjoukkuetta vastaan erittäin pirteästi ollen Ilveksen vaarallisin peluri. Onko Keränen Lahdessakin suuri uhka hyökkäyspäässä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Michael Keränen 0 4 4
2.Turo Asplund 3 0 3
3.Mikko Kukkonen 1 1 2
4.Juuso Rajala 0 2 2
5.Tommi Kivistö 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle