Länsirannikon herruusottelu Raumalla

LIIGA / Ennakko
Keskiviikon ainoassa liigakamppailussa taistellaan länsirannikon herruudesta. Tarunhohtoinen Turun Palloseura saapuu haastamaan Rauman Lukon.

Tärkeä ottelu molemmille

Raumalaisnäkökulmasta TPS:n kohtaaminen on perinteisesti merkinnyt selvään altavastaajan asemaan asettumista. Tarkasteltaessa sarjataulukkoa voidaan yllättäen todeta, että vuosia SM-liigan kärkijoukkueisiin kuulunut turkulaisyhdistelmä on vajonnut pudotuspeliviivan alapuolelle ja taistelee samoista sijoista kuin Lukko.

Molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi pisteitä selviytyäkseen pudotuspeleihin. Kahdeksantena oleva Helsingin IFK ei ole kaukana, mutta sen kuntokäyrä osoittaa tyystin eri suuntaan kuin TPS:n ja Lukon.

Länsirannikon herruusottelut ovat perinteisesti olleet tasaisia vääntöjä, jotka TPS on vienyt laajemman materiaalinsa ansiosta niukasti mutta varmasti. Nyt ei selkeää ennakkosuosikkia voida asettaa, vaan kumpi tahansa voi pokata pisteet. Kauden aiemmissa otteluissa Lukko voitti ensimmäisen Raumalla pelatun ottelun, ja Turun taistossa pisteet tasattiin.

Lukon maalinteko tökkii

Lukko on hallinnut pelitapahtumia selkeästi kolmessa neljästä viimeisimmästä ottelustaan. Tuo yksi ottelu, jossa Lukko oli altavastaajana, torstainen Blues-kamppailu, on kuitenkin ainut josta raumalaisten pistesaldo on karttunut. Lukolla on ollut paljon tilanteita ratkaista ottelut itselleen, mutta maalinteko on ontunut pahasti.

Pasi Saarela on pelannut loistavasti viime aikoina, mutta mies on joutunut itse sekä järjestelemään että päättämään hyökkäykset. Saarelan rinnalle ei ole löytynyt pelintekijää, joka pystyisi järjestelemään maalintekopaikkoja, eikä toisaalta miestä, joka hakkaisi Saarelan laukauksista syntyneet irtokiekot verkkoon. Sami Torkki tekee ykkösessä hienoa likaista työtä ja pystyy pelaamaan sekä sentterinä että laitahyökkääjänä. Jason Ulmer ja Quinn Hancock ovat pelanneet ajoittain hyvin ketjun kolmantena lenkkinä, mutta Ulmer ei näytä olevan maalintekijä, ja toisaalta Hancock on pitkälti Torkin tyyppinen iskuista pitävä raataja.

Ratkaisua maalinteko-ongelmaan haetaan ulkoimailta. Nashville Predatorsin paitaa kolmella kaudella kantanut Marian Cisar saapui maanantaina Raumalle ja on Lukon mukana ainakin joulukuun ajan. Liigadebyytti nähtäneen TPS:ää vastaan. NHL:ssäkin hyvin pisteitä takonut 24-vuotias slovakki on kärsinyt loukkaantumisista ja hakee uutta nostetta uralleen.

Cisar istutetaan aluksi Lukon kakkoskenttään yhdessä likaiseen työhön erikoistuneen Quinn Hancockin ja polkukone Toni Koiviston kanssa. Ykkösketju Saarela-Ulmer-Torkki jatkaa entisessä koostumuksessaan.

Lukolla pakkipula, TPS:llä sentterit remontissa

Loukkaantumiset ovat koetelleet molempia joukkueita. Lukolla on ollut pulaa puolustajista, TPS:llä puolestaan hyökkääjistä. Vastaavasti Lukolla on ollut hyökkääjiä viiteen ketjuun, ja TPS lähetti Jussi Timosen saamaan peliaikaa Mestiksen TuTosta.

Lukon alakerrasta ovat puuttuneet Janne Niskala, Teemu Kesä, Marko Toivonen ja Ville Piekkola. Niskala on pelannut loukkaantumisensa jälkeen neljä ottelua ja alkaa vähitellen löytää jälleen pelituntumaa.

TPS:n hyökkäyksestä ovat sivussa Mikko Rautee, Mikko Koivu ja Marco Tuokko. Ville Immoselle valmentaja Kari Jalonen ei enää löytänyt käyttöä. TPS:n pelinrakentelu on tällä hetkellä täysin Joni Liuksen varassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle