Bluesin vuoro haastaa nousuvireinen Pelicans

LIIGA / Ennakko
Tuulettaako Kantola Pelicansiakin vastaan?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Liigan häntäpään Pelicans ja Blues kohtaavat lauantaina toista kertaa tällä kaudella. Avauskohtaamisen Liigan alkukierroksilla vei Blues niukasti lukemin 1−0. Pelicans on viime kierroksilla päässyt kuitenkin hyvään vireeseen ja lähtee ennakkosuosikkina peliin.

Pelicans on kärsinyt alkukaudella lukuisista loukkaantumisista, mutta torstain peliin lahtelaiset saivat Tyler Redenbachin, Juhani Tyrväisen ja Jesse Rohtlan takaisin kokoonpanoonsa. Näistä huolimatta sairastuvalla on edelleen tungosta, eikä joukkue ole nykyisillä ketjuilla päässyt montaa yhteisharjoitusta tekemään.

Loukkaantumisista huolimatta Pelicans on onnistunut voittamaan sitkeän puolustustaistelunsa ansiosta sekä KalPan että Tapparan. Ennen maaottelutaukoa pelatussa KalPa-pelissä Pelicans oli paikoitellen todella pinteessä, mutta sitkeä puolustuspelaaminen yhdistettynä Janne Juvosen huippupeliin takasivat voiton.

Vaikka Pelicansin ulkomaalaiset eivät ole vastanneet odotuksia, on ratkaisijoita löytynyt lahtelaisten nuoriso-osastolta. Erityisesti kolmoskentän Joonas Alanne ja Janne Ritamäki ovat pelanneet hyvin ja tehneet tärkeitä ratkaisumaaleja viime peleissä. On mielenkiintoista seurata, kuinka kauan vahvistuksiksi hankittujen pelaajien tehotonta surffausta katsellaan. Janne Juvonen on pelannut vakuuttavasti ja paikannut loukkaantunutta ykkösvahti Jere Myllyniemeä hyvin.

Palaako Kantola huippuvireeseen?

Bluesin loukkaantumistilanne on huomattavasti Pelicansia parempi ja kokoonpanosta lienee poissa ainoastaan Jussi Makkonen. Torstaina Blues sai kaipaamansa lisäyksen, kun alkukauden maalitykki Kai Kantola palasi kokoonpanoon. Kärpät-pelissä tulosta ei vielä tullut, mutta ennen loukkaantumistaan Kantola iski maalin lähes jokaisessa pelissään.

Pelicansin maalivahtivalinta lienee selvä Myllyniemen loukkaantumisen myötä, mutta Bluesin aloittava vahti ei ole täysin varma. Jani Nieminen pelasi Kärppiä vastaan, mutta tappion myötä nuori Eetu Laurikainen saattaa saada jälleen näyttöpaikan. Kuudessa pelaamassaan ottelussa Laurikainen on pysäyttänyt kiekkoja 95,68 %:n varmuudella. On siis hyvin mahdollista, että Lahdessa nähdään nuorten maalivahtien välinen taistelu.

Alkukaudesta Bluesin kolmos- ja neloskenttä ovat vaihtuneet melko paljon, mutta Siim Liivikin ketju on nyt "omalla" paikallaan neloskenttänä. Kantolan poissa ollessa on Ville Korhonen noussut ratkaisijaksi ja torstain pelissä Korhonen onnistui maalinteossa jo neljännessä peräkkäisessä ottelussa.

Joukkueiden neljä edellistä keskinäistä kohtaamista on päättynyt kotivoittoon. Mikäli Pelicans onnistuu jatkamaan edellisten pelien kaltaisella tiiviillä puolustuksella, on kotivoitto lähellä tälläkin kertaa.

Seuraa Heitä

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Kantola teki alkukaudesta pisteitä hurjalla tahdilla ennen loukkaantumistaan, mutta torstain paluuottelussa ei maaleja tullut. Miten käy sitkeästi puolustavaa pelikaanilaumaa vastaan?

Joonas Alanne #25 | RoKi

Laitahyökkääjä

Kahdessa edellisottelussa loistanut kolmoskenttä on vastannut Pelicansin tehoista. Jatkuuko Alanteen maaliputki tänäänkin?

» Lähetä palautetta toimitukselle