Taikuri Erkinjuntin toimistossa ei nukuta

LIIGA / Ennakko
Riittääkö Pelicansilla energiaa HPK:ta vastaan?
Kuva © Pasi Lepola - http://www.pasilepola.com
Pelicansin kolmen pelin viikko saa toisen ottelunsa HPK:ta vastaan perjantaina. Kohtaaminen on lahtelaisnipun viikon ainoa kotiottelu.

Joukkueet kohtaavat toisensa toistamiseen Lahdessa perjantaina. Hämeen herruudesta mittelöitiin viimeksi runkosarjan ensimmäisellä kierroksella Hämeenlinnassa. 

Hämäläisseurat sijoittuvat peräkkäin Liigan sarjataulukon tyvipäähän. Ennakkoasetelma on varsin tasainen, kun tilastoja muutenkin tarkastelee. Joukkueiden lukemat tehtyjen ja päästettyjen maalien kohdalla ovat keskenään lähes identtiset.

Taisteluparin edellinen kohtaaminen oli kummallekin rivistölle kauden ensimmäinen ottelu. Tällöin hämeenlinnalaishallin tulostaulu näytti varsin selkeää 4-1-lukemaa kotijoukkueen hyväksi ottelun päätyttyä, mutta runkosarjan ensimmäisestä pelistä on turhaa etsiä ennustuskortteja seuraavaan taisteluun. 

Edelliset ottelut

Pelicansilla on takanaan rankka voitto keskiviikolta voittomaalikilpailusta Bluesia vastaan, jolloin katkesi myös kolmen ottelun häviöputki. HPK pelaa puolestaan viikon ensimmäisen pelinsä Lahdessa. Kanta-Hämeen kasvatit ovat siis levänneempiä, ja hämeenlinnalaisten pistesaldo pääsi ylipäätään kasvamaan kahdella voitolla viime viikolla. 

− Meillä on hankala peli taustalla Bluesia vastaan, ja kaikki kunnioitus siitä vastustajalle. Vaikealta se varmasti näytti, ja sitä se olikin, toteaa Pelicansin valmentaja Pasi Nurminen keskiviikon ottelusta. 

Kummankin joukkueen kolme edellistä ottelua ovat päättyneet yhden maalin erolla. Pisteistä on siis jouduttu taistelemaan tosissaan. 

− Meillä ei ole vielä yhtään helppoa peliä tämän kauden aikana ollut, toteaa Nurminen. 

Ratkaisukohdat

Loukkaantumiset vaivaavat kumpaakin joukkuetta, joten taistelupari joutuu paikkailemaan rosteriaan tiuhaan eikä pelaaminen pääse aivan omalle tasolleen tärkeiden pelaajien puuttumisen vuoksi. HPK:n Martti Järventie sekä Eetu-Ville Arkiomaa joutuivat jättämään sunnuntaisen ottelun kesken JYPiä vastaan saatuaan kolhuja.

Pelicans on lainannut hiljattain Heinolan Peliittoihin pelaajiaan, joiden paluu pelikaanipaitaan on todennäköistä. Ainakin Taavi Vartiainen palaa vahvistamaan kotijoukkuetta. 

− Meidän täytyy saada paljon enemmän energiaa ulos. Kokoonpanoihin tulee muutoksia, jotta saadaan lisää säpinää jäälle, tuumaa Nurminen. 

HPK:n pelitapa ei ole sen ihmeellisemmin muuttunut sitten Pelicansin viimeisen kohtaamisen, vaikka puolustuspeli on tiivistynyt. Hämeenlinnalaisten hyökkäykset ovat mielenkiinnottomia, mutta saivat ainakin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa kotijoukkueen pakan sekaisin. Mielenkiintoa kotijoukkueen hyökkäyspäässä synnyttää sen sijaan tuttu Antti Erkinjuntti

− HPK tulee ihan pohjalle asti useammalla kuin vain parilla pelaajalla. Tuollaisiin hyökkäyksiin meidän on oltava valmiita, analysoi Nurminen. 

Lahtelaisjoukkueella on suvereeni kärkisija yleisessä tuhmuudessa hurjalla 260 rangaistusminuutilla. Alivoimatilanteet eivät ole välttämättä koituneet Pelicansin kohtaloksi, mutta ne ovat rikkoneet peliä totaalisesti. 

Käyttäjän etoijanaho kuva

Arvio ottelusta: Elina Toijanaho

Ottelusta tulee erittäin tasaväkinen, mutta Pelicansin puolustuspään kokoonpanomuutokset saattavat koitua kotijoukkueen kohtaloksi. Lahtelaisten suosioon noussut tanskalaispakki Stefan Lassen oli keskiviikkona poikkeuksellisesti seitsemäntenä puolustajana, ja amerikkalaisvahvistus Ben Blood on varsin rangaistusherkkä. Erikoistilanteisiin ottelu ei ratkea. 

Seuraa Heitä

Kimi Koivisto #62 |

Laitahyökkääjä

Pelicansin yhteistyö Mestis-seura Peliittojen kanssa on ollut varsin mallikasta, mistä kertoo esimerkiksi Kimi Koiviston lainaaminen lahtelaisrivistöön. Mestistä kolunnut 22-vuotias hyökkääjä oli ilmiömäinen Bluesia vastaan keskiviikkona. Lopputuloksena oli Liigan debyyttimaali sekä ratkaisuosuma voittomaalikilpailussa.

Petteri Nikkilä #74 | HPK

Puolustaja

Nikkilän kausi ei ole sujunut oletetusti. Lupaavalle nuorelle puolustajalle sattuu turhan paljon virheitä onnistumisiin nähden.

» Lähetä palautetta toimitukselle