Onko Ässät valttia Lahden kiekkoillassa?

LIIGA / Ennakko
Lahden Pelicans saa tiistai-iltana vieraakseen Porin Ässät. Joukkueiden edellinen ottelu oli vähämaalinen ja voittomaalikilpailuun lähdettiin 1-1- tilanteessa. Pelicans oli tuolloin vahvempi ja vei vierasvoiton Arttu Luttisen rankkarimaalilla.

Kuntokäyrät

Pelicans ei ole onnistunut ottamaan yhtään kolmen pisteen voittoa maajoukkuetauon jälkeen. Pelikaaneilla on ollut kaksi ottelua, joista joukkue hävisi ensimmäisen Espoossa ja voitti toisen rankkareilla kotona, kun vastassa oli Lukko.

Ässät on ehtinyt pelaamaan jo kolme ottelua tauon jälkeen. Niistä on kertynyt viisi pistettä, eli vain yhdestä ottelusta Ässät on poistunut hävinneenä. Tappara voitti Ässät lukemin 4-2.

Ratkaisun paikat

Yhdeksi kulminaatiopisteeksi on katsottava vieraiden Tomas Zaborsky. Slovakki on iskenyt tähän mennessä jo 18 maalia ja johtaa maalintekijätilastoja selvin numeroin. Toisena olevana Jani Ridalla on vain 12 maalia tilillään. Zaborskyn maalivainu voi siis käydä kotijoukkueelle kalliiksi.


Tomas Zaborsky on naksuttanut vakuuttavan määrän maaleja. Pöllyääkö nyt vuorostaan lahtelaismaaliverkot?
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Pelicansin ylivoima yski Lukkoa vastaan, eikä lahtelaisporukka saanut kahdellatoista jäähyminuutilla mitään aikaiseksi. Pelicansin titaaninen alivoima koki myös kolauksen, kun Teemu Aallon kanuuna ohitti Niko Hovisen kahden miehen ylivoimalla. Ässillä on siis iskun paikka, mitä tulee erikoistilannepelaamiseen.

Jos halutaan pröystäillä usein merkityksettömiksi todetuilla torjuntaprosenteilla, selviää että kyseessä on myös huippuveskareiden kohtaaminen. Antti Raannan torjuntaprosentti on vakuuttava 94,47%, jolla irtoaa tilastoissa liigan ykkössija. Pelicansin Niko Hovinen on puolestaan tilastossa neljäntenä ja puolentoista prosentin päässä.

Kokoonpanot

Molemmat joukkueet pääsevät lähtemään otteluun terveellä miehityksellä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Max Wärn 2 3 5
2.Aaron Brocklehurst 2 2 4
3.Ryan Lasch 1 2 3
4.Marko Pöyhönen 1 2 3
5.Tero Koskiranta 0 3 3
Ässät M S P
1.Tomáš Záborský 5 3 8
2.Stephen Dixon 1 5 6
3.Tuomas Santavuori 1 2 3
4.Mika Niemi 0 3 3
5.Patrick Yetman 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle