Ilveksellä sulkasadonkorjuujuhla mielessä

LIIGA / Ennakko
Pelicansin tutulta kultakypärä Redenbachilta odotetaan arvometallin mukaisia otteita.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Tiistai-illassa pelataan mielenkiintoinen ottelu sarjan viimeisen ja seitsemännen joukkueen välillä. Kehnosti kautensa aloittanut Lahden Pelicans kohtaa kotiottelussaan Ilveksen, joka puolestaan on tehnyt parempaa jälkeä kaukalossa avauspeleissään.

Mielenkiintoisen pelistä tekee joukkueiden sijoittuminen sarjataulukossa. Pelicans on tällä hetkellä perää pitävä joukkue pelattuaan neljä ottelua, joista yhdestä se on onnistunut kauhomaan voittomaalikilpailussa voiton.  Ilves on puolestaan pelannut ottelun vähemmän kuin lahtelaiset ja on silti sijoittunut seitsemänneksi.

Pelicans on hävinnyt kolme ottelua putkeen, mutta viimeisin ottelu Tampereella Tapparaa vastaan antaa jo toivoa lahtelaiskannattajille, sillä ottelu oli lopputuloksesta huolimatta tasainen. Kehitys näyttää siis olevan positiiviseen päin, mutta kotijoukkue tarvitsee jo voittoa itseluottamuksen kasvattamiseksi.

Vierasjoukkue on aloittanut kautensa yhdellä häviöllä ja kahdella voitolla. Tilastotiedot näyttävät myös vakuuttavilta, sillä Ilves on tällä hetkellä Liigan paras alivoimajoukkue sekä kolmanneksi tehokkain ylivoimalla.

Ilves pelasi viimeksi viikko sitten, kun puolestaan pussinokat ottelivat toista tamperelaisjoukkuetta vastaan lauantaina. Joukkueiden ottelutempo on kaksijakoinen. Hyvin luisteleva Ilves on saanut levätä, mutta pelituntuma viikon tauon jälkeen on kysymysmerkki. Pelicansilla tämä asetelma on juuri toisinpäin.

Turkoosinväriselle tehottomuudelle täyskäännöstä etsimässä

Pelicansin alkukauden näkyvin heikkous on ollut viimeistely. Taitavat hyökkääjät eivät tällä hetkellä saa parasta itsestään irti vaikka väläyttelevätkin osaamistaan.

Joukkuetta ei voi syyttää laukauksien puuttumisesta, sillä niitä on riittänyt vaikka muillekin joukkueille annettavaksi. Harmillista on, ettei hyvistä yrityksistä huolimatta vastustajan maalivahti joudu aina edes itse töihin. Jos laukaukset löytävät tiensä maalille ottelussa Ilvestä vastaan, on kotivoitto hyvin lähellä.

Viimeistelyyn päävalmentaja Tomi Lämsä yrittää varmasti saada puhtia.  Tietyt pelikaanihyökkääjät väläyttelevät kyllä illasta toiseen juonikkaita kuvioita ja luovat toisilleen maalintekopaikkoja, mutta sihti täytyy saada kohdalleen. Pirteimpinä maalin edessä ovat hääränneet paitsi Pelicansin ulkomaalaisvahvistukset, myös Juhani Tyrväinen ja Vili Sopanen. Sopanen palaa kaukaloon yhden pelin ottelukiellon jälkeen.

Ilveksen vierasvoitto tiettyjen pelaajien käsissä

Vierasjoukkueen sisäistä tehopistetaulukkoa selatessa ei jää epäselväksi, mistä hyvä alkukausi johtuu. Erinomainen Joonas Korpisalon maalivahtipeli on pitänyt Ilveksen mukana voitonsyrjässä, mutta maalinteosta ovat vastanneet lähinnä muutamat tamperelaispelaajat. Muun muassa Teemu Rautiainen on syötellyt maaliin johtaneissa tilanteissa viidesti.

Hurmoksessa elävän Ilveksen heikkous saattaa silti olla myös maalinteosta, mutta eri näkökulmasta kuin Pelicansin. Tamperelaiset ovat onnistuneet iskemään hurjia lukuja kolmessa ensimmäisessä ottelussaan, mutta tehoilu näyttäytyy toistaiseksi hauraana, muutaman pelaajan vastuuna. Lahtelaisjoukkue on varmasti pistänyt tehomiehet mieleensä.

Seuraa Heitä

Tyler Redenbach #91 | Peliitat

Keskushyökkääjä

Toistaiseksi tehottoman Pelicansin kultakypärältä kaivataan lisää pisteitä.

Turo Asplund #23 | TUTO

Keskushyökkääjä

Pelaa hyvin yhteen joukkueensa ykköstehoilija Teemu Rautiaisen kanssa. Mielenkiintoista nähdä, mitä tämä kaksikko saa vielä kauden edetessä aikaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle