5 - 6

Ottelu numero 1002

Lahdessa pelataan lauantaina historiallinen ottelu, kun Pelicans-puolustaja Jan Latvalasta tulee eniten SM-liigassa otteluja pelannut pelaaja. Ottelun päähuomio kiinnittyy varmasti illan juhlakaluun, mutta tärkeitä pisteitä on juhlallisuuksista huolimatta jaossa. Illan vieraaksi saapuva Espoon Blues pyrkii varmasti pilaamaan lahtelaisten juhlat.

Kuntokäyrät

Lahtelaiset pelasivat eilen ensimmäisen ottelunsa tauon jälkeen, mutta Tampereen vierailusta jäi vain luu käteen, kun Tappara vei täyden pistepotin. Pelicansin kokoonpanoissa on tapahtunut melko suuria muutoksia, kun sairastupa tyhjeni tauon aikana. Uusiin ketjukavereihin tottuminen ja tervehtyneiden pelituntuman palautuminen vie hetken, mutta lauantaina kaukaloon voidaan odottaa jälleen askeleen valmiimpaa Pelicansia.

Espoolaisilla on puolestaan ollut vaikeaa viime aikoina. Viimeisestä seitsemästä ottelusta joukkue on poistunut tappio niskassaan peräti kuudesti. Maajoukkue tauon jälkeen Blues on hävinnyt molemmat ottelunsa. Kurssi on siis selkeästi laskussa ja ilman kurssin kääntämistä, voivat espoolaiset päätyä pahimmillaan pudotuspelien ulkopuolelle.

Ratkaisun paikat

Jan Latvalan juhlaotteluun ei kotijoukkueen tarvitse hakea latausta kaukaa. Tärkää on kuitenkin, että huolimatta alun seremonioista fokus olisi itse pelissä. Oikein suunnattuna Laden ennätys voi olla voimavara. Lauantaina tullaan näkemään myös lahtelaisen kiekkohistorian suurin tifo, joten lahtelaiskannattajat antavat varmasti tukensa joukkueelle.

Tilastot ovat kuitenkin vierailijoiden puolella, sillä kerta toisensa jälkeen juhlaottelut on pilattu vastustajan toimesta. Viimeksi TPS pilasi juhlat Lahdessa, kun Latvala saavutti tuhannen pelin rajan.


Jan Latvala tekee lauantaina historiaa.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Kahdessa viime ottelussa kotijoukkue on tuskaillut maalinteon kanssa. Bluesin on pystyttävä torjumaan Pelicansin alkurynnistys, jotta pussinokat eivät saa heti ottelun alkuun onnistumista. Ottelun edetessä on varmaa, että turkoosinutut alkavat puristamaan mailaa ja maalinteko ei ainakaan helpotu.

Halli tulee todennäköisesti olemaan lähes loppuunmyyty. Yhtälöön lisätään vielä lauantai-ilta ja Jan Latvalan juhlapeli, niin tulokseksi saadaan todennäköisesti tunnelataukseltaan korkeatasoista jääkiekkoa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että molempien joukkueiden on pidettävä päät kylmänä, sillä jäähyaitiosta ei pelejä voiteta. Erikoistilanteet ovat siis tässäkin ottelussa avainasemassa.

Kokoonpanot

Kotijoukkue on nyt onnellisessa tilanteessa, kun vain polveaan kuntouttava Aaron Brocklehurst on sivussa.

Vierailijoilta varmuudella sivussa ovat Tomi Sallinen, Petri Lammassaari ja Petri Koivisto. Lisäksi Miro Aaltonen ja Oskari Korpikari olivat ainakin vielä perjantaina kuumeessa. Matti Järvinen ja Teemu Ramstedt harjoittelevat jo joukkueen mukana ja paluu kokoonpanoon on jo oven takana.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Justin Hodgman 2 5 7
2.Ryan Lasch 2 3 5
3.Tero Koskiranta 1 4 5
4.Vili Sopanen 3 2 5
5.Joonas Järvinen 1 3 4
Blues M S P
1.Camilo Miettinen 1 3 4
2.Kristian Kuusela 3 1 4
3.Tommi Huhtala 2 2 4
4.Joakim Eriksson 0 3 3
5.Roope Talaja 2 1 3

Kommentit