Hämeen tammikuiset pudotuspelit

LIIGA / Ennakko
Vili Sopanen on ollut lahtelaisjoukkueen tehokkain pistemies.
Kuva © Timo Savela
Sarjataulukossa pudotuspeliviivan ympärillä perättäisiä sijoja pitävät Pelicans ja HPK kohtaavat lauantaina kauden kolmatta kertaa. Joukkueilla on eroa lahtelaisten eduksi kolme pistettä.

Lauantaina jaettavat pisteet ovat molemmille joukkueille kevään kannalta tärkeitä. Kotijoukkue Pelicans on niukasti pudotuspeliviivan paremmalla puolella pelattuaan yhden ottelun enemmän kuin vastustaja HPK.

Lahtelaisten peleissä nolla on ollut kova sana viimeiset kolme kertaa, kaksi ensimmäistä omaksi eduksi. Joulutauon jälkeen ryhtiliikkeen tehneen Pelicansin maalivahti Jere Myllyniemi pelasi sekä kotona että vieraissa nollapelin. Keskiviikkona Bluesia vastaan tulleesta tappiosta huolimatta Myllyniemi piti verkkonsa puhtaana yhteensä lähes 180 minuuttia.

Myös vierasjoukkue HPK lähtee illan otteluun tappio allaan. Hämeenlinnalaisille tappioita on tosin ehtinyt kertyä jo neljä, joista viimeisin perjantaina Turun Palloseuraa vastaan. Siinä missä Pelicans on keskiviikkoa lukuun ottamatta löytänyt maalivireensä ja tehnyt kolmeen voittamaansa otteluun yksitoista maalia, on HPK neljän hävityn ottelunsa aikana tehnyt ainoastaan viisi.

Jos Pelicans ei ole keskiviikon jälkeen päässyt jaloilleen ja löytänyt maalintekotaitoaan, nähdään Lahdessa lauantaina vähämaalinen ottelu. Nuorten MM-kisoista kultaa torjunut Juuse Saros palasi perjantaina liigakaukaloihin, kun Pelicans-maalilla kiekkoja pysäyttelee viikon tulikuumaksikin valittu Myllyniemi.

Pelicansin kannalta tärkeitä pelaajia ovat olleet muun muassa kultakypärä Vili Sopanen ja vastikään sairastuvalta palannut puolustaja Juha Leimu. Sopanen on kolmessa voitetussa ottelussa ollut pisteillä ja hän johtaakin joukkueen sisäistä pistepörssiä neljällä pisteellä. Leimu puolestaan on ollut tärkeässä roolissa joukkueen henkisenä tukipilarina.

Hämeenlinnalaisilta esiin voidaan nostaa kanadalaispuolustaja Craig Schira, joka on tehnyt HPK:n viidestä maalista kaksi. Puolustaja on joukkueen sisäisessä pistepörssissä neljäntenä 19 pisteellä.

Pelicans ja HPK ovat toisilleen juuri niitä joukkueita, jotka pitää voittaa. Tässä vaiheessa kautta sijoilla 10 ja 11 roikkuvat joukkueet pelaavat niin sanotusti jo omia pudotuspelejään kamppaillessaan pääsystä kymmenen parhaan joukkoon. Voittoja on tultava etenkin samoilla pisteillä pelaavista joukkueista, jos pelaaminen kiinnostaa vielä runkosarjan päätyttyä.

Seuraa Heitä

Miikka Männikkö #12 |

Laitahyökkääjä

Männikkö teki kotipelissä Turun Palloseuraa vastaan tehot 1+3. Pystyykö laituri jatkamaan siitä, mihin viimeksi kotikaukalossa jäi?

Juuso Vainio #5 | JYP

Puolustaja

Pikkuleijonia edustanut Vainio pääsi liigakaukaloihin palattuaan heti pisteille.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Timo Pärssinen 3 2 5
2.Tyler Redenbach 1 3 4
3.Vili Sopanen 2 2 4
4.Miikka Männikkö 1 3 4
5.Pavel Rosa 2 1 3
HPK M S P
1.Craig Schira 2 1 3
2.Teemu Rautiainen 0 2 2
3.Teemu Rinkinen 0 2 2
4.Joonas Vihko 2 0 2
5.Tuomas Vänttinen 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle