Pelicans selkä seinää vasten - passittaako HIFK lahtelaiset laulukuoroon?

LIIGA / Ennakko
Vääntääkö HIFK Pelicansin kanveesiin viimeisen ja ratkaisevan kerran?
Kuva © Pasi Lepola - http://www.pasilepola.com
Runkosarjan voiton kuitannneella HIFK:lla on toisena pääsiäispäivänä ensimmäinen sauma lähettää Pelicans laulukuoroon Lahdessa, kun joukkueet iskevät yhteen kuudennessa puolivälierässä. Voitot ovat ennen iltaa siis helsinkiläisten hyväksi 3-2.

Kaksi ensimmäistä taistelua meni täysin Antti Törmäsen suojattien käsikirjoituksen mukaan, mutta puolivälieräsarjan kolmas ja neljäs mittelö menivät ehkä hienoisesti Petri Matikaisen johtaman Pelicans-lauman hallinnassa. Lauantain tasainen taistelu oli ikään kuin neljän ensimmäisen taiston sekoitus, sillä tuossa pelissä kummallakin oli hallintahetkensä.

Lauantaina HIFK vei ensimmäistä erää, mutta Pelicans sai toisen kaksikymppisen aikana pelistä kiinni paremmin ja paremmin. Päätöserä meni kuitenkin jälleen HIFK:n tahtiin Pelicansin hyytyessä, ja lopulta helsinkiläislauma korjasikin hedelmät viidennestä osasta.

Pelicansin pitää kitkeä huolimattomuusvirheet pois

Edellisessä Lahden pelissä, kiirastorstain kamppailussa Pelicans sai kitkettyä oikeastaan jokaisen pienenkin virheen pois tasoittaen sarjan 2-2:een. Lauantaina joukkue kuitenkin syyllistyi jälleen lievään huolimattomuuteen, kun se esimerkiksi otti peräti kolme kahden minuutin rangaistusta vääristä vaihdoista.

Näistä kolmas kerta HIFK:n kannalta toden sanoikin, kun Teemu Ramstedtin voittomaali riitti nostamaan helsinkiläiset ottelusarjassa 3-2-johtoon.

Pelicansille jäi siinä mielessä jossiteltavaa, että joukkue tuhlaili pari huikeaa maalipaikkaa. Toisaalta lahtelaisten suurin vahvuus alkaa olemaan alakerran toiminta, kun sekä sen puolustus- että alivoimapelaaminen ovat kivenkovalla tasolla.

Onko HIFK-alakerta haavoittuvainen?

Lauantaina kuskin paikalle sarjassa jälleen päässyt HIFK:n oma tekeminen oli viidennessä taistelussa parempaa verrattuna kolmanteen ja neljänteen osaotteluun, jonka myötä helsinkiläislauman voitto olikin varsin ansaittu. Pelicansin käy kiittäminen tiukasta taistelusta osaksi maalivahti Niko Hovista, joka oli aiempien taistojen tapaan hurjassa lyönnissä.

Joukkueiden pelejä on hallinnut oikeastaan koko sarjan ajan se osapuoli, joka on päässyt vastustajan karvauksesta ohi mahdollisimman nopeasti. Jos Pelicans pääsee rikkomaan HIFK:n huikean tiukan karvauksen, voi iltaan ennakkosuosikkina lähtevä vierasjoukkue olla horjutettavissa omassa alakerrassaan sen mahdollisen repaleisuuden takia.

Vaikka esimerkiksi Keith Aulie on ottanut puolustuksesta ykkösparin paikan itselleen aivan vakuuttavin ottein, kaipaa HIFK silti puolustuspäähänsä lahtelaisillekin tuttua Joonas Järvistä. Omalla puolustusaleella HIFK:lla on edelleen merkkausvirheitä ja alisuorittamista joukkueen tasoon nähden.

Seuraa Heitä

Aleksi Rekonen #18 |

Laitahyökkääjä

Tämän kauden kiekkokiertolainen on löytänyt Pelicans-laumasta paikkansa kakkosketjusta ja jopa ylivoimasta. Napakalla laukauksella varustettu ja kovalla työmoraalilla illasta toiseen vääntävä sentteri on pelannut itsensä takuuvarmasti lahtelaisyleisön sydämiin. Pudotuspeleissä kaksi maalia iskenyt hyökkääjä sai lauantain pelissä hieman osumaa kiekosta.

Yohann Auvitu #81 |

Puolustaja

Ranskalainen on noussut pudotuspeleissä joukkueensa ykköspakiksi, joka pärjää liikkeellä ja kylmäpäisyydellä Pelicansin karvauksen alla. Saako lahtelaisjoukkue Auvitun ja muiden HIFK-pakkien puurot ja vellit sekaisin kotiyleisönsä edessä?

» Lähetä palautetta toimitukselle