Ilves avaa taukoa edeltävän viikon Lahdessa

LIIGA / Ennakko
Roope Hintzin takatukka näkyy kentällä kauas.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Lahteen saapuu tiistaina vieraita Tampereelta, kun Pelicans kohtaa Ilveksen jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Joukkueet lähtevät illan otteluun sarjataulukon perättäisiltä sijoilta.

Pelicansin ja Ilveksen kauden kahdesta aiemmasta ottelusta tilit ovat tasan. Pelicans voitti Lahdessa lukemin 5-1 ja Ilves kotonaan Hakametsässä lukemin 4-0.

Vaikka kaksi aiempaa kohtaamista ovatkin olleet kotonaan pelanneen joukkueen juhlaa, saattaa tiistai-iltana tarina olla ainakin joissain määrin erilainen. Suoranaisesti ei voi sanoa tamperelaisten olevan ennakkosuosikkeja, mutta Pelicansin kärsiessä edelleen merkittävistä loukkaantumisista, on terveellä Ilveksellä mahdollisesti hienoinen etulyöntiasema.

Kumpikaan joukkue ei lähde illan kohtaamiseen kovin ruusuisista asetelmista. Sekä Pelicans että Ilves pelasivat edellisellä viikolla kolme ottelua, ja kumpikin voitti näistä ainoastaan yhden. Molemmilta joukkueilta löytyy siis oletettavasti nälkää avata maajoukkuetaukoa edeltävä viikko tappion sijaan voitolla.

Lahtelaiseen makuun todennäköisesti jo hieman turhankin tutusta tehottomuudesta syksyn mittaa kärsinyt Pelicans saattaa olla Ilvestä vastaan pulassa. Lahtelaisten kannalta olisin elintärkeää kaivaa siipirikkoisesta kokoonpanosta joku iskemään kiekko vastustajan reppuun, mutta tamperelaisten maalivahtitilanne on vahva.

Juha Järvenpää on esittänyt kelpo otteita, ja alkukaudella loistanut, mutta loukkaantumisesta kärsinyt Joonas Korpisalo on hänkin jälleen pelikunnossa, joten kilpailuasetelma tolppien välissä on kunnossa.

Pelicansin loukkaantumistilanne on karmiva, ja lahtelaisten harmiksi sairastuvalle joutui myös ykkösvahti Jere Myllyniemi. Pelicans-käskijä Tomi Lämsä on joutunut peluuttamaan paljon nuoria junioripelaajiaan, ja vaikka otteet ovat olleetkin lupaavia, ei nuorten harteille voi vielä asettaa paineita pistetehtailusta.

Vaikka sarjataulukon häntäpää ei ehkä olekaan se, missä Pelicans haluaisi tässä vaiheessa kautta olla, on joukkueessa myös positiivisia valon pilkahduksia. Näihin lukeutuu muun muassa puolustuksen kulmakivi ja joukkueen kapteeni Juha Leimu, joka oli lahtelaisten edellisessä kotiottelussa mies paikallaan.

Myös Ilveksessä on nähty nuoria onnistujia Aleksi Mustosen ja Roope Hintzin johdolla. Viime peleissä myös Sami Sandellin ja Vojtech Polakin ykkösketju on päässyt pisteiden makuun. Mielenkiintoinen nimi on myös viime kaudella Lukossa pelannut uusi Ilves-vahvistus Steven Zalewski.

Seuraa Heitä

Michal Repik #62 |

Oikea laitahyökkääjä

Yhdeksään otteluun vain yksi maali ja sekin edellisessä pelissä. Onnistuuko Repik tehoilemaan jatkossa?

Tommi Kivistö #4 | Kärpät

Puolustaja

Kutsuttiin jälleen maajoukkueen mukaan. Näyttääkö Lahdessa syitä sille, miksi mies nähdään nykyään Leijona-paidassakin?

» Lähetä palautetta toimitukselle