Lahdessa esitellään uusia värväyksiä ja tapellaan pudotuspelipaikasta

LIIGA / Ennakko
Torjuuko Pelicansin Janne Juvonen HPK:n nurin?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Liigassa 12. sijaa miehittävä Pelicans isännöi pykälää ylempänä olevaa HPK:ta tiistaina Lahdessa. Kotijoukkueella on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan 14 pistettä, Kerhon ero kymmenenteen sijaan on puolestaan vain kaksi pistettä. Tiistaina molemmissa joukkueissa odotetaan uusien vahvistusten ensiesiintymistä.

Kohtaaminen on joukkueiden tämän kauden neljäs keskinäinen runkosarjassa. Pelicans on ollut hämeenlinnalaisille kuluvalla sesongilla varsin tukala vastus voittojen ollessa lahtelaisten hyväksi 2-1. Edellisen taistelun Pelicans vei tammikuun alussa selvästi 5-2-numeroin, kun Pussinokkien ylivoima toimi poikkeuksellisen hyvin.

Pelaajakaupat ovat vaikuttaneet miehistöihin

Maajoukkuetauolla kummatkin tekivät sopimukset uusien pelaajien kanssa. Lahtelaisten tuorein kasvo on SaPKossa pisteitä rohmunnut Miika Roine. Loukkaantumisesta kärsineen hyökkääjän sopimus kattaa kevään, sen lisäksi Pelicansilla on optio kahdesta jatkokaudesta.

Tällä kaudella Pussinokille 42 kamppailussa 13 maalia iskenyt sentteri Tommi Paakkolanvaara puolestaan suuntasi Sveitsin pääsarjaan Luganon paitaan.

HPK sen sijaan värväsi Jokereista puolustaja Santeri Saaren. St. Louis Bluesin varauksen peliaika KHL-jäillä jäi vaatimattomaksi, kun hyvin liikkuva kiekollinen pakki puki Jokerit-paidan päälleen vain yhdeksän kertaa. Saari saapui Hämeenlinnaan kreivin aikaan, sillä Jyri Niemen loukkaantuminen tekee ison aukon Kerhon puolustukseen. Saari treenasi ensimmäisen kerran joukkueen kanssa jo melkein viikko sitten.

Pelicans väkevä kotonaan - loukkaantumiset syövät tehoja

Viime aikoina Tomi Lämsän miehistö on esittänyt kotijäällään pirteitä otteita. Lahdessa joukkue uskaltaa hyökätä, minkä ansiosta esimerkiksi viidessä edellisessä kotiottelussa se on jäänyt ainoastaan kerran pisteittä.

Joukkueen suurimmat ilonaiheet ovat tiivis ja uhrautuva puolustuspeli, joiden lisäksi kassari Janne Juvonen on illasta toiseen maalillaan loistava. Koko kauden jatkuneet runsaat loukkaantumiset ovat kuitenkin syöneet siipirikkoisen Pelicansin tehoja niin hyökkäyspelistä kuin ylivoimastakin. Synkimpinä aikoina rosteriongelmat näkyvät nimenomaan hampaattomassa hyökkäyksessä.

HPK:lla erittäin vaarallisia yksilöitä

Tiukasti pudotuspelipaikasta vääntävä HPK on ollut edellisessä vieraskoitoksissa hyvässä iskussa, kun neljästä edellisestä pelistä se on voittanut kolme. Kaiken kaikkiaan joukkueen hyökkääjäosasto on pelottavan vaarallinen Jesse Saarisen, Zach Hamillin ja kumppanien johdolla. Vuodenvaihdetta ympäröinyt HPK-tähtien kuiva kausi on kääntynyt taas tasaiseksi maalinteoksi, vaikkei ykkösketju ihan alkukauden kaltaisessa lennossa olekaan.

Vaikka Kerho onkin päästänyt Liigassa kolmanneksi eniten maaleja, on HPK:n oma pää pysynyt kiitettävän puhtaana voittoputken aikana. MM-hopeamitalisti Juuse Saroksen panos on joukkueelle valtaisa. Nuorten maailmanmestaruuden voittaneen veskarin huikeat torjunnat ja jäätävän varmat otteet kasvattavat taatusti kerholaisten itseluottamusta.

Arvio ottelusta:

Ennen maajoukkuetaukoa Pelicans esiintyi siis kotikaukalossaan rohkeasti keräten pisteitä kelpotahtiin. Toisaalta myös HPK onnistui vieraspeleissä hyvin ainakin pisteiden valossa.

Tiedossa on pienten marginaalien kamppailu, jossa ei ole selkeää ennakkosuosikkia. Mikäli Pelicansin sairastupa on tyhjentynyt, voi kotijoukkue olla vahvoilla. Toisaalta mikäli HPK pystyy hyödyntämään nopean suunnanmuutospelinsä, on Pelicansin oltava hereillä.

Ottelusta ei panosta puutu, sillä vierasjoukkue taistelee siis kynsin ja hampain paikasta playoffeihin. Pelicansin tilanne pudotuspelien suhteen on kieltämättä tukala, muttei mahdoton. Voiton nälkää ei pitäisi kummaltakaan puuttua.

Seuraa Heitä

Juhani Tyrväinen #12 | Luleå

Keskushyökkääjä

Lahtelaisten ykkösketjussa ennakkoluulottomasti esiintynyt Tyrväinen on ollut Pelicansin parhaimmistoa alkuvuodesta. Monipuolinen hyökkääjä laukoo, rakentaa maalipaikkoja ja jakelee pommeja. Välillä vaikuttaa siltä, ettei Kiekkoreippaan kasvatin jalka väsy ikinä.

Otto Paajanen #13 | KooKoo

Keskushyökkääjä

Kerhon nelosketjua johtava sentteri Paajanen on todellinen energiapommi, joka painaa vaihdosta toiseen kovalla asenteella haastaen vastustajien pakkeja. Myös hänen ketjukaverit Saku Salminen ja Juha Koivisto tekevät tätä tärkeää työtä pitäen oman joukkueensa hereillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle