1 - 4

Runkosarjan viimeiset lauantaitanssit

Lahden Pelicans ja Helsingin IFK kohtaavat toisensa lauantaina loppuunmyydyssä Lahden jäähallissa. Kummankin joukkueen perjantai-illan pelit venyivät voittomaalikilpailuihin, joissa molemmat nappasivat kaksi pistettä.

Kuntokäyrät

Lahtelaiset väänsivät pidemmän kaavan mukaan perjantaina Hämeenlinnan Pallokerhon kanssa. HPK johti ottelua kahteen otteeseen, mutta lahtelaiset pystyivät nousemaan rinnalle ja ohi.

Kuitenkin Kerho onnistui tasoittamaan ottelun ja viemään pelin lopulta voittomaalikilpailuun, jossa Pelicansin kultakypärä Ryan Lasch ratkaisi toisella yrittämällään lahtelaisille toisen pisteen.

Myös HIFK meni Lappeenrannan SaiPan kanssa loppuun asti. Helsinkiläiset iskivät kaksi ylivoimamaalia ottelun ensimmäisessä erässä. SaiPa nousi kuitenkin tasoihin ja piti lopun kolmannesta erästä, sekä jatkoajan maalinsa puhtaana.

Lopulta kanadalaissentteri Tyler Redenbach ratkaisi voittomaalikisan toisella maalillaan punapaidoille. Ex-saipapelaaja kuritti entistä seuraansa myös varsinaisella peliajalla tehoillaan 1+1.

Ratkaisun paikat

Kummatkin joukkueet lähtevät otteluun pitkän pelin pelanneena. Paremmin levännyt joukkue saa varmasti pelin alkuun myös paremman startin.

Pelicansin peli HPK:n vieraana oli yllättävän lepsua. Lahtelaiset eivät saaneet jalkojaan liikkeelle ja joukkuepeli tuntui loistavan poissaolollaan. Kuitenkin liikkeen palatessa pussinokat loivat tuttuun tapaan hyviä maalipaikkoja.


Pelicans toivoo Kuuselalta hyvää peliä launtaina
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Viimeisimmässä joukkueiden välisessä kohtaamisessa Pelicansin Justin Hodgman taiteili puolikuntoisella joukkueella liikkeellä olleen HIFK:n yksilösuorituksillaan kumoon.

Helsinkiläisten Ilari Melart yritti päästä hiillostamaan pistenikkari Hodgmania, jonka kilveksi asettui Radek Smolenak, joka sai Melartin pudottamaan itsekseen hanskansa. IFK-luotsi Petri Matikainen on varmasti kuuluttanut suojateilleen, että typerää jäähyllä istumista on turha lauantaina harrastaa.

HIFK:n mahdollisuus elää maalivahtipelissä. Jos maalissa aloittava Mika Norja pelaa hurmiossa, on joukkueella kerralla helpompi taistelu.

Pelicansin maalilla pelaava Joonas Kuusela on paikannut ykkösmaalivahti Niko Hovista kelvosti, mutta miehellä on silti sattunut myös lipsautuksia ja maaleja on myös syntynyt Kuuselan selän taakse reilusti.

Kokoonpanot

Pelicansilla kokoonpanosta puuttuu varmasti puolustaja Aaron Brocklehurst. Sentteri Tommi Paakkolanvaara huilasi lievän kylkivammansa takia HPK-ottelun, eikä ole vielä varmaa, palaako hän kokoonpanoon vielä lauantainakaan. Pelicans säästelee ykkösvahti Hovista luultavasti vielä lauantainakin. Juha-Pekka Pietilä nähdään Joonas Hurrin paikalla kokoonpanossa.

Pelicansin nelosketju on elänyt peli kerrallaan eri miehityksillä, joten lauantaina askissa voidaan nähdä kentällä taas uusi miehitys.

HIFK on kärsinyt jo hetken loukkaantumisistaan. IFK:lta launtaipelistä puuttuvat Petteri Wirtanen, Mikko Kurvinen, Turo Järvinen, Micke-Max Åsten sekä Juuso Riksman. Myös kuumesta kärsineitä Mikael Granlundia ja Janne Pesosta odotellaan edelleen kokoonpanoon. Puolustaja Mikko Jokela palaa kokoonpanoon.

Laituri Eero Somervuori vastaanotti SaiPa-matsissa Antti Aarnion rajun taklauksen, josta seurasi Aarnion ulosajo. Somervuori selvisi taklauksesta kuitenkin loppuerän huililla ja palasi kentälle jo toisessa erässä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Ryan Lasch 3 7 10
2.Arttu Luttinen 4 1 5
3.Radek Smolenak 2 3 5
4.Jan Latvala 1 4 5
5.Vili Sopanen 3 2 5
HIFK M S P
1.Tyler Redenbach 2 4 6
2.Toni Söderholm 2 3 5
3.Mikko Kousa 1 3 4
4.Eetu Pöysti 1 2 3
5.Ville Peltonen 1 2 3

Kommentit